Suoraan sisältöön

Antti Karjalainen johtamaan Sylva-säätiön tutkimusohjelmaa

Sylva ry:n hallitus ja Syöpäsairaiden Lasten Tutkimus- ja Tukisäätiö Sylvan (Sylva-säätiö) hallitus on 7.6.2020 valinnut Antti Karjalaisen Sylva-säätiön tutkimusjohtajaksi. Antti siirtyy Sylvaan Kalliolan setlementti ry:stä, jossa hän on toiminut yhteisöjohtajana. Hän on valmistunut 2005 Bristolin yliopistosta filosofian tohtoriksi (PhD) ja toiminut urallaan muun muassa ajatushautomossa Lontoossa, järjestösektorilla sekä kulttuurin johtotehtävissä.

Antti näkee Sylvan tutkimusohjelman erittäin tärkeänä avauksena. ”Sylva-säätiön tutkimusohjelman keskiössä on perheiden yhtäläiset mahdollisuudet ja oikeudet psykososiaaliseen tukeen, sosio-ekonomisesta tai maantieteellisestä taustasta riippumatta, koko hoitopolun ajan. Tämän tyyppiset tasa-arvokysymykset ovat suomalaisen yhteiskunnan ydinkysymyksiä ja on äärimmäisen tärkeää, että rakennamme korkealaatuisia tutkimuskumppanuuksia tämän ympärille. On uskomattoman hieno tilaisuus olla keskeisessä roolissa vaikuttamassa hoitopolkujen tutkimukseen.”

Tutkimusohjelma on Sylvan strategian keskeisimpiä kärkiä, kun selvitetään syöpään sairastuneen lapsen ja hänen perheensä psykososiaalisen tuen tarvetta, sen saatavuutta, kehittämistarpeita sekä vaikuttavuutta.

“On täysin kohtuutonta, että Suomessa periaatteessa samanlaisista hoidoista huolimatta köyhimmän neljänneksen lapsilla on kolmanneksen suurempi todennäköisyys kuolla syöpään kuin varakkaimpien lapsilla. Meidän tulee selvittää syyt tähän epäoikeudenmukaisuuteen – ja sitten löytää välineet sen korjaamiseksi. Onneksi olemme saaneet Antin johtamaan tutkimushanketta, jolla lähdemme muuttamaan tätä epäkohtaa”, toteaa Sylvan hallituksen puheenjohtaja Lassi Kurkijärvi.

Sylvan toiminnanjohtaja Marika Aro näkee Antin asiantuntemuksen tervetulleena osana Sylvan moniammatillista tiimiä. ”Olen ilahtunut, että Antti liittyy joukkoomme vahvistamaan Sylvan asiantuntijatiimiä. Sylvan arvolupauksen mukaisesti jokaisen lapsen, nuoren, nuoren aikuisen ja heidän perheidensä tulee saada tarvitsemansa tuki. Tiedon ja tutkimuksen avulla haluamme varmistaa, että näin tapahtuu.”

Antti Karjalainen aloittaa tehtävässään 3.8.2020.