Suoraan sisältöön

Keskustelutukea nuorille ja nuorille aikuisille

Sylva tarjoaa maksutonta keskustelutukea syöpää sairastaville ja sen sairastaneille nuorille ja nuorille aikuisille sekä sairastuneiden sisaruksille. Keskustelutuki toteutetaan yhteistyössä terapiapalveluita tarjoavan Kandelan kanssa.

Kandelan tuki- ja kriisikeskustelun tarkoituksena on tarjota apua matalalla kynnyksellä lyhytkestoisesti (1-5 kertaa). Tukikeskustelussa pääset pohtimaan sairauden herättämiä ajatuksia ja kysymyksiä yhdessä ammattilaisen kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Joskus yksikin käynti voi antaa riittävän avun ja helpottaa tilannetta tai auttaa huolen asettamisessa oikeisiin mittasuhteisiin.

Näin varaat oman keskusteluaikasi

  • Tutustu Kandelan asiantuntijoihin
    • Tukikeskustelu voidaan toteuttaa valtakunnallisesti verkossa tai kasvokkain Tampereella, Helsingissä ja Oulussa
  • Laita sähköpostia valitsemallesi asiantuntijalle ja kerro haluavasi Sylvan tukikeskusteluajan. Kerro viestissä myös haluatko tavata verkossa vai kasvokkain ja kirjoita viestiin puhelinnumerosi.
  • Kandelan asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä

Keskustelutukea tarjoavat asiantuntijat

Sylvan ja Kandelan yhteistyössä keskustelutukea tarjoaa 8 asiantuntijaa, jotka on esitelty alla. Heillä kaikilla on pitkä kokemus nuorten ja nuorten aikuisten kanssa työskentelystä. Erityisosaamista löytyy mm. kehollisista menetelmistä, trauma- ja kriisityöstä, seksuaalisuuden teemoista sekä identiteettiin liittyvistä asioista. Laajempiin asiantuntijaesittelyihin pääset tästä linkistä.

Jenny Julkunen, Helsinki
jenny@luovaillen.fi

Olen kognitiivisanalyyttinen psykoterapeutti, toimintaterapeutti ja sosiaalipsykologi. Lisäksi minulla on neuropsykiatrisen valmentajan lisäkoulutus. Sylva Ry:n asiakkaille tarjoan keskustelutukea, jossa voimme hyödyntää monipuolisesti osaamistani tarpeiden ja tilanteiden mukaan.

Terapeuttina olen myötätuntoinen ja aito. Työskentelytapani on aktiivinen, mutta asiakkaan luonnolliseen rytmiin ja tarpeisiin mukautuva. Minulle terapiatyöskentelyssä on tärkeää avoimen, lämpimän ja luottamuksellisen terapiasuhteen rakentaminen ja ylläpitäminen sekä asioiden tutkiminen yhdessä ihmetellen ja pohtien.

Oma sairastuminen tai läheisen sairastuminen voi olla raskas, pelottava ja hämmentävä kokemus, joka vie paljon myös psyykkisiä voimavaroja. Psykoterapeuttina olen tottunut kohtaamaan ja kannattelemaan kaikkea elämään kuuluvaa ja mukanaan tuomaa. Olen myös huomannut kuinka asioiden jakaminen ja yhdessä pohtiminen auttavat.

Ethän jää yksin vaikean elämäntilanteen keskellä.

Vastaanotto: Hämeentie 13 B, 4.kerros, 00530 Helsinki

Palvelukielet: Suomi, englanti.

Tavoitat minut sähköpostitse: jenny@luovaillen.fi

Laitathan puhelinnumerosi, niin soitan sinulle mahdollisimman pian ja voimme sopia tapaamisesta tai etäyhteydestä.

Sirpa Helenius, Helsinki | sirpa.helenius@loistosetlementti.fi

Olen pari- ja perhepsykoterapeutti.

Sylva ry.n asiakkaille tarjoan nuorille ja aikuisille yksilökäyntejä sekä pari- että perhetapaamisia. Syöpään sairastuminen on paitsi fyysisesti raskas kokemus, myös henkisesti. Yhden ihmisen sairastuminen koskettaa useampaa ihmistä hänen ympärillään.

