Suoraan sisältöön

Tapahtumat ja toiminta nuorille

Järjestämme monenlaista toimintaa — tule mukaan!

Sylva tukee syöpään sairastuneita nuoria järjestämällä matalan kynnyksen keskustelutukea ja vapaamuotoisia tapaamisia.

Sylvan toiminnassa on mukana nuoria, joille Sylva ja sylvalaiset ovat henkireikä. Kun tapaa muita, omanikäisiä syöpään sairastuneita, ymmärtää, että ei ole ainoa, jolla on käynyt yhtä huono tuuri. Silloin on helpompi hyväksyä oma tilanteensa.

Sylvan discord-serveri ja Sylvan nuorten Instagram-tili ovat monelle tärkeitä tukikanavia. Tapahtumissa tapaat muita nuoria kasvotusten.

Sylva tarjoaa monenlaista toimintaa

Voit esimerkiksi

  • saada matalan kynnyksen keskustelutukea
  • jutella muiden syöpää sairastavien nuorten kanssa esimerkiksi Sylvan Dircord-serverillä
  • selkeyttää ajatuksiasi kuvataideterapiassa
  • osallistua erilaisiin tapahtumia
  • toimia syöpää sairastavien nuorten äänitorvena Sylvan vaikuttajaryhmässä

Alla kerromme toiminnastamme tarkemmin.

Nuorten treffit verkossa

Kahden viikon välein voit jutella muiden syöpää sairastavien nuorten kanssa Sylvan Discord-serverin puhekanavalla. Jutella voi syöpään liittyvistä asioista, harrastuksista, koulusta, kaverisuhteista — mistä tahansa.

Keskustelun aikana voidaan esimerkiksi pelata yhdessä jotain virtuaalista peliä. Keskusteluun voi osallistua nimimerkillä.

Osallistumisohjeet ja tapaamisten ajankohdat löydät tapahtumakalenterista.

Nuorten vaikuttajaryhmä

Nuorten vaikuttajaryhmä on syntynyt nuorten omasta halusta ja palosta vahvistaa syöpää sairastavien nuorten asemaa. Vaikuttajaryhmä kokoontuu noin kerran kuussa. Vaikuttajaryhmäläiset kehittävät Sylvan nuorten toimintaa ja toimivat kohderyhmän äänenä. He miettivät yhdessä, millä tavalla sairaudesta viestitään ulospäin: mitä asioita halutaan nostaa esiin ja miten niistä puhutaan.

Osa vaikuttajaryhmäläisistä ylläpitää Sylvan Nuorten Instagram-tiliä, jossa he kertovat syöpään liittyvistä ajatuksistaan ja kokemuksistaan.

Vaikuttajaryhmä on hyvä tapa päästä kehittämään erilaisia palveluita syöpää sairastaville ja sen sairastaneille nuorille. Ryhmässä myös tutustuu muihin samassa tilanteessa oleviin.

Keskustelutuki asiantuntijan kanssa

Sairastuminen ei pysäy­tä koko elämää, vaikka uusi ja äkillinen elämäntilanne saattaakin hämmentää ja aiheuttaa monenlaisia tunteita. Sairauden kanssa ei tarvitse jäädä yksin tai yrittää pärjätä omin avuin. Me Sylvassa olemme tukenasi. Tuemme sinua jaksamaan arjessa ja annamme toivoa muuttuneessa elämäntilanteessa. Tukemme ei ole lääketieteellistä tai sairauteen liittyvää neuvontaa, vaan kyse on niin sanotusta psykososiaalisesta tuesta. Psykososiaalisella tuella tarkoitetaan tukea, jota esimerkiksi läheiset, vertaiset, potilasjärjestöt, sairaalat ja kunnat antavat. Se voi olla esimerkiksi vertaistukea chatissä, taideterapiaa tai keskusteluja psykologin tai nuoriso-ohjaajan kanssa.

Voit keskustella mistä tahansa mieltäsi painavasta asiasta. Tuki voi tapahtua puhelimitse, viestein tai teams-tapaamisina ajanvarauksella.

Lue lisää ja varaa aika

Kuvataideterapia

Kuvataideterapia voi kuulostaa vieraalta, mutta se sopii ihan kaikille. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä.

Tapaamisen aikana käsitellään mieleen nousevia asioita piirtämällä, maalaamalla, muovailemalla tai vaikka askartelemalla. Ilmapiiri on innostava, joten jokainen löytää mieluisan tavan ilmaista itseään. Kuvan taiteellisuus ei ole tärkeää, vaan se mitä kuva kertoo.
Tarjoamme kuvataideterapiaa syöpää sairastaville nuorille kaikissa yliopistosairaaloissa ja etänä Teams-sovelluksella. Meillä on myös syöpää sairastavan sisaruksille tarkoitettuja ryhmiä.
Kuvataideterapiasta kerromme tarkemmin täällä.

Tulevat tapahtumat ja muuta lisätietoa löydät tapahtumakalenterista.

 

Leadoo yhteydenottobotti Hyppää upokkeen ohi