Suoraan sisältöön

Tapahtumat ja toiminta nuorille

Järjestämme monenlaista toimintaa — tule mukaan!

Sylva tukee syöpään sairastuneita nuoria järjestämällä matalan kynnyksen keskustelutukea, erilaisia kursseja ja vapaamuotoisia tapaamisia.

Sylvan toiminnassa on mukana nuoria, joille Sylva ja sylvalaiset ovat henkireikä. Kun tapaa muita, omanikäisiä syöpään sairastuneita, ymmärtää, että ei ole ainoa, jolla on käynyt yhtä huono tuuri. Silloin on helpompi hyväksyä oma tilanteensa.

Sylvan discord-serveri ja Sylvan nuorten Instagram-tili ovat monelle tärkeitä tukikanavia. Erilaisilla kursseilla tapaa muita nuoria kasvotusten.

Sylva tarjoaa monenlaista toimintaa

Voit esimerkiksi

  • saada matalan kynnyksen keskustelutukea nuorten toiminnan asiantuntijalta
  • jutella muiden syöpää sairastavien nuorten kanssa esimerkiksi Sylvan Dircord-serverillä (saat kutsun Niinalta 050-477 9598 tai Otolta 050-3828 780)
  • selkeyttää ajatuksiasi kuvataideterapiassa
  • osallistua erilaisille viikonloppukursseille
  • toimia syöpää sairastavien nuorten äänitorvena Sylvan vaikuttajaryhmässä

Alla kerromme toiminnastamme tarkemmin.

Nuorten treffit verkossa

Kahden viikon välein voit jutella muiden syöpää sairastavien nuorten kanssa Sylvan Discord-serverin puhekanavalla. Mukana keskustelemassa on aina myös nuorisotyön ammattilainen. Jutella voi syöpään liittyvistä asioista, harrastuksista, koulusta, kaverisuhteista — mistä tahansa.

Keskustelun aikana voidaan esimerkiksi pelata yhdessä jotain virtuaalista peliä. Keskusteluun voi osallistua nimimerkillä.

Osallistumisohjeet ja tapaamisten ajankohdat löydät tapahtumakalenterista.

Kurssit

Järjestämme nuorille erilaisia kursseja ja viikonlopputapahtumia. Kurssien aiheet vaihtelevat. Syksyllä 2022 16-20-vuotiaille pidettiin kurssi Pikku-Syötteellä ja keväälle 2023 on suunniteltu ainakin 13-17-vuotiaille kurssi Turkuun.  Kursseilla pääset vaihtamaan ajatuksiasi ja kokemuksiasi muiden saman kokeneiden kanssa ammattilaisten tuella.

Kurssit ovat osallistujille ilmaisia.

Tulevien kurssien aiheet ja aikataulut kerromme tapahtumakalenterissa.

Nuorten vaikuttajaryhmä

Nuorten vaikuttajaryhmä on syntynyt nuorten omasta halusta ja palosta vahvistaa syöpää sairastavien nuorten asemaa. Vaikuttajaryhmä kokoontuu noin kerran kuussa. Vaikuttajaryhmäläiset kehittävät Sylvan nuorten toimintaa ja toimivat kohderyhmän äänenä. He miettivät yhdessä, millä tavalla sairaudesta viestitään ulospäin: mitä asioita halutaan nostaa esiin ja miten niistä puhutaan.

Osa vaikuttajaryhmäläisistä ylläpitää Sylvan Nuorten Instagram-tiliä, jossa he kertovat syöpään liittyvistä ajatuksistaan ja kokemuksistaan.

Vaikuttajaryhmä on hyvä tapa päästä kehittämään erilaisia palveluita syöpää sairastaville ja sen sairastaneille nuorille. Ryhmässä myös tutustuu muihin samassa tilanteessa oleviin.

Keskustelutuki asiantuntijan kanssa

Sairastuminen ei pysäy­tä koko elämää, vaikka uusi ja äkillinen elämäntilanne saattaakin hämmentää ja aiheuttaa monenlaisia tunteita. Sairauden kanssa ei tarvitse jäädä yksin tai yrittää pärjätä omin avuin. Me Sylvassa olemme tukenasi. Tuemme sinua jaksamaan arjessa ja annamme toivoa muuttuneessa elämäntilanteessa. Tukemme ei ole lääketieteellistä tai sairauteen liittyvää neuvontaa, vaan kyse on niin sanotusta psykososiaalisesta tuesta. Psykososiaalisella tuella tarkoitetaan tukea, jota esimerkiksi läheiset, vertaiset, potilasjärjestöt, sairaalat ja kunnat antavat. Se voi olla esimerkiksi vertaistukea chatissä, taideterapiaa tai keskusteluja psykologin tai nuoriso-ohjaajan kanssa.

Voit keskustella mistä tahansa mieltäsi painavasta asiasta. Tuki voi tapahtua puhelimitse, viestein tai teams-tapaamisina ajanvarauksella.

Jos kaipaat keskustelutukea, ota yhteyttä nuorten toiminnan asiantuntijaan Otto Kinnuseen  050 382 8780 (myös WhatsApp) tai otto.kinnunen@sylva.fi

Kuvataideterapia

Kuvataideterapia voi kuulostaa vieraalta, mutta se sopii ihan kaikille. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä.

Tapaamisen aikana käsitellään mieleen nousevia asioita piirtämällä, maalaamalla, muovailemalla tai vaikka askartelemalla. Ilmapiiri on innostava, joten jokainen löytää mieluisan tavan ilmaista itseään. Kuvan taiteellisuus ei ole tärkeää, vaan se mitä kuva kertoo.
Tarjoamme kuvataideterapiaa syöpää sairastaville nuorille kaikissa yliopistosairaaloissa ja etänä Teams-sovelluksella. Meillä on myös syöpää sairastavan sisaruksille tarkoitettuja ryhmiä.
Kuvataideterapiasta kerromme tarkemmin täällä.

Ota yhteyttä Ottoon (050 382 8780 tai otto.kinnunen@sylva.fi), jos kaipaat lisätietoa Sylvan nuorten toiminnasta.

Tulevat tapahtumat ja muuta lisätietoa löydät tapahtumakalenterista.

 

Leadoo yhteydenottobotti Hyppää upokkeen ohi