Suoraan sisältöön

Nuorten aikuisten tapahtumat ja toiminta

Järjestämme monenlaista toimintaa nuorille aikuisille — tule mukaan!

Sylva tukee syöpään sairastuneita nuoria aikuisia järjestämällä matalan kynnyksen toimintaa, vertaistukiviikonloppuja, vapaamuotoisia tapaamisia ja Fuck Cancer -tapahtumia.

Tavoitteemme on, että sinä ja läheisesi voitte hyvin vaikeasta tilanteesta huolimatta. Sairauden ja hoitojen aikana rakennamme yhdessä polun, jonka varrella saat tavoitteellista ja ammatillista tukea omien voimavarojesi löytämiseksi.

Tuemme sinua tarjoamalla erilaista tukea ja järjestämällä kursseja, vapaamuotoisia tapaamisia, kuten Fuck Cancer -kahveja, sekä viestimällä aktiivisesti verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät Instagramista ja Facebookista Fuck Cancer Suomi -nimellä.

Kurssit nuorille aikuisille

Järjestämillämme kursseilla saat ammatillista- ja vertaistukea. Kursseilla tapaat muita syöpää sairastavia nuoria aikuisia ja pääset hetkeksi irti arjesta.

Olen saanut ryhmästä kaksi kaveria joiden kanssa viestittelemme viikoittain, tämä on ollut todella arvokasta.

Kurssien aiheet vaihtelevat. Teemana voi olla esimerkiksi ihmissuhteet tai itsetunto. Jotkut kurssit on tarkoitettu pariskunnille.

Osa kursseista järjestetään verkossa, osa kasvokkain.
Kurssit ovat osallistujille ilmaisia. Joissain tapauksissa osallistujat maksavat itse matkakulunsa, mutta useimmiten myös matkakulut korvataan.

Lisätietoja tulevista kursseista saat tapahtumakalenterista.

Fuck Cancer -kahvit

Fuck Cancer -kahveilla saat vertaistukea ja pääset tapaamaan muita syöpää sairastavia nuoria aikuisia. Tilaisuudet vetää ammattilainen ja/tai vertaisohjaaja. Joskus tilaisuuksiin kutsutaan vierailijoita, jotka puhuvat syöpää sairastavia kiinnostavista aiheista. Päätarkoitus kuitenkin on, että syöpää sairastavat nuoret aikuiset voivat tavata toisiaan ja jutella keskenään mielessä liikkuvista asioista.

Fuck Cancer -kahveja järjestetään sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Koronapandemian aikana kahvit juodaan virtuaalisesti, eli osallistua voi mistä tahansa. Kun tilanne sallii, ainakin osa tilaisuuksista järjestään taas kasvotusten.
Paikallisia kahvihetkiä järjestävät paikalliset syöpäjärjestöt eri paikkakunnilla. Valtakunnallisia kahvihetkiä järjestää Sylva.

Kahvit on tarkoitettu kaikille 18—35-vuotiaille, jotka kaipaavat vertaistukea. Tilaisuus kestää 1,5—2 tuntia kerrallaan, mutta mukana voi toki olla lyhemmänkin ajan.

Fuck Cancer -kahvien ajankohdat löydät tapahtumakalenterista, paikkakuntasi syöpäyhdistyksen nettisivuilta ja Fuck Cancer Suomen Instagram- ja Facebook-sivuilta.

Haluatko järjestää Fuck Cancer -kahvit paikkakunnallasi? Ota yhteyttä Sylvan Niinaan.

Chatit

Kerran kuussa voit jutella muiden syöpää sairastavien kanssa chatissä. Koulutettu vertaisohjaaja on paikalla, mutta keskustelu on hyvin vapaamuotoista. Nuorten aikuisten vertaischat järjestetään Hyvä kysymys -sivustolla.

Osallistumisohjeet ja chatien ajankohdat löydät tapahtumakalenterista.

Fuck Cancer Run

Fuck Cancer Run on hauska ja hyödyllinen tapa tukea syöpää sairastavia nuoria aikuisia. Idea on, että kaikki halukkaat ympäri Suomen kokoontuvat sovittuna päivänä juoksemaan hyvän asian puolesta.

Fuck Cancer Run -tapahtumia on järjestetty vuodesta 2017. Nykyään tapahtuma järjestetään virtuaalisena verkon välityksellä, joten osallistua voi mistä tahansa. Juosta voi yksin, kaverin kanssa tai isommalla porukalla. Juoksusta voi lähettää kuvan Fuck Cancer Suomen somekanaviin.

