Siirry suoraan sisältöön

Vapaaehtoistehtäviä Sylvassa

Voit osallistua vapaaehtoistoimintaamme niillä tavoin ja silloin kun sinusta tuntuu. Sylvasta löytyy kertaluontoista vapaaehtoisuutta tapahtumissa ja rannekepajoissa sekä vertaistukitoimintaa. Tutustu ja ota yhteyttä!

Jos kiinnostut toimimaan Sylvassa vapaaehtoisena, ota yhteys vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriimme Elisabet Hallikaiseen, elisabet.hallikainen@sylva.fi.

Kun olet osallistunut Sylvan vapaaehtoistoimintaan jossain roolissa, käy täyttämässä tilastointilomake, johon pääset tästä linkistä. Samaa linkkiä voi käyttää uudelleen aina uuden tehtävän jälkeen.

 

Tapahtumavapaaehtoinen

Sylva järjestää erilaisia tapahtumia, joiden toteuttamisessa vapaaehtoiset auttavat, kuten Fuck Cancer Run ja kansainvälisen lasten syövän päivän tapahtuma sekä kampanjoita esim. #erätauko ja Kultanauha.

Näissä tapahtumissa on tarjolla erilaisia vapaaehtoistehtäviä, joista voi valita itselleen mieluisan (infoteltta, myyntipiste, reittiopas, lipaskerääjä).

Jokaiseen tehtävään perehdytetään ja vapaaehtoinen voi itse valita ajan, kauanko on mahdollista olla paikalla.

 

Rannekepajan vetäjä

Sylvan verkkokaupassa ja tapahtumissa myydään Fuck Cancer -rannekkeita, joiden tuotolla tuetaan Sylvan toimintaa syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten hyväksi.

Rannekepajan vetäjä perehdyttää rannekepajan osallistujat rannekkeiden tekoon ja auttaa tarvittaessa sekä toimii pajan emäntänä / isäntänä. Tehtävään perehdytetään.

Rannekepajoja järjestetään yleensä erikseen sovittuina ajankohtina Sylvan toimistolla, eri kaupungeissa ja työpaikoilla.

 

Rannekkeiden tekijä

Vapaaehtoiset tekevät Fuck Cancer -rannekkeita myytäväksi Sylvan verkkokaupassa ja tapahtumissa. Rannekkeiden tuotoilla tuetaan Sylvan toimintaa syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten hyväksi.

Tuotoilla mahdollistetaan syöpään sairastuneille nuorille aikuisille esimerkiksi osallistumiskertoja joogatunnille Sylvassa, Fuck Cancer -kahvien järjestämistä sekä osallistumista VOIMA-kursseille, joissa saa vertaistukea ja ammattilaisen apua.

 

SylvaSomettajat

Somevapaaehtoiset jakavat omissa kanavissaan Sylvan viestejä, somettavat tapahtumista ja tuottavat sisältöjä kanaviin sekä sovitusti kaappaavat Sylvan tilit hoitaakseen.

 

Leikkikaveri Uudessa lastensairaalassa

Lapsipotilaiden kanssa leikkiminen ja seurana oleminen. Tehtävä toteutetaan yhdessä OLKA:n kanssa ja tähän tehtävään tarvitaan rikosrekisteriote.

 

Vertaistukihenkilö syöpään sairastuneiden lasten vanhemmille sekä syöpään sairastuneille nuorille aikuisille

Vertaistuen tavoitteena on tukea sairastunutta ja hänen läheistään. Vertaistuki auttaa sairastunutta löytämään voimia ja keinoja elää sairauden kanssa. Sylvan vertaistukihenkilö on joko itse sairastanut syövän tai sairastaneen läheinen. Vertaistukihenkilöt saavat koulutuksen tehtäväänsä.

Vertaistukihenkilö tukee avun tarvitsijaa maksutta ja tukea haluavan tarpeiden mukaan. Tukihenkilöt eivät ota kantaa hoitoihin tai lääketieteellisiin kysymyksiin. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Toiminta perustuu tuettavan ja tukijan tasavertaisuuteen, solidaarisuuteen ja keskinäiseen ymmärrykseen.

Vertaistukihenkilön voi tavata kahden kesken ja tapaaminen voidaan sopia yhdistyksen tiloihin tai esimerkiksi sairaalaan. Yhteydenpito puhelimella on myös mahdollista.