Team Rynkeby – God Morgon

Pyöräile Pariisiin ja kerää tukea syöpää sairastaville lapsille! Vuonna 2017 Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilijät keräsivät Sylvalle 396 569 euroa.

Team Rynkeby – God Morgon on vuodesta 2002 järjestetty yhteispohjoismainen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa vapaaehtoisista koostuvat pyöräilyjoukkueet pyöräilevät Pariisiin ja keräävät rahaa vakavasti sairaille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen. Osallistujat tulevat Suomesta, Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Färsaarilta ja Islannista.

Tapahtumaa edeltävän vuoden aikana osallistujat harjoittelevat yhdessä pystyäkseen pyöräilemään reilut 1 200 kilometriä Pariisiin. Sen lisäksi he ovat sitoutuneet lahjoitusvarojen hankintaan.

Rynkeby Foods A/S ja God Morgon huolehtivat projektin keskeisistä kuluista ja pyöräilijät kustantavat omat pyöränsä, vaatteensa ja matkansa, mikä tarkoittaa sitä, että Team Rynkebyn kaikista maista keräämät rahat lahjoitetaan lyhentämättöminä vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Suomessa kerätyt rahat lahjoitetaan Sylva ry:lle ja Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle. Vuonna 2017 koko Team Rynkeby lahjoitti reilut 8,77 miljoonaa euroa taisteluun lasten ja nuorten syöpää sekä muita vakavia sairauksia vastaan. Suomessa kuuden tiimin – Helsingin, Espoon, Tampereen, Turun, Oulun ja Jyväskylän keräämä lahjoitussumma Sylva ry:lle oli 396 569 euroa ja Aamu Säätiölle 169 958 euroa.  Aamu Säätiö jakaa lahjoituksen lasten ja nuorten syöpäsairauksien tutkimukseen ja syöpähoitojen myöhäisseurannan kehittämiseen.

Vuodesta 2018 eteenpäin lahjoitukset jakautuvat niin, että Aamu-säätiö saa 70% ja Sylva 30% Team Rynkebyn hankkimista lahjoituksista ja sponsoroinneista.

Vuonna 2018 Suomesta Pariisiin pyöräilee jo seitsemän joukkuetta, kun Team Rynkeby Vaasa liittyy mukaan Team Rynkeby Finlandiin. Samalla Team Rynkebyn uutena maajohtajana aloittaa Kirsi Pärssinen.

Lue lisää Team Rynkeby:n toiminnasta!

Auta Team Rynkebytä tukemaan vakavasti sairaita lapsia!