Suoraan sisältöön

Tietoa meistä

Syöpään sairastuneiden lasten, nuorten, nuorten aikuisten ja läheisten oma yhteisö

Sylva ry on syöpään sairastuneiden arjen rinnallakulkija, edunvalvoja ja tukija. Tarjoamme vertaisten yhteisön, tapahtumia ja ammatillista tukea. Toimimme valtakunnallisesti.

Mitä Sylva tekee?

Kun lapsi, nuori tai nuori aikuinen sairastuu syöpään, sekä sairastunut että hänen läheisensä tarvitsevat käytännön tietoa ja tukea hoitopolun eri vaiheissa.

Sylva ry tarjoaa tukea ja toimintaa syöpäsairaiden lasten perheille, nuorille ja nuorille aikuisille valtakunnallisesti.

Sylva ry on myös etujärjestö. Olemme syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja nuorten aikuisten ääni yhteiskunnassa. Sylva-säätiö tuottaa tutkimustietoa syöpään sairastuneiden ja heidän perheidensä tilanteesta. Vaikutamme poliittisiin päätöksentekijöihin tekemällä aloitteita ja uudistusehdotuksia lasten ja nuorten aikuisten syövän hoidon, sosiaaliturvan ja psykososiaalisen tuen parantamiseksi.

Teemme yhteistyötä syöpäosastojen hoitohenkilökunnan kanssa tarjoamme ammattilaisille tietoa, koulutuksia ja tukea.

Sylvan toiminta on osallistujille maksutonta. Tämän mahdollistaa suuri joukko Sylvan kanssakulkijoita – lahjoittajat. Sylvan rahoituksesta lahjoitusten osuus on 90 %.

Haluatko tukea meitä? Lue lisää Sylvan tukijoista.

Miten Sylva syntyi?

Vuonna 1981 joukko huolestuneita äitejä otti yhteyttä toimittaja Mirja Pyykköön. Vanhemmat olivat huolissaan Helsingin Lastenklinikan syöpäosaston hoidosta. Pyykön dokumenttiohjelma Osasto 10 esitettiin TV:ssä tammikuussa 1982 ja se käynnisti kansalaiskeräyksen, joka johti Sylvan syntymiseen. Lue lisää Sylvan tarinasta.

Vuosikymmenten aikana Sylva ry:n toiminta on laajentunut ja kehittynyt ammattimaiseksi.

Lapsen, nuoren tai nuoren aikuisen syöpä vaikuttaa vuosittain tuhansien perheiden elämään. Tukea tarvitaan.