Suoraan sisältöön

Keskustelutukea nuorille ja nuorille aikuisille

Sylva tarjoaa maksutonta keskustelutukea syöpää sairastaville ja sen sairastaneille nuorille ja nuorille aikuisille. Keskustelutuki toteutetaan yhteistyössä terapiapalveluita tarjoavan Kandelan kanssa.

Kandelan tuki- ja kriisikeskustelun tarkoituksena on tarjota apua matalalla kynnyksellä lyhytkestoisesti (1-5 kertaa). Tukikeskustelussa pääset pohtimaan sairauden herättämiä ajatuksia ja kysymyksiä yhdessä ammattilaisen kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Joskus yksikin käynti voi antaa riittävän avun ja helpottaa tilannetta tai auttaa huolen asettamisessa oikeisiin mittasuhteisiin.

Näin varaat oman keskusteluaikasi

  • Tutustu Kandelan asiantuntijoihin
    • Tukikeskustelu voidaan toteuttaa valtakunnallisesti verkossa tai kasvokkain Tampereella, Helsingissä ja Oulussa
  • Laita sähköpostia valitsemallesi asiantuntijalle ja kerro haluavasi Sylvan tukikeskusteluajan. Kerro viestissä myös haluatko tavata verkossa vai kasvokkain ja kirjoita viestiin puhelinnumerosi.
  • Kandelan asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä

Keskustelutukea tarjoavat asiantuntijat

Sylvan ja Kandelan yhteistyössä keskustelutukea tarjoaa 6 asiantuntijaa, jotka on esitelty alla. Heillä kaikilla on pitkä kokemus nuorten ja nuorten aikuisten kanssa työskentelystä. Erityisosaamista löytyy mm. kehollisista menetelmistä, trauma- ja kriisityöstä, seksuaalisuuden teemoista sekä identiteettiin liittyvistä asioista. Laajempiin asiantuntijaesittelyihin pääset tästä linkistä.

Kaisla Koskelainen, Helsinki |
kaisla.koskelainen@loistosetlementti.fi

Olen perhe- ja paripsykoterapeutti ja kognitiivisen käyttäytymispsykoterapian opiskelija. Lisäksi olen auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS). Olen terapeuttina suora ja nostan esille asioita, kuten seksuaalisuuteen liittyviä teemoja, joita voi olla itse vaikea ottaa puheeksi.

Ydinosaamistani on ahdistus, parisuhdekriisit ja seksuaalisuuden teemat kuten esimerkiksi seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden moninaisuus.

 

Jussi Markus

Jussi Markus, Oulu | jussi.markus@vuolleoulu.fi

Olen Jussi Markus, Sosionomi (YAMK) ja työskennellyt lasten ja nuorten parissa kahdenkymmenen vuoden ajan. Olen suorittanut myös perhetyön ammatilliset lisäopinnot.

Työskentelen tällä hetkellä Vuolle Setlementissä Poikien Talon johtajana. Työssä kohtaamme poikia ja nuoria miehiä sukupuolen moninaisuus huomioiden. Vaikka kokemusta ja ikääkin on jo minullekin kohtuudella kertynyt, koen edelleen olevani ”One of the boys”.

Seksuaalisuuden erityiskysymyksiin olen hakenut valmiuksia kouluttautumalla seksuaalineuvojaksi.

 

Heli Reinikainen

Heli Reinikainen, Tampere | heli.reinikainen@kandela.fi 

Mikään asia ei ole liian pieni keskusteltavaksi. Voit ottaa minuun yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Olen työskennellyt pitkään erilaisten lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Olen ollut tukena nuorille, pariskunnille ja perheille monenlaisissa kriiseissä ja vaikeissa elämäntilanteissa.

Koulutukseltani olen sosiaalityöntekijä ja perhe- ja paripsykoterapeutti.

 

Erja Romppainen, Oulu | erja.romppainen@kandela.fi

Pohjakoulutukseltani olen sosiaalityöntekijä (YTM), sosionomi (AMK) ja liikuntaneuvoja. Lisäksi minulla on eläinavusteisen kasvatus- ja kuntoutustyön koulutus sekä psykofyysisen psykoterapian koulutus. Erityisinä osaamisalueinani ovat lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä vuorovaikutukseen liittyvät ilmiöt, lastensuojelun piirissä olevat perheet, neuropsykologisesti oireilevat sekä koulumaailmaan liittyvät erityiskysymykset.

 

Maarit Saarnivala

Maarit Saarnivala, Oulu |
maarit.saarnivala@vuolleoulu.fi

Olen Maarit Saarnivala ja työskentelen Vuolle Tyttöjen talossa yksikön johtajana sekä Oulun Kandelassa työnohjaajana.

Olen työskennellyt yli 20 vuoden työurani aikana laaja-alaisesti nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvoinnin parissa, mukaan lukien seksuaaliterveyteen liittyvät kysymykset.

Koulutukseltani olen sosionomi amk, ratkaisukeskeinen työnohjaaja (STOry) seksuaalineuvoja ja integratiivinen yksilöpsykoterapeutti (valmistuminen 12/22)

 

 

Maire Toijanen

Maire Toijanen, Tampere | maire.toijanen@kandela.fi 

Sinä nuori, tule hakemaan apua elämäsi pulmiin juuri sellaisena kuin olet.

Koulutukseltani olen lapsiin ja nuoriin erikoistunut sairaanhoitaja/ terveydenhoitaja, KM-erityisopettaja, mielenterveyteen, kriisi- ja traumatyöhön perehtynyt EMDR- terapeutti, psykodraamaohjaaja c.p, seksuaalineuvoja ja työnohjaaja.