Tapahtumasta lähetetään suora netti-tv ja radiolähetys. Sen juontajat ottavat yhteyttä osallistujiin ympäri Suomen ja välittävät lenkkipolkujen iloista tunnelmaa kaikille juoksijoille.

Lähetyksessä on vieraana mielenkiintoisia ihmisiä, syövän sairastaneita Fuck Cancer Run -osallistujia ja vapaaehtoisia. Ohjelmassa on lisäksi musiikkia, yhteinen alkulämmittely ja maaliintulon fiilistelyä.

Tapahtumaan voi osallistua seuraamalla suoraa lähetystä verkossa ja juoksemalla itse valitsemallaan reitillä. Koko Suomi pystyy osallistumaan tärkeän asian hyväksi.

Virtuaalitapahtumassa ei ole määriteltyä matkaa, vaan kukin juoksee sen mitä jaksaa, haluaa tai pystyy. Pakko ei ole edes juosta! Osallistuja voi kävellä tai olla muuten vaan hengessä mukana.

Tapahtuman tuotoilla tuetaan Sylva ry:n työtä syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten hyväksi.

Vuoden 2021 virtuaalinen Fuck Cancer Run juostiin lauantaina 4.9.2021. Tapahtuma järjestettiin yhdessä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen sekä Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen kanssa.

Vaikuttajaryhmä

Kehitämme Sylvan nuorten aikuisten toimintaa yhdessä syöpää sairastaneiden nuorten aikuisten kanssa. Jos haluat olla mukana vaikuttamassa siihen, millaista tukea ja toimintaa tarjoamme, ole yhteydessä Niinaan ja kysy lisätietoja.
Niinan puhelinnumero on 050 477 9598 ja sähköpostiosoite niina.vilkman@sylva.fi.

Keskustelutuki asiantuntijan kanssa

Sairastuminen ei pysäy­tä koko elämää, vaikka uusi ja äkillinen elämäntilanne saattaakin hämmentää ja aiheuttaa monenlaisia tunteita. Sairauden kanssa ei tarvitse jäädä yksin tai yrittää pärjätä omin avuin.

Me Sylvassa olemme tukenasi. Tuemme sinua jaksamaan arjessa ja annamme toivoa muuttuneessa elämäntilanteessa.

Tukemme ei ole lääketieteellistä tai sairauteen liittyvää neuvontaa, vaan kyse on niin sanotusta psykososiaalisesta tuesta eli keskustelu- tai vertaistuesta. Voit keskustella mistä tahansa mieltäsi painavasta asiasta. Tukea voit saada puhelimitse tai tapaamisissa.

Ota yhteyttä nuorten aikuisten toiminnan asiantuntijaan Niina Vilkmaniin ja sovi aika!

Henkilökohtainen vertaistuki

Me Sylvassa tiedämme vertaisuuden voiman. On paljon helpompi jutella vaikka syövän vaikutuksesta parisuhteeseen tai työhön sellaisen kanssa, joka on kokenut jotain samankaltaista. Voi luottaa siihen, että toinen ymmärtää.

Olen saanut uusia näkökulmia asioihin vertaistuen ansiosta. Hyväksyn itseni myös nykyisin paremmin.

Vertaistukihenkilö on Sylvan kouluttama vapaaehtoinen, joka on itse sairastanut syövän, ja haluaa auttaa. Vertaistukisuhteesta muodostuu aina omanlaisensa sairastuneen ja tukijan lähtökohdista ja mielenkiinnosta riippuen.

Jos haluat vertaistukihenkilön, ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Elisabet Hallikaiseen 050 300 7367 tai elisabet.hallikainen@sylva.fi

Lisää tietoa vertaistuesta saat täältä.

Kuvataideterapia

Kuvataideterapia voi kuulostaa vieraalta, mutta se sopii ihan kaikille. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä.

Tapaamisen aikana käsitellään mieleen nousevia asioita piirtämällä, maalaamalla, muovailemalla tai vaikka askartelemalla. Ilmapiiri on innostava, joten jokainen löytää mieluisan tavan ilmaista itseään. Kuvan taiteellisuus ei ole tärkeää, vaan se mitä kuva kertoo.

Tarjoamme kuvataideterapiaa ja -toimintaa yliopistosairaaloissa ja etänä Teams-sovelluksella.

Kuvataideterapiasta kerromme tarkemmin täällä.

Ota yhteyttä Niinaan (050 477 9598 / niina.vilkman@sylva.fi), jos kaipaat lisätietoa Sylvan nuorten aikuisten toiminnasta.

 

 

Leadoo yhteydenottobotti Hyppää upokkeen ohi