Siirry suoraan sisältöön

Hengähdystauko arjesta – Liiga Kanssakulkijana 

Jääkiekon SM-liiga jatkaa yhteistyötä Sylvan kanssa tarjoamalla näkyvyyttä lasten ja nuorten syöpäsairauksille ja antaa tilaa heidän tarinoilleen. Pienet potilaat pääsevät myös mukaan otteluihin. 

Sylva on kutsuu kaikki Kanssakulkijoiksi. Kanssakulkija voi olla kuka tahansa – yhteisö tai yksityishenkilö. Heidän avulla perhe saa tarvitsemaansa apua ja tukea.  

Jääkiekon SM-liiga on tehnyt yhteistyötä Sylvan kanssa usean vuoden ajan. Liiga ja liigaseurat ovat tänäkin vuonna osaltaan edistämässä syöpää sairastavien lasten ja nuoren asiaa. 

– Tämä tärkeä aihe koskettaa ja herättää tunteita meissä jokaisessa, siksi myös jääkiekkoliiga haluaa olla mukana tarjoamassa iloa tuottavia asioita nuorille syöpäpotilaille, perustelee jääkiekon SM-liigan yhteyspäällikkö Kaisa Hollo.  

– Mukanaolomme on saanut paljon positiivista palautetta myös liigapelaajilta, mikä on meille paras mahdollinen lähtökohta. Taistelussa syöpää vastaan kaikki ovat samalla puolella. 

Näkyvyyttä ja tietoisuutta 

Syöpään sairastuu Suomessa noin 150 alle 16-vuotiasta lasta ja noin 80 nuorta. Lapsen syöpä koskettaa koko lähipiiriä. Ajankohtainen tieto sairaudesta ja hoidoista auttavat eteenpäin. Tärkeitä ovat ne tahot, jotka ovat tavalla tai toisella läsnä perheille. Lapset tarvitsevat myös asioita, jotka tuottavat heille iloa raskaana aikana. 

– Haluamme olla mukana tietoisuuden lisäämisessä ja varainkeruussa, jotta syöpään sairastuneita lapsia voidaan tukea ja auttaa selviämään vaikeassa elämäntilanteessa. Elämänmuutokset ovat isoja myös läheisille, kenenkään ei pitäisi jäädä ilman tukea, korostaa Hollo. 

– Lapset ja heidän hyvinvointinsa linkittyvät luontevasti siihen, missä Liiga haluaa olla mukana. Meillä on mahdollisuus antaa tärkeälle asialle näkyvyyttä 15 paikkakunnalla, koko Suomen laajuisesti, hän lisää. 

Perheet mukaan otteluun 

Liiga kutsuu perheitä otteluun sekä tarjoaa syöpään sairastuneille lapsille ja heidän läheisilleen mahdollisuuden saada hengähdystauko arjesta. 

– Lapset pääsevät tapaamaan erikseen nimetyn Kanssakulkija-pelaajan sekä pudottamaan otteluissa avauskiekon. Toivomme, että nämä hetket tarjoavat uutta voimaa arkeen koko perheelle. 

Kampanja tulee näkymään helmikuusta 2020 alkaen. 

– Liigaotteluissa Kanssakulkija-teema tulee näkymään siten, että lasten syöpä nostetaan esiin sekä Liigan että Liigaseurojen viestintäkanavissa. Otteluissa ovat vahvasti läsnä sairastuneiden lasten sekä heidän läheistensä tarinat, Hollo kertoo. 

Sylvalla on otteluissa lipaskeräys. Otteluissa tapahtuvan mainonnan avulla viestitään katsojille, miten he voivat lahjoittaa tai ryhtyä Sylvan Kanssakulkijoiksi. Sylvalla ja paikallisilla vanhempainkerhoilla on myös jäähalleilla ständit, joissa he esittelevät toimintaansa. 

– Kanssakulkijapelejä on vuonna 2020 neljätoista, yhteensä kolmellatoista paikkakunnalla. Mukana on lähes kaikki Liigaseurat. Paikkakunnat, joissa pelit järjestetään, ovat Helsinki, Lahti, Rauma, Pori, Hämeenlinna, Tampere, Vaasa, Kuopio, Kouvola, Oulu, Mikkeli, Lappeenranta ja Jyväskylä. 

 

Jokainen tarvitsee joskus kanssakulkijan.
Jonkun joka pysyy rinnalla silloinkin, kun on vaikeaa.

 

 Palaa Kanssakulkija-sivulle