Siirry suoraan sisältöön

Vapaaehtoistoiminnan strategia Sylvassa

Kehittämme Sylvassa vapaaehtoistoimintaamme strategisesti.

Syöpäjärjestöjen strategian mukaisesti vapaaehtoiset nähdään järjestömme keskeisenä voimavarana. Sylva toimii Suomen Syöpäyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan kehittämistyöryhmässä ja on yksi pilottiyhdistys vapaaehtoistoiminnan rekrytoinnin, koulutuksen, toiminnanohjauksen ja vapaaehtoispolun kehittämistyössä sekä käytännön vapaaehtoistoiminnan tehtävien luomisessa sekä toteutuksessa.

Sylvan hallitus on linjannut, että Sylva kehittää tulevina vuosina vahvasti omaa vapaaehtoistoimintaa niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin syöpää sairastavien lasten, nuorten, nuorten aikuisten sekä heidän läheistensä tueksi. Sylva kutsuu mukaan kaikenikäisiä toimijoita sekä toiminnan kehittämiseen että itse toimintaan.

Sylva haluaa vahvistaa ja tukea alueellisten syöpäsairaiden lasten vanhempainkerhojen- ja yhdistysten toimintaa perheiden tukemiseksi sekä lisätä kumppanuusyhteistyötä alueellisten syöpäyhdistysten kanssa.

Tavoitteenamme on rakentaa valtakunnallisesti konseptoitu vapaaehtoistoiminnan ohjelma, joka antaa isolle yleisölle mahdollisuuden osallistua syöpäjärjestökentän vapaaehtoistoimintaan lapsiperheiden tukena. Vapaaehtoistoiminnan ohjelman tavoitteena on lisätä sekä tuettavan (lapsi, nuori, nuori aikuinen, vanhempi, perhe) että tukijan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Sylvan vapaaehtoistoiminnan ohjelma tukee myös Suomen Syöpäyhdistyksen strategiaa.