Sylva on sinua ja perhettäsi varten

Sylva ry on syöpäsairaiden lasten ja heidän perheidensä yhteinen järjestö, joka tarjoaa tietoa, apua ja vertaistukea koko perheelle lapsen sairastuttua syöpään.

Suomessa sairastuu syöpään joka vuosi noin 150 lasta. Heistä keskimäärin 80 prosenttia paranee. Me Sylvassa toimimme ja vaikutamme, jotta jokainen syöpään sairastunut lapsi ja nuori saisi mahdollisimman hyvää hoitoa ja hänen perheensä riittävää tukea.

Tarjoamme vertaistukea, kursseja, vertaistukihenkilöitä, lomia ja tapahtumia, jotka auttavat selviytymään syövän aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Julkaisemme oppaita ja jäsenlehteä. Teemme yhteistyötä syöpäsairaiden lasten vanhempien alueellisten yhdistysten ja kerhojen kanssa. Kaksi perheasuntoamme Helsingin Kuusitiellä ovat perheiden käytössä syöpähoitojen aikana.

Tuemme myös hoitohenkilökunnan työtä koulutuksin ja neuvottelupäivin ja pyrimme edistämään hoitojen kehittämistä ja hoitoedellytyksiä niin kotona kuin sairaalassa.

Syöpäsairaiden lasten vanhemmat perustivat Sylvan vuonna 1982. Tällä hetkellä jäseniä on jo yli 1600.

Sylva ry on Suomen Syöpäyhdistyksen, Lastensuojelun Keskusliiton, syöpäsairaiden lasten vanhempia edustavan kansainvälisen yhdistyksen ICCCPO:n, ja Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n (VaLa) jäsen.

Sylva ry on ollut perustamassa Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiötä, ja toimii Uusi Lastensairaala 2017 kannatusjäsenenä.