Sylva esittäytyi Potilaan oikeuksien päivässä

HUS järjesti kolmatta kertaa Potilaan oikeuksien päivän. Paikalla oli myös Sylvan toimintaterapeutti Anna-Elina Rahikainen.

Keskiviikkona 15.4.2015 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) Meilahden sairaala-alueen Biomedicum-rakennuksessa vietetty Potilaan oikeuksien päivä keräsi mukavasti väkeä paikalle. Tapahtumassa oli mahdollista tutustua eri potilasjärjestöihin sekä kuulla terveydenhuollon asiantuntijoiden luentoja ja tietoiskuja.

Ohjelmassa oli puuhaa myös lapsille, kuten sairaalaklovnien vierailu. Paikalla oli myös Sylvan toimintaterapeutti, neuvontahoitaja Anna-Elina Rahikainen, joka esitteli Sylvan toimintaa muiden potilasjärjestöjen tavoin.

undefined

Kolmatta kertaa järjestetyn tilaisuuden tavoitteena on lisätä kansalaisten tietämystä potilaan oikeuksista ja ajankohtaisista lain muutoksista. Tapahtumassa oli mukana eri terveydenhuollon asiantuntijoita, viranomaisia sekä potilasjärjestöjä jakamassa näkemyksiä ja käymässä vuorovaikutteista keskustelua kansalaisten kanssa.

Päivän suojelijana toiminut sekä puheenvuoron pitänyt ministeri ja ihmisoikeustoimija Elisabeth Rehn piipahti myös Sylvan pisteellä kuulemassa toiminnastamme syöpäsairaiden lasten ja nuorten hyväksi. Kiitokset tapahtuman järjestäjille ja kaikille mukana olijoille Sylvan puolesta!