Sylva tuki lahjoituksella lasten ja nuorten syöpähoitoja

Sylva ry laittoi hyvän kiertämään ja antoi hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue Team Rynkeby Finlandilta saamastaan lahjoitussummasta lähes kolmasosan eli 70 000 € suomalaisten syöpäsairaiden lasten ja nuorten hoitojen kehitykseen.

”Kun on sellainen tilanne, että saa hyvää itselleen, niin silloin sitä on hyvä jakaa myös muille. Me olemme saaneet Team Rynkebyltä lahjoitusrahaa ja haluamme jakaa sitä eteenpäin Aamu Säätiölle ja tutkimukseen, jotta te pääsisitte vuorostanne jatkamaan omaa hyvää työtänne,” sanoi tilaisuuden avannut Sylvan vt. toiminnanjohtaja Sonja Vuorela.

undefinedSylvan puheenjohtajan, kansanedustaja Aila Palonimen ojentaman lahjoitussumman jakoivat asiamies Laura Paasion, hallituksen puheenjohtaja Toivo T. Salmen ja varapuheenjohtaja Tomas Holmbergin edustama Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö, joka sai 50 000 €, sekä TAYS:in lasten hematologian erikoislääkäri, LL Päivi Raittinen, joka sai tutkimusapurahaa 20 000 €. Tilaisuudessa Team Rynkebytä edusti maajohtaja Sari Siivonen.

”Tutkin lapsuusiässä syövän sairastaneiden sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä. Eli otan tutkimukseeni mukaan sellaisia nuoria ja nuoria aikuisia, joita on lapsuudessa hoidettu syövän takia. Materiaali on jo koottu kaikilta viideltä yliopistosairaalapaikkakunnalta ja siihen on osallistunut 158 henkilöä. Verrokkiryhmänä toimivat aikuiset, jotka eivät ole sairastaneet syöpää,” Raittinen kertoo tutkimuksestaan.

Aamu Säätiö puolestaan käyttää oman lahjoitussumansa kahteen asiaan; lasten syöpähoitojen kansainvälisiin yhteistyöhankkeisiin sekä syöpähoitojen myöhäisvaikutusten tutkimiseen ja pilottivaiheessa olevien myöhäisvaikutusklinikoiden työn tukemiseen.

undefined”Tämä on meidän työlle aivan valtavan hieno asia, josta sydämelliset kiitokset. Tämä lahjoitus tekee omalta osaltaan mahdolliseksi sen työn, mitä varten Aamu Säätiö on perustettu. Eli nimenomaan se, että kyettäisiin olemaan mukana kansainvälisessä yhteistyössä lasten syöpähoitojen parantamisessa. Näin pystymme tulevaisuudessakin toivon mukaan parantamaan eri syöpäsairauksien ennustetta, jotta yhä useampi paranisi, ja lisäksi kiinnittämään huomiota syöpähoitojen myöhäisvaikutuksiin ja niiden estämiseen keventämällä hoitoja, jolloin on mahdollista saada hyvät hoitotulokset mutta vähemmän sivuvaikutuksia,” professori Salmi kertoo kiitospuheessaan.

Sylvan lahjoituksen teki siis mahdolliseksi yhteispohjoismainen hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue Team Rynkeby, joka kerää rahaa maakohtaisille lasten ja nuorten syöpäjärjestöille. Viiden maan – Tanska, Norja, Ruotsi, Suomi ja Färsaaret – vuoden 2015 keräystuotto oli huikeat 6,4 miljoonaa euroa. Tästä Suomen joukkueiden keräämä osuus oli 238 886 euroa. Suomessa Team Rynkeby tukee Sylva ry:n toimintaa syöpäsairaiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyväksi. Lahjoitussummalla pystytään lisäämään kurssi- ja vertaistukitoimintaa ja lisäksi tarjoamaan taideterapiaa lasten syöpäosastoille.