Suoraan sisältöön

Kuvataideterapia ja -toiminta

Kuvataideterapia – lempeä tapa tutustua omiin ajatuksiinsa

Sylva tarjoaa maksutonta kuvataideterapiaa ja -toimintaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen yliopistollisissa sairaaloissa sekä etänä verkossa.

Kuvataideterapia on tukimuoto, jossa kuvien avulla ja tekemisen lomassa voi käsitellä mielessä liikkuvia asioita. Tapaamisen aikana piirretään, maalataan tai vaikka askarrellaan.

Keskeistä toiminnassa on vuorovaikutus, jonka avulla lapsi, nuori tai aikuinen voi oppia ymmärtämään itseään paremmin ja kokea tulevansa kuulluksi ja ymmärretyksi. Terapeutilla ja ohjaajalla on vaitiolovelvollisuus.

Sylvan kuvataideterapiaryhmiä ja yksilöllistä taideterapiaa on tarjolla Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa, taidetoimintaa Kuopiossa. Vuodesta 2020 lähtien toimintaa on järjestetty myös etänä.

Kuvataideterapia ja -toiminta sairaalassa

Sylvan kuvataideterapeutti ja -ohjaaja vierailevat yliopistosairaaloissa piirustus- ja maalaustarvikkeiden kanssa. Yleensä syöpää sairastava lapsi tai nuori aloittaa kuvataideterapian hoitojen alkuvaiheessa ja yhteinen matka Sylvan taideterapeutin tai -ohjaajan kanssa jatkuu hoitojen ajan.

Kuvataideterapiassa työskennellään lapsen ja nuoren ehdoilla. Lapsi ei välttämättä pysty sanallistamaan tunteitaan, mutta piirrosten kautta hän voi kertoa mielessään olevia asioita.

Lisätietoja: kuvataideterapeutti Riitta Salmu, 050 328 9708, riitta.salmu@sylva.fi
tai Eeva Mölkänen, 050 436 7040, eeva.molkanen@sylva.fi

Kuvataideterapiaryhmät sairastuneille lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille

Sylva järjestää kuvataideterapiaryhmiä eri-ikäisille sairastuneille. Terapiaryhmissä pohditaan eri tekniikoiden ja aihevalintojen kautta esimerkiksi omaa suhdetta sairastumiseen.

Katso alkavat ryhmät Sylvan tapahtumakalenterista.