Suoraan sisältöön

Nuorten aikuisten tapahtumat ja toiminta

Järjestämme monenlaista toimintaa nuorille aikuisille — tule mukaan!

Sylva tukee syöpään sairastuneita nuoria aikuisia tarjoamalla vertaistukea, ammatillista keskustelutukea ja Fuck Cancer -tapahtumia.

Tavoitteemme on, että sinä ja läheisesi voitte hyvin vaikeasta tilanteesta huolimatta. Sairauden ja hoitojen aikana rakennamme yhdessä polun, jonka varrella saat tavoitteellista ja ammatillista tukea omien voimavarojesi löytämiseksi.

Tuemme sinua tarjoamalla erilaista tukea ja järjestämällä kursseja, vapaamuotoisia tapaamisia, kuten Fuck Cancer -kahveja, sekä viestimällä aktiivisesti verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät Instagramista ja Facebookista Fuck Cancer Suomi -nimellä.

Fuck Cancer -kahvit

Fuck Cancer -kahveilla saat vertaistukea ja pääset tapaamaan muita syöpää sairastavia nuoria aikuisia. Tilaisuudet vetää ammattilainen ja/tai vertaisohjaaja. Joskus tilaisuuksiin kutsutaan vierailijoita, jotka puhuvat syöpää sairastavia kiinnostavista aiheista. Päätarkoitus kuitenkin on, että syöpää sairastavat nuoret aikuiset voivat tavata toisiaan ja jutella keskenään mielessä liikkuvista asioista.

Fuck Cancer -kahveja järjestetään sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Koronapandemian aikana kahvit juodaan virtuaalisesti, eli osallistua voi mistä tahansa. Kun tilanne sallii, ainakin osa tilaisuuksista järjestään taas kasvotusten.
Paikallisia kahvihetkiä järjestävät paikalliset syöpäjärjestöt eri paikkakunnilla. Valtakunnallisia kahvihetkiä järjestää Sylva.

Kahvit on tarkoitettu kaikille 18—35-vuotiaille, jotka kaipaavat vertaistukea. Tilaisuus kestää 1,5—2 tuntia kerrallaan, mutta mukana voi toki olla lyhemmänkin ajan.

Fuck Cancer -kahvien ajankohdat löydät tapahtumakalenterista, paikkakuntasi syöpäyhdistyksen nettisivuilta ja Fuck Cancer Suomen Instagram- ja Facebook-sivuilta.

Haluatko järjestää Fuck Cancer -kahvit paikkakunnallasi? Ota yhteyttä Sylvan Elisabetiin. 050 300 7367, elisabet.hallikainen@sylva.fi

Keskustelutuki asiantuntijan kanssa

Sairastuminen ei pysäy­tä koko elämää, vaikka uusi ja äkillinen elämäntilanne saattaakin hämmentää ja aiheuttaa monenlaisia tunteita. Sairauden kanssa ei tarvitse jäädä yksin tai yrittää pärjätä omin avuin.

Me Sylvassa olemme tukenasi. Tuemme sinua jaksamaan arjessa ja annamme toivoa muuttuneessa elämäntilanteessa.

Tukemme ei ole lääketieteellistä tai sairauteen liittyvää neuvontaa, vaan kyse on niin sanotusta psykososiaalisesta tuesta eli keskustelu- tai vertaistuesta. Voit keskustella mistä tahansa mieltäsi painavasta asiasta. Tukea voit saada puhelimitse tai tapaamisissa.

Ota yhteyttä asiantuntijoihin ja sovi aika!

Henkilökohtainen vertaistuki

Me Sylvassa tiedämme vertaisuuden voiman. On paljon helpompi jutella vaikka syövän vaikutuksesta parisuhteeseen tai työhön sellaisen kanssa, joka on kokenut jotain samankaltaista. Voi luottaa siihen, että toinen ymmärtää.

Olen saanut uusia näkökulmia asioihin vertaistuen ansiosta. Hyväksyn itseni myös nykyisin paremmin.

Vertaistukihenkilö on Sylvan kouluttama vapaaehtoinen, joka on itse sairastanut syövän, ja haluaa auttaa. Vertaistukisuhteesta muodostuu aina omanlaisensa sairastuneen ja tukijan lähtökohdista ja mielenkiinnosta riippuen.

Jos haluat vertaistukihenkilön, ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Elisabet Hallikaiseen 050 300 7367 tai elisabet.hallikainen@sylva.fi

Lisää tietoa vertaistuesta saat täältä.

Kuvataideterapia

Kuvataideterapia voi kuulostaa vieraalta, mutta se sopii ihan kaikille. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä.

Tapaamisen aikana käsitellään mieleen nousevia asioita piirtämällä, maalaamalla, muovailemalla tai vaikka askartelemalla. Ilmapiiri on innostava, joten jokainen löytää mieluisan tavan ilmaista itseään. Kuvan taiteellisuus ei ole tärkeää, vaan se mitä kuva kertoo.

Tarjoamme kuvataideterapiaa ja -toimintaa yliopistosairaaloissa ja etänä Teams-sovelluksella.

Kuvataideterapiasta kerromme tarkemmin täällä.