 

Tavoitteena vastaanotollani on mahdollistaa turvallinen ja luottamuksellinen tila, jossa on lupa puhua siitä, mistä sinä tai te haluatte puhua. Vakava sairaus herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia, joita voimme yhdessä kohdata ja työstää. Sairastuminen voi vaikuttaa ihmissuhteisiin, elämänasenteeseen tai uskomuksiin. Psykoterapeuttina elämän päättymisen pelosta tai väistämättömyydestä keskustelu on itselleni luontevaa. Työskentelen integratiivisesti ja myötätuntokeskeisesti.

Vastaanotto: Hämeentie 13 B, 4.-kerros, 00530 Helsinki

Palvelukielet: Suomi, englanti.

Tavoitat minut sähköpostitse sirpa.helenius@loistosetlementti.fi. Laitathan puhelinnumerosi, niin soitan sinulle mahdollisimman pian ja voimme sopia tapaamisesta tai etäyhteydestä.

If you would like to have help in English, please contact by email sirpa.helenius@loistosetlementti.fi. Please don´t hesitate to contact me if you need further information to make an appointment with me. We can meet at my office or online as well.

 

Heli Reinikainen

Heli Reinikainen, Tampere | heli.reinikainen@kandela.fi 

Mikään asia ei ole liian pieni keskusteltavaksi. Voit ottaa minuun yhteyttä matalalla kynnyksellä. Voimme tavata kasvokkain Tampereella.

Olen työskennellyt pitkään erilaisten lasten, nuorten ja perheiden kanssa kunnissa ja lastensuojelujärjestössä. Olen ollut tukena nuorille, pariskunnille ja perheille monenlaisissa kriiseissä ja vaikeissa elämäntilanteissa. Koulutukseltani olen sosiaalityöntekijä ja perhe- ja paripsykoterapeutti. Opiskelin psykoterapeutiksi, sillä halusin syventää ymmärrystäni ihmisistä. Tukikeskusteluissa ja terapiassa hyödynnän vakauttavia ja kehollisia menetelmiä. Yhteinen vaikeidenkin asioiden äärelle pysähtyminen ja luottamuksellinen keskustelu on hyödyllistä. Ajattelen niin, että oman sisäisen maailman ymmärtäminen auttaa löytämään itsestä uskomattomia voimavaroja.

Työntekijänä olen empaattinen, kuunteleva ja kannustava.  Minusta tärkeintä on pysähtyä kuuntelemaan sitä, mikä juuri nyt on sinun elämässäsi tärkeää.

Tavoitat minut sähköpostitse heli.reinikainen@kandela.fi Laitathan puhelinnumerosi, niin soitan sinulle mahdollisimman pian ja voimme sopia tapaamisesta tai etäyhteydestä.

Terveisin Heli

 

Kirsi Mäntyniemi, Oulu | kirsi.mantyniemi@kandela.fi

Olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja nuorisopsykoterapeutti (yksilöterapeutti, psykodynaaminen viitekehys). Terapiani perustana on turvallinen ja luottamuksellinen yhteistyösuhde, jossa voit tulla kohdatuksi juuri sellaisena ihmisenä kuin olet. Terapiassani pääset tutustumaan itseesi ja pääset käsittelemään itsellesi tärkeitä asioita ja löydät niihin uusia näkökulmia. Olen empaattinen, hyväksyvä, kuunteleva, kohtaava ja asiakasta arvostava terapeutti. Terapiassani mikään elämän asia ei ole vieras tai väärä.

Pyrin luomaan turvallisen tilan, jossa myös vaikeista asioista voidaan puhua vapaasti. Lähestyn asioita sensitiivisesti. Terapiassani pidän tärkeänä hyvää yhteistyösuhdetta ja sen muodostumiseen tehdään yhdessä töitä. Tavoitteeni on auttaa sinua elämään itsesi näköistä hyvää elämää. Tavoite on, että opit luottamaan omiin kykyihisi ja taitoihisi oman elämäsi suhteen. Terapiassa toimin sinun rinnallasi, tukien ja kuunnellen, mutta tuon myös omia ajatuksiani ja tunnelmiani esiin, jotta sinulla on mahdollista kasvaa ja kehittyä ja päästä elämässäsi eteenpäin. Olen erikoistunut nuoruusiän erityisiin kysymyksiin.

