Suoraan sisältöön

Kuvataidetoiminta

 

Sylva tarjoaa maksutonta kuvataidetoimintaa syöpään sairastuneille lapsille ja heidän vanhemmilleen valtakunnallisesti verkossa.

Kuvataidetoiminnan tavoitteena on antaa voimaa sairastuneen ja hänen läheistensä arkeen taidetoiminnan avulla. Taidetehtävien avulla voidaan esimerkiksi vahvistaa itseilmaisua sekä lisätä osallistujan omia voimavaroja. Ryhmästä osallistujan on mahdollisuus saada vertaisuuden kokemuksia ja iloa arkeen.

Kuvataidetoiminnassa on mahdollista käsitellä sairauden herättämiä tunteita.  Ratkaisukeskeisten taideterapeuttisten työmenetelmillä herätellään luovuutta ja vahvistetaan uskalluksta ilmaista asioita kuvin. Kuvataidetoiminnassa mm. maalataan vesiväreillä, askarrellaan, piirrettään, taiteillaan musiikin mukana, leikitään virtuaalileikkejä, lauletaan ja jutellaan taiteilun lomassa esiin nousevista asioista.

Kuvataidetoiminnassa työskennellään lasten ehdoilla. Lapsi ei välttämättä pysty sanallistamaan tunteitaan, mutta piirrosten kautta hän voi kertoa mielessään olevia asioita.

Kuvataidetoimintaa järjestetään Taidepiireinä. 3-6-vuotiaiden Taidepiirit järjestetään syksyn aikana yhteensä 13 kertaa ja ne on teemoitettu, huomioiden lasten omat toivekerrat. Osallistuja ei tarvitse aiempaa taidekokemusta.

Osallistumiseen tarvitaan: tietokone, älypuhelin tai tabletti sekä laitteen kamera. Teams-sovellus kannattaa ladata valmiiksi omalle laitteelle ennen osallistumista.

Ryhmät syksyllä 2023

Tule nauttimaan luovasta syksystä verkkoon!

Lisätietoja:


kuvataideohjaaja Eeva Mölkänen,
puhelinnumero: 010 348 9123 klo 7–17 arkisin ma-pe.
taidepalvelut@eepu.fi, www.Eepu.fi

Tutustu Sylva ry:n kaikkiin toimintoihin tämän linkin kautta.