Suoraan sisältöön

Sairauden / hoitojen jälkeen

Tuemme sinua missä tahansa vaiheessa sairautta

Voit tulla mukaan toimintaamme, vaikka syöpäsi olisi jo selätetty. Moni alkaa käsitellä kokemuksiaan vasta silloin, kun hoidoista on kulunut jo pitkä aika.

Läheskään kaikki syöpää sairastavat nuoret eivät koe aluksi tarvitsevansa tukea. Hoito on intensiivistä aikaa, ja moni saa kaipaamaansa tietoa ja tukea sairaalasta.

Kun hoidot päättyvät, moni kokee, että ei halua enää miettiä syöpää vaan keskittyä kaikkeen muuhun. Myöhemmin tilanne voi kuitenkin muuttua.

Jotkut kokevat jäävänsä tyhjän päälle, kun yhteys sairaalaan katkeaa. Jotkut havahtuvat vasta vuoden tai parin päästä miettimään, että mitä todella on käynyt läpi. Mieli nimittäin seuraa usein tapahtumia vähän perässä. Silloin voi olla paikallaan työstää sairauden aiheuttamia kokemuksia ja saada vertaistukea.

Me Sylvassa tarjoamme vertaistukea riippumatta siitä, missä vaiheessa sairautesi on. Osa nuorista tulee mukaan toimintaamme pian hoitojen päättymisen jälkeen, mutta moni aktivioituu vasta vuosia diagnoosin jälkeen. Pääasia on, että olet meihin yhteydessä, jos vähänkin siltä tuntuu. Yksin ei tarvitse eikä kannata jäädä.

Näillä sivuilla kerromme, mitä kaikkea toimintaa tarjoamme.

Syöpä ja syöpähoidot saattavat vaikuttaa elämääsi ja terveyteesi vielä pitkään hoitojen päättymisen jälkeen. Näitä niin sanottuja myöhäisvaikutuksia voi ilmetä vuosien tai vuosikymmentenkin jälkeen. Myöhäisvaikutuksista kerromme tarkemmin täällä.

Leadoo yhteydenottobotti Hyppää upokkeen ohi