Syöpä on kova liiga – tarjoa erätauko!

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään taas 15.2. Päivän ympärillä järjestetään tuolitapahtumia sekä Liigan kanssa yhteistyössä tempauksia pelipäivien yhteyteen. Tule mukaan!

Vuoden 2017 #erätauko-kampanjan keskiössä on nimenomaan syöpään sairastuneen koko perhe. Kampanjan ydinidea – Syöpä on kova liiga – tarjoa #erätauko – kuvaa sitä, kuinka kova taistelu syöpä on koko perheelle. Kampanjaan tarinansa antoi Raition perhe. Lue juttu täältä.

Alla liian pitkä vaihto

Lapsen syöpähoitojen keskellä perhe, eli yleensä vanhemmat ja sisarukset, ovat se ykkösketju joka on taistelun eturintamassa. Esimerkiksi lasten yleisimmän syövän, leukemian, hoidot kestävät keskimäärin kaksi vuotta. Se on pitkä aika pelata tiivistä puolustuspeliä hengenvaarallista sairautta vastaan.

Usein syöpähoitojen pitkittyessä ja normaalin arjen rutiinien ja ilojen kadotessa voi käydä niin, että ykkösketjulle tulee liian pitkä vaihto ja voimat loppuvat. Tällöin tarvitaan hengähdystaukoja.

Tarjoa #ERÄTAUKO – lahjoita tekstiviestillä!

Syöpä on kova liiga – tarjoa #erätauko syöpään sairastuneelle lapselle ja hänen perheelleen.

Lahjoittamalla ja tukemalla Sylva ry:n toimintaa autat tarjoamaan syöpäsairaille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen kuntoutusta ja vertaistukea.

Lähetä viesti ERÄTAUKO numeroon 16499, ja olet mukana helpottamassa lapsisyöpäperheiden arkea. Viestin hinta on 10€ ja se veloitetaan puhelinlaskullasi. Tekstiviestikampanja on voimassa 31.3. asti.

Poliisihallituksen luvan nro: POL-2016-19163, 5.1.2017. Voimassa 20.8.2015-19.8.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Syöpä on kova liiga – Liigan pelien aikataulut

Perinteisten tuolitapatumien ohella eri paikkakunnilla järjestetään Liigan kanssa yhteistyössä tempauksia pelipäivien yhteyteen. Alla olevasta listasta löydät kansainvälisen lasten syövän päivän tukemisessa mukana olevat seurat ja pelien paikkakunnat sekä ajankohdat. Lisätietoja otteluajoista Liigan verkkosivuilta.

Kaikki pelit alkavat klo 18.30, paitsi lauantain pelit, jotka alkavat klo 17.00. Peleissä on paikalla joko paikallisyhdistysten ja -kerhojen vapaaehtoisia ja/tai Sylvan työntekijöitä ja hallituksen jäseniä. Peleissä jaetaan flyereita, tehdään lipaskeräystä ja jokaisella paikkakunnalla pyritään saamaan jäälle syöpään sairastuneen lapsen perhe.

Perjantai 10.2.
Jyväskylä: JYP–Saipa
Oulu: Kärpät–Tappara
Rauma: Lukko–KooKoo
Kuopio: KalPa–HPK

Tiistai 14.2.
Helsinki: HIFK–Ilves
Lappeenranta: SaiPa–Kärpät

Torstai 16.2.
Tampere: Ilves–HPK
Kouvola: KooKoo–Kärpät
Lahti: Pelicans–Tappara

Perjantai 17.2.
Pori: Ässät–JYP

Lauantai 18.2.
Mikkeli: Jukurit–SaiPa
Hämeenlinna: HPK–TPS
Vaasa: Sport–HIFK

Erityiskiitokset JYP:ille jääajan antamisesta ja #ERÄTAUKO-kampanjakuvausten mahdollistamisesta!

 

#erätauko-kampanja huipentuu kansainväliseen lasten syövän päivään 15.2.

Vuoden 2017 kansainvälisen lasten syövän päivän 15.2. päätapahtuma järjestetään taas Helsingissä Narinkkatorilla ja muita vastaavia tapahtumia on luvassa ympäri Suomea.

Tänäkin vuonna tehdään yhteistyötä Liigan kanssa, ja pelipäivinä syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä yhdistykset ja kerhot näkyvät ja kuuluvat jäähalleissa.

Tietoa ja tukea

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään nyt jo 16. kertaa yli 60 maassa. Suomessa päivää vietetään reilusti yli kymmenellä paikkakunnalla Sylva ry:n ja muiden valtakunnallisten sekä paikallisten yhdistysten ja kerhojen järjestämänä.

Idea päivän vietosta on lähtöisin syöpäsairaiden lasten vanhempien kansainväliseltä kattojärjestöltä ICC:ltä, jota myös Sylva ry on ollut perustamassa.

Päivän tarkoitus on levittää tietoutta lasten syöpäsairauksista ja sekä nostaa esille vakavan sairauden vaikutuksia koko perheeseen ja lähipiiriin. Samalla kerätään varoja valtakunnallisesti ja paikallisesti yhdistysten ja kerhojen toimintaan, jolla tuetaan sairastuneen perhettä arjessa.

Mitä sinä voit tehdä?

Sylva ry ja muut syöpäsairaiden lasten ja nuorten kerhot ja yhdistykset ovat niitä arjen kanssakulkijoita, jotka tarjoavat tärkeän hengähdystauon vakavan sairauden kohdanneelle ja tämän perheelle – valtakunnallisesti ja paikallisesti.

