Siirry suoraan sisältöön

Annan tsemppistipendi

Tsemppistipendi on kiitos, kannustus ja huomionosoitus syöpää sairastavalla lapselle tai nuorelle, joka on sinnikkäästi tehnyt parhaansa koulussa sairaudestaan huolimatta.

”Olen kokenut miltä tuntuu, kun palaa kouluun syöpähoitojen jälkeen heikkona ja ilman hiuksia ja yrittää päästä koulutyöhön mukaan ja pysyä muiden oppilaiden tahdissa. Lähdin koulusta aikoinaan 5. luokalla ja palasin kuudennen keväällä. Poissaoloja oli todella paljon ja kuitenkin vastuu koulunkäynnistä ja oppimisesta oli minulla itselläni. Tunsin jääneeni koko luokkayhteisön ulkopuolelle ja koin syrjintää. En enää ollut kuin muut.”
– Anna Rukko, tsemppistipendin alullepanija

”Oli poika niin ihmeissään ja onnellinen vuosi sitten kun tuli stipendin kans, etten silmät kuivina pysty edes muisteleen. Silloin alko uskoon, että ei tartte olla kympin oppilas ollakseen hyvä. Vaan kun yrittää parhaansa, se riittää.”
– Stipendin saaneen pojan äiti

Kenelle tsemppistipendiä voi hakea?

Stipendiä voi hakea ala- tai yläkoululaiselle syöpään sairastuneelle lapselle tai nuorelle, joka on tehnyt koulussa parhaansa sairaudestaan huolimatta.

Stipendin suuruus

  • 30 euroa alakoululaiselle (1.-6. luokka)
  • 50 euroa yläkoululaiselle (7.-10. luokka)

Hae stipendiä täällä.

Stipendin hakuaika on 10.4.-3.5.2019. Stipendi tulee käyttää 31.12.2019 mennessä. Stipendin saaja sitoutuu raportoimaan stipendin käytöstä Sylvalle sähköpostitse viimeistään 15.1.2020. Stipendin saajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.