Suoraan sisältöön

Tukea vertaisilta

Sylvassa tapaat muita syöpää sairastavia nuoria

Kun sairaus painaa mieltä, ei tarvitse jäädä yksin. Sylvasta löydät muita syöpään sairastuneita nuoria, joiden kanssa voit jakaa pelkosi, huolesi ja ilosi.

Meillä Sylvassa pääset tapaamaan ikäisiäsi syöpään sairastuneita nuoria, jotka ovat kokeneet samanlaisia asioita kuin sinä. Näillä sivuilla tutustut heistä muutamaan ja saat tietää, missä tapaat heitä lisää.

Alta voit lukea, mitä syövän sairastaneet Lilja ja Maria haluavat sanoa ikätovereilleen, jotka joutuvat käymään läpi saman kuin he. Lilja ja Maria tapasivat toisensa Sylvan viikonloppukurssilla ja ovat nykyään hyviä ystäviä.

Tekstin jälkeen ohjaamme sinut Sylvan Discord-serverille ja Sylvan nuorten Instagram-tilille. Niistä on helppo aloittaa!

Syövän sairastaneen Liljan ja Marian terveiset

Hei ystävä,

olet joutunut tilanteeseen, johon mekään emme olisi halunneet joutua. Syöpä on jokaiselle järkytys, mutta suurin osa selviää siitä. Syöpiin on nykyään todella hyvät hoidot. On kuitenkin tärkeää, että huolehdit myös jaksamisestasi.
Mieti, mitä kivaa voisit tehdä sairaalassa. Sinulla on hyvä olla ajanvietettä, joka tuo sinulle iloa. Me tykkäsimme kirjoittaa ja tehdä palapelejä. Jos jaksat, kannattaa kokeilla erilaisia asioita. Ehkä jostain niistä tulee uusi voimavarasi.

Me saimme tukea myös ystäviltä, sairaalan henkilökunnalta ja syöpäyhdistyksistä sekä Sylvasta. Ei haittaa, jos et ole heti valmis puhumaan sairaudestasi muille, mutta on hyvä tietää, että tukea on saatavilla.
Saatat joutua viettämään pitkiä aikoja sairaalassa tai kotona eristyksissä. Se on raskasta etenkin meille nuorille, joille ystävät ovat usein kaikki kaikessa. Soitelkaa videopuheluita ja hyödyntäkää somea. Pohtikaa muutenkin, miten voisit olla välillä mukana myös etänä. Se ei tietenkään korvaa kasvokkaista tapaamista, mutta etäyhteydetkin piristävät ja antavat voimaa.

Olethan itsellesi armollinen. Sinun ei tarvitse suoriutua harrastuksista eikä edes koulusta täysillä, vaan nyt tärkeintä on oma jaksamisesi. Jos jokin asia mietityttää tai tuntuu raskaalle, ota asia rohkeasti esille sairaalan henkilökunnan tai vaikka Sylvan nuorten toiminnan asiantuntijan kanssa. He auttavat kyllä!

Muista jokaisena hetkenä, että et ole yksin. Samassa tunnelissa on tällä hetkellä monta kaltaistasi vaeltajaa.

Terveisin syövän sairastaneet
Lilja ja Maria

Ps. Kannattaa seurata Instassa @sylvannuoret. Sieltä löydät meidät syöpäsairauden kokeneet nuoret.

Chattaa Discordissa ja seuraa meitä Instassa

Haluatko jutella muiden syöpää sairastavien kanssa tai ihan vaan seurata muiden keskustelua? Sylvan Dircord-serverille pääset laittamalla viestin Sylvan vapaaehtoistoiminnan asiantuntijalle vaikka whatsappissa numeroon 050 3007367.

Tämä linkki vie sinut Sylvan nuorten Instagram-tilille.

Katso videolta, mitä muut kertovat syövästään

Oona sairastui 15-vuotiaana leukemiaan. Tällä videolla hän kertoo, miltä syöpään sairastuminen tuntui ja millaista tukea hän sai Sylvasta.

17-vuotias Reetta kertoo omasta syöpäkokemuksestaan Maiju Voudin Puhutaan-sarjassa. Videon pääset katsomaan täältä.

Leadoo yhteydenottobotti Hyppää upokkeen ohi