Valtakunnallinen Sylva ry tarjoaa tietoa, vertaistukea, kurssituksia ja virkistäviä lomia perheille silloin, kun he sitä eniten tarvitsevat. Sylva kulkee perheiden rinnalla arjessa. Auta meitä auttamaan ja tarjoa perheille #erätauko.

  • Tule mukaan Sylvan toimintaan vapaaehtoisena ja osallistu tapahtumiimme tai järjestä jokin oma tempaus.
  • Lahjoita rahaa Sylva ry:n toimintaan ja auta meitä tukemaan perheitä: voit lahjoittaa tekstiviestikampanjan kautta (ohjeet alempana), suoraan lahjoitustilille (Nordea Pankki Suomi Oyj, IBAN: FI46 2044 1800 0717 81) tai perustaa keräyksen Sylvan OmaKeräys-alustalle.
  • Lähde mukaan ruohonjuuritason vapaaehtoistoimintaan ja auta paikalliskerhoja ja -yhdistyksiä järjestämään toimintaa tai auta oman alueesi kerhoa/yhdistystä varainkeruussa. Paikalliskerhojen ja -yhdistysten yhteystiedot löydät täältä.
  • Jos tunnet alueellasi/lähelläsi olevan perheen, jonka lapsi on sairastunut, tarjoa apua arkeen suoraan heille – tee perheelle ruokaa, vie sairastuneen sisaruksia vaikkapa elokuviin tai anna vanhemmille yhteinen lepohetki.

 

Tapahtumia ympäri Suomea

Kansainvälisen lasten syövän päivän kunniaksi järjestetään eri paikkakunnilla muun muassa seuraavat tuolitapahtumat:

Helsinki, Narinkkatori. Päivän päätapahtuma Sylva ry:n ja Kympin lapset ry:n järjestämänä Helsingin Narinkkatorilla keskiviikkona 15.2. klo 14–18.

Narinkkatorille asetellaan poikkeuksellisesti tänä vuonna jopa yli 190 sinistä, punaista ja valkoista tuolia. Nämä tuolit edustavat niitä suomalaisia lapsia ja nuoria, jotka ovat sairastuneet syöpään edeltävän vuoden aikana. Jokaisella tuolilla on lappu, joka kertoo sairastuneen sukupuolen, iän sekä diagnoosin. Osalla tuoleista palaa kynttilät, jotka on sytytetty syöpään menehtyneiden muistoksi.

Torilla on myös muistopöytä, johon tapahtumaan osallistuvat voivat tuoda esimerkiksi kukkia ja kynttilöitä niiden lasten ja nuorten muistoksi, jotka ovat sairastuneet tai menehtyneet aiempina vuosina.

Tapahtumassa Sylvan ja Kympin Lasten työntekijät sekä vapaaehtoiset jakavat tietoa kampanjasta sekä suorittavat lipaskeräystä.

Tuolitapahtuman lisäksi Kympin lapset järjestää 14.2. perinteiset kakkukahvit HYKS:n lasten syöpäosastolla oleville perheille.

Joensuu, kauppakeskus Iso Myy. Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä ry järjestää tapahtuman keskiviikkona 15.2.2017 klo 14–18.

Jyväskylä, Seppälän Prisma (Lastenmaan yhteydessä). Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen syöpälapsiperheiden Sopukka-kerho järjestää tapahtuman keskiviikkona 15.2. klo 12–19. Ohjelmassa mm. kasvomaalausta lapsille, arpoja myynnissä, taikurin esiintyminen.

Oulu, kauppakeskus Zeppelin (Kempele). Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet järjestää tuolitapahtuman lauantaina 18.2. klo 11–16, tapahtumassa lipaskeräystä ja infoa lasten syöpäsairauksista.

Pori, Puuvillan Kauppakeskus, Puuvilla Areena. Satakunnan Syöpäyhdistyksen lapsisyöpäpotilaiden vanhempainkerho Syöpyköiden järjestämä tuolitapahtuma sunnuntaina 12.2. klo 12–16.

Raisio, Kauppakeskus Mylly. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerön järjestämä tuolitapahtuma lauantaina 11.2. klo 11–14. Tapahtumassa lipaskeräystä sekä syöpätietouden tarjoamista.

Rovaniemi, Kauppakeskus Revontuli. Lapin Sylvertti järjestää tuolitempauksen lauantaina 18.2. klo 11–15. Tapahtumassa lipaskeräystä ja syöpätietouden jakamista.

Seinäjoki, Jouppilanvuori. Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen syöpälapsiperheiden kerho Eppulit järjestää talvitapahtuman keskiviikkona 15.2. klo 16-19. Luvassa poniratsastusta, arvontaa, lasten onnenpyörä, tuolitempaus ja esiintymässä TVOF-kilpailija Gavin Kshetri.

Tampere, TAYS LO6. Syli ry läsnä osastolla keskiviikkona 15.2. Osastolla esillä myös Lari Järnefeltin Taistelutarinat-valokuvanäyttely 13.–19.2.

Huom! Jos tässä listassa ei ole mainittu jonkin kerhon erillistä tuolitapahtumaa, niin silloin paikallinen kerho tai yhdistys näkyy oman paikkakuntansa jääkiekko-ottelussa (kts. erillinen lista Liiga-otteluista). Tällöin noissa jääkiekko-otteluissa levitetään tietoutta lasten syövistä ja suoritetaan lipaskeräystä.

Lisätietoja ja kuvakoosteita kansainvälisestä lasten syövän päivästä sekä päivityksiä tapahtumien tiimoilta, seuraa Sylvan Facebookia!