Tapahtumakalenteri

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi lapsensa menettäneille, 27.-29.10.2017 Kunnonpaikka, Siilinjärvi (kurssilla on tilaa)

Sylva ry järjestää kolmatta kertaa parisuhdekurssin viidelle syöpään lapsensa menettäneiden lasten vanhemmille, joiden lapsen menetyksestä on kulunut mielellään vähintään vuosi.

Sylva maksaa viikonlopun ohjelman, majoituksen ja ruokailut. Myös matkakulut korvataan joko kilometrikorvauksena 20 senttiä/km tai halvinta kulkuneuvoa käyttäen.  

Kurssiaika ja -paikka 

Viikonlopputapaaminen pidetään 27.-29.10.2017 Kylpylähotelli Kunnonpaikassa, joka sijaitsee Siilinjärven kunnassa, Vuorelan taajamassa 5-tien varrella. LIsätietoja paikasta saa tästä linkistä. Kurssipaikkaan voi saapua perjantaina 27.10. klo 14.00 - 17.30, ruokailu alkaa klo 17.30 - 18.30, ja kurssin ohjelma sen jälkeen. Sunnuntaina 29.10. ohjelma päättyy n. klo 15.00. 

Kurssin vetäjät 

Kurssin vetäjänä toimii KYS:n Lasten veri- ja syöpätautien osasto 2403:n psykologi Krista Koivula. Lisäksi mukana on psykiatrinen sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja Janne Puranen. 

Kurssille osallistuvilta kerätään Kuopion yliopistollisen sairaalan ja Itä-Suomen yliopiston Turvaa toisesta –tutkimuksen aineistoa kyselylomakkeiden ja ryhmähaastattelun avulla. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää lapsen vakavan sairastumisen yhteyksiä vanhempien psyykkiseen hyvinvointiin ja parisuhteeseen sekä tutkia tunnekeskeisen parisuhdekurssin vaikuttavuutta. 

Tunnekeskeisen parisuhdekurssin teemat:  

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi on kanadalaisen Susan Johnsonin tunnekeskeiseen pariterapiaan perustuva parisuhdekurssi, jossa tutkitaan parisuhteen vuorovaikutusta sekä vuorovaikutustilanteiden taustalla vaikuttavia tunteita. Kurssi soveltuu pareille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään omasta parisuhteestaan sekä parantaa keskinäistä yhteyttä ja läheisyyttä. Tunnekeskeinen parisuhdekurssi on hyvin intensiivinen ja uudelle läheisyyden tasolle parisuhdetta vievä. Tarkoituksena on työstää ihmisten todellisia tunnekokemuksia parisuhteessa.  

 1. Rakkauden ja kiintymyssuhteen ymmärtäminen
 2. Lapsen sairauden merkitys ja kielteisen kehän tunnustaminen
 3. Omien kipupisteiden tunnistaminen
 4. Turvallisen perustan luominen parisuhteeseen
 5. Oman menneisyyden merkityksen ymmärtäminen
 6. Loukkausten anteeksiantaminen
 7. Pidä minut lähelläsi
 8. Rakkauden vahvistaminen  

Palaute aiemmilta kursseilta 

Aikaisemmilla kursseilla pareilta kysyttiin palautteissa: "Mitkä olivat merkityksellisiä asioita kurssilla parisuhteenne kannalta?"  

 • "Sekä luennot että niihin pohjautuvat paritehtävät. Paritehtävien aikana tuli käsiteltyä vaikeitakin asioita rauhalliseen sävyyn, toisin kuin yleensä riidan yhteydessä"
 • "Saimme palautettua luottamuksen toisen välittämiseen ja avauduttua toisillemme. Vanha tuttu ihminen löytyi uudelleen" 
 • "Kuinka pienistä asioista asiat voi olla kiinni. Toisen syvät tunteet"
 • "Tehtävien teko ja niiden avulla hyvinkin syvälliset keskustelut ja toiseen tutustuminen kysymysten avulla".
 • "Oli hyvä huomata, että perusasiat on kunnossa, vaikka elämässä tapahtuu monenlaista. Yhdessä olemme enemmän".  

Kun olet painanut Lähetä hakemus -painiketta, niin ruudullasi näkyy kurssitietojen jälkeen teksti "Kiitos, hakemuksenne parisuhdekurssille 27.-29.10. on saapunut Sylvan toimistolle". 

Haemme parisuhdekurssille

Kurssiin liittyvät asiat lähetetään sähköpostilla
Kurssiin liittyvät asiat lähetetään sähköpostilla
Nimi, ikä, milloin ja missä menehtyi jne.Esim. Sylva-lehdestä, Facebookista (Sylva ry), Sylvan kotisivuilta tai uutiskirjeestä, kuntoutusohjaajalta vai jostakin muualta?