Suoraan sisältöön

Sylva tarjoaa tukea syöpää sairastaville nuorille aikuisille — älä jää yksin!

Syöpään sairastuminen muuttaa elämän. Onneksi muutoksista ei tarvitse selvitä yksin. Sylvasta löydät saman kokeneen vertaisen tai ymmärtävän ammattilaisen, jonka kanssa voit jakaa pelkosi, huolesi — ja myös ilosi.

Olet vastikään saanut kuulla todella ikäviä uutisia. Syöpä on aina järkytys, ja erityisen järkyttävää se on, kun diagnoosin saa nuori ihminen.

Nuorten aikuisten syöpä on harvinainen, mutta et kuitenkaan ole ainoa, joka joutuu käymään sen läpi. Suomessa vuosittain noin 700 nuorta ja nuorta aikuista sairastuu syöpään. Nuoriksi aikuisiksi katsomme Sylvassa 18–35-vuotiaat.

Vakava sairastuminen ja siihen liittyvät hoidot vaikuttavat kaikkiin elämänalueisiin. Se voi vaikuttaa ihmissuhteisiin, omakuvaan ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Valtava myllerrys herättää myös monenlaisia tunteita.

Oma kehonkuva, itsetunto ja identiteetti ovat myös muuttuneet paljon, ja niiden uudelleenrakentaminen tuntuu tosi raskaalta.

Ei siis ihme, että syöpään sairastunut tarvitsee paljon tukea sairauden aikana ja sen jälkeen.

Me Sylvassa haluamme tukea sinua. Me ymmärrämme ja kuuntelemme. Tarjoamme tukea ja erilaisia palveluja eri ikäisille, koska tiedämme, että eri elämäntilanteet vaativat erilaista tukea.

Meillä on siis paljon toimintaa myös 18–35-vuotiaille syöpää sairastaville. Tarjoamme neuvoja ja keskusteluapua myös läheisillesi.

Meillä Sylvassa

  • Tapaat muita syöpään sairastuneita, jotka ovat samassa elämäntilanteessa kuin sinä. Hekin tietävät, miltä tuntuu jäädä pitkälle sairauslomalle tai murehtia sitä, voiko koskaan saada lapsia.
  • Voit jakaa kokemuksiasi ja ajatuksiasi Sylvan ammattilaisten kanssa. Mielessä pyörivistä asioista kannattaa aina puhua. Puhuminen voi estää ongelmien kasautumista ja auttaa selkiyttämään ajatuksia.
  • Saat työkaluja vaikeiden asioiden käsittelyyn. Opit esimerkiksi tunnistamaan paremmin tunteitasi ja saat neuvoja siihen, miten vaikeisiin tunteisiin voi suhtautua.
  • Voit osallistua erilaiseen toimintaan, Fuck Cancer -kahveille tai nuorten aikuisten vaikuttajaryhmään. Lisää tietoa toiminnastamme saat täältä.

Kuuntelemme kohderyhmäämme, ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti sinun ja muiden mukana olevien ajatusten ja toiveiden pohjalta. 

Tule mukaan kannustavaan ja mukavaan porukkaan!

Fuck Cancer -toiminta voimaannuttaa ja lisää tietoisuutta

Fuck Cancer on Sylvan kehittämää toimintaa syöpään sairastuneille 18-35-vuotiaille nuorille aikuisille. Nimensä se on saanut kansainvälisestä syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten voimalauseesta.

Fuck Cancer -toiminnan nimi voi herättää kummastusta. Nimen tarkoitus on kuvastaa syöpään sairastumista kaunistelematta, sellaisena kuin se monesta tuntuu. Nuori aikuisuus on elämänvaihe, jolloin itsenäistytään, opiskellaan ammattiin, lähdetään työelämään, luodaan uraa ja usein myös perustetaan perhe.

Elämä on siis täynnä muutoksia, ja ilmassa on toiveikkuutta ja odotusta uusista käänteistä. Vakava sairaus voi murskata haaveet silmänräpäyksessä ja aiheuttaa sairastuneelle valtavan kriisin.

Ei ihme, jos sellaisessa tilanteessa tekee mieli kiroilla. Uskomme myös, että räväkkä nimi ravistelee niin suurta yleisöä, päättäjiä ja median edustajia kuin syöpäpotilaita hoitavia ja tukevia tahoja.

Syöpää sairastavat nuoret aikuiset eivät saa yhteiskunnalta kaikkea sitä tukea, mitä he tarvitsevat. Toiminnan tarkoitus on paitsi antaa tukea myös vahvistaa syöpää sairastavien nuorten aikuisten asemaa, lisätä tietoisuutta ja herättää ajatuksia ja tunteita.
Edunvalvonnallisista tavotteista moni on jo toteutunut. Esimerkiksi Sylva ry:n ja Suomen Syöpöpotilaat ry:n aktiivisen vaikuttamisen ansiosta kansanedustajat tekivät vuonna 2017 kirjallisen kysymyksen psykososiaalisen tuen tarjoamisesta ja valtakunnallisen myöhäisseurannan järjestämisestä.

Fuck Cancer -toiminnalla muistutamme, että vaikka syöpä on epäreilua ja paskaa, elämä syövän kanssa voi silti olla hyvää. Syövässä ei ole mitään hävettävää, eikä kenenkään tarvitse selvitä siitä yksin.

Leadoo yhteydenottobotti Hyppää upokkeen ohi

Lue seuraavaksi

Tapahtumat ja toiminta