Siirry suoraan sisältöön

Joacimin tsemppikaveristipendi

Kun lapsi tai nuori sairastuu syöpään, hän saattaa joutua olla pitkiäkin aikoja pois koulusta ja kaveripiirin yhteisistä jutuista. Tällöin hyvät ystävät saattaa olla se asia, joka pitää sairastuneen kiinni normaalissa arjessa.

”Parhaat kaverit auttoivat monin tavoin, he eivät esimerkiksi jättäneet mua yksin vaan jättivät mieluummin itse menemättä nuorisotalolle, kun en voinut infektioriskin vuoksi mennä sinne. He myös lainasivat pyöräänsä ja itse juoksivat vieressä, jos olimme menossa jonnekin kauemmas, enkä jaloissa olevan hermovaurion vuoksi jaksanut kävellä niin pitkiä matkoja.”
– 14-vuotiaana syöpään sairastunut Joacim

Kenelle stipendiä voi hakea?

Joacimin tsemppikaveristipendi on tarkoitettu kiitokseksi alle 19-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat seisoneet  sairastuneen kaverinsa rinnalla.

Joacimin tsemppikaveristipendiä voi hakea yhdelle tai useammalle ystävälle tai kokonaiselle luokalle. Stipendi ei ole tarkoitettu sairastuneen sisaruksille.

Mihin tarkoitukseen stipendi haetaan?

Stipendi on tarkoitettu käytettäväksi sairastuneen ja stipendinsaajan/-saajien yhteiseen tekemiseen.

Stipendin suuruus on

  • 50 euroa, jos haetaan yhdelle kaverille
  • 100 euroa, jos haetaan ryhmälle

Hae stipendiä täällä.

Stipendin hakuaika on 10.4.-3.5.2019. Stipendi tulee käyttää 31.12.2019 mennessä. Stipendin saaja sitoutuu raportoimaan stipendin käytöstä Sylvalle sähköpostitse viimeistään 15.1.2020.