Siirry suoraan sisältöön

HIFK on Sylvan Kanssakulkija

Helsingin IFK kutsui Vernerin veljineen vieraikseen viime marraskuussa. Pojat pääsivät moikkaamaan pelaajia ennen ja jälkeen ottelun. Verneri pudotti aloituskiekon ja heitti yläfemmat kaikkien pelaajien kanssa.

Helsingin jäähallissa on alkamassa SM-liigan runkosarjan ottelu, jossa pelaavat Hämeenlinnan Pallokerho eli HPK ja HIFK Hockey. Viisihenkinen Stockuksen perhe on tullut katsomaan ottelua. Erityisesti perheen kolme poikaa ovat innoissaan saadessaan seurata ottelua aitiopaikalta. HIFK:n 21-vuotias keskushyökkääjä Juha Jääskä kierrättää aluksi poikia jäähallilla.

Pojat pääsevät seuraamaan myös alkulämmittelyä vaihtopenkiltä. Tänä aikana heitä käy jututtamassa toinen maalivahdeista, Atte Engren. Pojat saavat kannatushuivit ja pipot.

Mikä parasta, Verneri pääsee ennen peliä ja sen jälkeen joukkueen pukukoppiin. Ottelun aluksi hän pudottaa aloituskiekon. Samalla kuulutetaan kaiuttimista, miksi näin tapahtuu. Kyseessä on HIFK:n ja Sylva ry:n välinen yhteistyö. 11-vuotias Verneri on käynyt läpi rankan leukemian, vieläpä kahteen otteeseen.

Poikakolmikon äiti, Tiina Stockus kertoo, että Sylvasta otettiin yhteyttä ja kysyttiin, kiinnostaisiko Verneriä osallistua hyväntekeväisyysotteluun ja pudottaa ottelun avauskiekko.

– Tässä vaiheessa Verneri oli kuitenkin saanut relapsin ja uuden syöpädiagnoosin. Kuumeisen infektion vuoksi otteluun osallistuminen peruuntui. Se oli pojalle iso pettymys.
– Onneksi Sylvasta tarjottiin uutta tilaisuutta.

Mikä tapahtumassa oli parasta?
– Parasta oli pukkarissa käynti, Verneri vastaa heti.
Vernerillä ei ole erityistä suosikkipelaajaa, hän kertoo pitävänsä koko joukkueesta. Perheessä on joka tapauksessa nyt kolme innokasta HIFK-fania.

HIFK pitikin perhettä hyvänä, ottelun jälkeen nautittiin yhdessä illallista.
– Halusimme tarjota Vernerille ja hänen perheelleen ikimuistoisen päivän, HIFK:n markkinointijohtaja Roland Carlsson toteaa.

Pelin jälkeen Verneri pääsi uudelleen pukukoppiin moikkaamaan pelaajia. Silloin oli enemmän aikaa kuin ennen peliä. Hän heittikin ”high fivet” kaikkien pelaajien kanssa. Pelipaitaan, huiviin ja pipoon varustautuneena Vernerikin näytti joukkueen kannattajalta, ja sitä hän toki onkin!

HIFK on tarjonnut aiempinakin vuosina mahdollisuuksia syöpään sairastuneille lapsille tai nuorille tulla tapahtumien keskelle.
– Mielestäni on tärkeää, että nuoret potilaat saavat arkeensa jotakin kivaa, ettei kaikki aika kulu hoitojen parissa. Jos me pystymme jotenkin piristämään syöpään sairastuneen lapsen tai nuoren päivää, miksi emme sitä tekisi. Samalla tarjoamme yhteisöllisyyttä sekä olemme mukana siellä, missä tapahtuu, Carlsson toteaa.

Jokainen tarvitsee joskus kanssakulkijan.
Jonkun joka pysyy rinnalla silloinkin, kun on vaikeaa.

Teksti: Merja Kiviluoma

Palaa Kanssakulkija-sivulle