Sylva ry vertaistuki syöpäsairaat lapset Team Rynkeby Finland Fuck Cancer Suomi syöpä Fuck Cancer lasten syövät perhetarinat hyväntekeväisyyspyöräily nuoret aikuiset syöpään sairastuneet tapahtumat psykososiaalinen tuki lahjoita HYKS Syöpäkeskus syöpälapsiperheet Suomen Syöpäpotilaat ry nuoret Team Rynkeby kevätpäivät Narinkkatori tietoa syövästä oppaat syöpätietous matalan kynnyksen toiminta Espan lava isät Sylva-lehti Johanna Mattson vertaistukihenkilö Tukinet Päivihelena Hallanoro lahjoitus Jaakonkatu tilasuunnittelu arvonta Sari Sarkomaa tuolitapahtumat Anna-Elina Rahikainen someaamupala vuosikokous imusolmukesyöpä jäsenyys stipendi nuoret aikuiset syöpäsairaat perheet Anna Rukko lasten syövän hoito tiedotus Tapiiri-tuotteet Syöpä on kova liiga Lassi Kurkijärvi myöhäisseuranta Potilaan oikeuksien päivä varainhankinta Graniittitalo vapaaehtoistyö luusyöpä Julia Vuori kansainvälinen lasten syövän päivä lomat Biomedicum sisarukset nuorten syövät verkkokauppa tukihenkilö Holiday Club viestintä some sosiaalinen media pilottihanke neuvontahoitaja Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö lasten syöpätaudit selviytyminen Eppulit Hurja Media potilaan oikeudet Tapiiri toiminnanjohtaja AnnArt Marika Aro äidit julkaisut päivätyökeräys järjestötyö lymfooma vertaistukitapaaminen hyväntekeväisyysjuoksu COREspace Annika Saarikko koulunkäynti Erätauko Kertomalla paranee tsemppistipendi Maarianhamina toiminnanohjausviikonloppu kolmas sektori Elämää syövän kanssa toimintaterapia uudet toimitilat Fuck Cancer Run livechat jäsenetu nuoret aikuiset HUS Ilokuvaus somen käsikirja edunvalvonta myöhäisvaikutukset koulutus kirjallinen kysymys Ewingin sarkooma Joacimin tsemppikaveristipendi someakatemia

Kolme tiimiä polkee Pariisiin kesällä 2015

Team Rynkeby kerää rahaa Sylvan hyväksi kolmen pyöräilyjoukkueen voimin.

Kolmas vuosi Team Rynkeby Finlandin toiminnassa kolminkertaisti joukkueiden määrän. Tänä kesänä Pariisiin ajetaan niin Team Helsingin, Espoon kuin Tampereenkin voimin.

Team Rynkeby on Pohjoismaiden suurin hyväntekeväisyyspyöräilytapahtuma. Sillä on kolme tavoitetta, jotka ovat yhtäläisen tärkeitä:

Rahan kerääminen syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyväksi. Pyöräilijöiden fyysisen kunnon kohottaminen niin, että he pystyvät ajamaan turvallisesti Pariisiin. Vahvan sosiaalisen yhteyden luominen osallistujien välille sekä ikimuistoisen kokemuksen varmistaminen kaikille osallistujille.

Team Rynkeby -joukkueet toimivat vapaaehtoisvoimin, minkä vuoksi joukkueisiin tarvitaan monenlaisia osaajia. Joukkueiden kokoaminen onkin projektin kannalta yksi tärkeimmistä virstanpylväistä.

undefinedSuuresta hakemusmäärästä valikoituu lopulta varsin heterogeeninen joukko, joka koostuu yhtä lailla miehistä ja naisista ja joiden ikähaitari on 25 vuodesta 65 vuoteen. Osallistujien ammattitausta vaihtelee puutarhurista meteorologiin ja pankkivirkailijasta lääkäriin, ja taitoja löytyy niin pyörän korjaukseen, lihashuoltoon, valokuvaukseen kuin varainkeruuseen.

