Suoraan sisältöön

Sinä olet uusi Sylva

Tervetuloa Sylvan uusille verkkosivuille!

Vierailijoille näkyy valmis lopputulos, mutta sen takana on lukemattomia tunteja suunnittelua, koodausta, testausta, viilausta, sisällöntuotantoa sekä tietysti ajoittaista hammastenkiristystä ja muutama ärräpääkin.

Kun meille tarjoutui alkusyksystä 2017 mahdollisuus lähteä Syöpäjärjestöjen kelkkaan verkkosivustoprojektissa, emme oikeastaan epäröineet muutamaa hetkeä pidempään.

Sylvassa on puhaltanut uudet tuulet niin henkilöstön, hallituksen, toiminnan kuin brändi-ilmeenkin suhteen viimeisen vuoden aikana. Siksi halusimme, että myös verkkosivut ilmentävät tätä muutosta.

Projektiin lähdettiin, vaikka aikataulu oli tiukka. Sivustohimmeli piti suunnitella, sivut rakentaa ja teksti- sekä kuvasisällöt tuottaa vajaassa neljässä kuukaudessa.

Onneksi saimme vetoapua ja tukea Suomen Syöpäyhdistyksen puolelta projektipäällikkönä toimineelta Jaana Ruuthilta. Tekniseksi konsultiksi otimme jo edellisten verkkosivujemme kanssa auttaneen Merja Kurvin Kurvi Design and Consulting -yrityksestä. Merja tulkkasi Jaanalle nörttikielellä sen, mitä me emme osanneet selittää ja auttoi rakentamaan sivuston ilmeen sellaisena kuin se nyt on.

Sivuston typografia ja värit ovat Marker Creativen Jaakko Vannon ideoiman brändi-ilmeen mukaisia, muutoin ulkoasu jäljittelee Syöpäjärjestöjen muiden sivustojen ilmettä ja rakennetta.

Tekstisisällöissä minua ja muita sylvalaisia sparrasivat Noon Kollektiivin järjestöviestinnän ammattilaiset Noora Jokinen ja Leena Salokoski.

Joissakin kohdin alasivuja olemme käyttäneet muun muassa Syöpäjärjestöjen olemassa olevia kuvapankkikuvia sekä Sylvan vanhoilla sivuilla olleita kuvia, mutta pääosan sivustolla nyt nähtävistä kuvista on ottanut upean lahjakas valokuvaaja Teemu Ullgrén, jonka kanssa teimme yhteistyötä myös viimekeväisessä Fuck Cancer -kampanjassa ja joka kuvaa myös vuoden 2018 #erätauko-kampanjan.

Ja Teemun kuvissa esiintyvät aivan tavalliset ihmiset: syöpään sairastuneet lapset, nuoret, nuoret aikuiset, heidän vanhempansa ja läheisensä. Kaikki lähtivät rohkeina mukaan tekemään Sylvan uutta ilmettä.

Alkuvuodesta 2018 kuvautamme myös Sylvan henkilöstön niin että te, jotka ette ole meitä vielä tavanneet tapahtumissa, koulutuksissa, kursseilla tai täällä Sylvan uudella toimistolla, saatte kasvot nimien oheen.

Halusimme, että sivuilla näkyy paitsi Sylvan oma ilme vahvana, mutta myös te, tavalliset ihmiset omine tarinoineen, joiden vuoksi me työtämme teemme. Te olette uusi Sylva ja teidän kanssa haluamme toimintaamme ja myös viestintäämme rakentaa.

Siksi toivomme, että saamme teiltä palautetta paitsi uusista sivuistamme myös toiminnastamme. Onko verkkosivuilla ne sisällöt ja tiedot, mitä haet ja toivot? Olemmeko osanneet tarjota lisätietoja olennaisten linkkien kautta? Kiinnostavatko tarinat, löytyvätkö tapahtumat?

Laita rohkeasti viestiä joko suoraan henkilökohtaisiin sähköpostiosoitteisiimme tai laita viestiä Anna palautetta -lomakkeen kautta.

Me olemme täällä teitä varten. Verkossa, somessa ja tapahtumissa tavataan!

Mari Pöyhtäri

Sylvan viestintäpäällikkö Mari Pöyhtäri rakastaa sanoja, somea ja kahvin tuoksua aamulla.