 

Maarit Saarnivala

Maarit Saarnivala, Oulu |
maarit.saarnivala@kandela.fi

Olen Maarit Saarnivala ja työskentelen Kandelassa psykoterapeuttina. Kohtaamisessani ihmisten kanssa olen empaattinen, lämminhenkinen ja aktiivinen.

Pidän tärkeänä luottamuksellista, toista kunnioittavaa ja hyvän näkyväksi tekevää asiakassuhdetta, jossa on turvallista puhua kaikista mieltä askarruttavista asioista. Olen työskennellyt yli 20 vuoden työurani aikana laaja-alaisesti nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvoinnin parissa, mukaan lukien sukupuolen moninaisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvät kysymykset.

Koulutukseltani olen integratiivinen psykoterapeutti, seksuaalineuvoja, työnohjaaja (STOry) ja sosionomi (AMK).

maarit.saarnivala@kandela.fi

 

 

Maire Toijanen

Maire Toijanen, Tampere | maire.toijanen@kandela.fi 

Sinä nuori, tule hakemaan apua elämäsi pulmiin juuri sellaisena kuin olet.

Tapaamistemme (Tampereella) aikana voit huomata, miten saat uusia näkökulmia ja mitä muutoksia sinussa tapahtuu.

Kohtaamisten ilmapiiri on arvostava, kunnioittaja ja luottamuksellinen.

Olen työskennellyt pitkään lasten ja nuorten parissa Tays:ssa ja järjestötyössä. Olen auttanut lapsia ja nuoria selviytymään erilaisista sairauden, kasvun ja kehityksen vaikeuksista, seksuaalisuuteen ja elämänkriiseihin liittyvistä kriiseistä ja traumaattisista tilanteista. Erityisosaamistani ovat psyykkistä tukea antava keskustelu, toiminnalliset menetelmät, kehotietoisuus ja rentoutuminen, draamatyöskentely ja EMDR- terapia (silmänliiketerapia, josta lisätietoa EMDR yhdistyksen sivuilta). Olen ollut mukana Sylva ry:n vanhempienkursseilla, joissa olen ohjannut ryhmissä tunnetyöskentelyä.

Koulutukseltani olen lapsiin ja nuoriin erikoistunut sairaanhoitaja/ terveydenhoitaja, KM-erityisopettaja, mielenterveyteen, kriisi- ja traumatyöhön perehtynyt EMDR- terapeutti, psykodraamaohjaaja c.p, seksuaalineuvoja ja työnohjaaja.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule työskentelemään ja avaamaan elämäsi solmukohtia, jotta voisit suuntautua toiveikkaammin ja voimaantuneemmin tulevaisuuteen.

 

Mira Sjöblom, Helsinki | mira.sjoblom@miralle.fi 

Olen ratkaisukeskeinen yksilöpsykoterapeutti. Minulla on lisäksi neuropsykiatrisen valmentajan koulutus. Terapeuttina pyrin kohtaamaan asiakkaan aina yksilöllisesti ja läsnä olevasti, asiakkaalle ominaisella lähestymistavalla. Työskentelyotteeni on voimavarakeskeinen, asiakasta kunnioittava ja aktiivisesti vuorovaikutusta tukeva.

Ydinosaamistani ovat ahdistus, neuropsykiatriset haasteet sekä identiteetin pohdintaan liittyvät teemat. Minulla on terapiatyössä kokemusta erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten kanssa työskentelystä sekä nuoren ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen tukemisesta.

KELA-pätevyys nuorten ja aikuisten yksilöpsykoterapiaan

Vastaanotto: Hämeentie 13B, 4.-kerros, myös etäterapia

Tavoitat minut sähköpostitse mira.sjoblom@miralle.fi.

Laitathan puhelinnumerosi, niin soitan sinulle mahdollisimman pian ja voimme sopia tapaamisesta tai etäyhteydestä.