Vahva yhteishenki ajaa eteenpäin

Vaikka suurin osa tiimiläisistä ei tunne toisiaan entuudestaan ja ovat matkassa ensimmäistä kertaa, kaikkia yhdistää sitoutuminen yhteiseen tavoitteeseen, positiivinen asenne ja halu auttaa.

– Toisten kannustaminen ja tukeminen muodostavat yhteishengen, joka on teamrynkebyläisyyden kantavia voimia, toteaa Espoon kapteeni Ari Siivonen. Arin mielestä joukkueen vahvuus on juuri sen monipuolisuus ja erilaisuus, ja hän lähtee joukkueensa kanssa luottavaisin mielin kohti uutta kautta ja Pariisia.

Kapteenien tehtävänä on huolehtia tiimin toimivuudesta ja pitää joukkuehenki korkealla. He myös jakavat vastuuta tiimin vastaaville, kuten viestintä-, harjoittelu-, sponsorointi-, huolto-, navigointi- ja talousvastaaville.

Konkarit opastavat keltanokkia

undefinedTämän vuoden kuusihenkisestä kapteenistosta puolet oli edellisenä vuonna mukana pyöräilijöinä ja puolet ovat ensikertalaisia. Kapteenistoa auttaa uusien tiimiläisten lisäksi erityisesti joukkueissa toista tai kolmatta kertaa ajavat osallistujat, joita on tämän vuoden reilusta sadasta pyöräilijästä viitisentoista. Heidän mukana olonsa mahdollistaa tiedon ja toimintamallien siirtymisen eteenpäin.

Lisäksi Suomessa on syksystä asti ollut projektista vastaavan Team Rynkeby Fondenin puolipäiväinen työntekijä, joka vastaa kattotason järjestelyistä.

Poikkeuksen sääntöön tekee Team Tampere, jonka kaikki 28 polkijaa kapteenit mukaan luettuina ovat ensikertalaisia. Tampereen joukkueen varakapteeni Kirsi Maarva on ollut ihmeissään siitä, kuinka uudet tiimikaverit tuntuvat kuin kauan kadoksissa olleilta vanhoilta tutuilta, ja millainen hurmoksen kaltainen tila voi syntyä siitä, kun samalla asialla omistautuneet ihmiset kokoontuvat.

– Uudet ihmiset tuovat mukanaan myös uusia asioita, kuten sauvakävelyn, spinning-tunnin ja Facebook-tilin, Kirsi nauraa.

Motivaatiota Sylvan pikkujouluista

undefinedSyksyn aikana kaikki joukkueet ovat aloittaneet säännöllisen harjoittelun pitkien kävelylenkkien ja sisäpyöräilyn merkeissä. Lahjoitusten kerääminen Sylva ry:lle on saatu hyvin käyntiin ja sponsoreiden kerääminen kesän matkan tukemiseksi on myös potkaistu käyntiin. Tiimiläisistä on ollut jo juttua muutamassa lehdessä ja Sylvan asiaa on nostettu ahkerasti esille sosiaalisessa mediassa.

Joulukuun alussa Sylva järjesti perheille pikkujoulut, jonne pääsi mukaan myös Suomen Team Rynkeby -joukkueiden jäseniä. Mahdollisuus osallistua lämminhenkiseen tapahtumaan ja tutustua Sylvan toimintaan motivoi myös joukkueita tekemään parhaansa tukeakseen Sylvan toimintaa perheiden hyväksi.

Helsingin kapteenin Tuomas Silvosen mielestä syksy on ollut erittäin antoisa ja tiimiläiset ovat olleet aktiivisesti mukana.

– Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa eteenpäin. Ja vaikka töitä tehdään vakavan asian puolesta, niin kaikki tehdään hymyssä suin hyvällä fiiliksellä. Tästä tulee mahtava vuosi, Tuomas kuittaa.

teksti: Heidi Siira, maajohtaja, Team Rynkeby Finland
kuvat: Team Rynkeby

Lue lisää Team Rynkebyn toiminnasta: www.team-rynkeby.fi.