Suoraan sisältöön

Vapaaehtoistoiminta luo hyvinvointia

Sylvan vapaaehtoinen: ”Halusin tehdä jotain merkityksellistä”

Vapaaehtoistoiminta on tärkeää paitsi toiminnan kohteelle, myös vapaaehtoiselle itselleen. Tutkimusten mukaan vapaaehtoistoiminta lisää vapaaehtoisten hyvinvointia. Sylvassa tämä tiedetään.

Vertaisen antama tuki, varainkeruun mahdollistama toiminta, tapahtumista tarttunut ilo, yhteistyön voima… Kaikki hyvä mitä vapaaehtoinen Sylvassa antaa syöpään sairastuneelle ja hänen läheisilleen,  luo iloa ja hyvinvointia myös hänelle itselleen.

Vapaaehtoistoiminta vaikuttaa laajasti koko yhteiskuntaamme. Helsingin Yliopiston ja Ruralia Instituutin teettämän tutkimuksen “Vapaaehtoistyön kansantaloudelliset vaikutukset” (2016) mukaan vapaaehtoistoimintaan sijoitettu euro tuottaa kuusi euroa takaisin yhteiskunnalle.

“Koen Sylvan tekemän työn hyvin arvokkaaksi ja tärkeäksi. Haluan olla mukana jakamassa tietoa Sylvasta, jotta Sylvan tarjoama apu ja tuki tavoittaisi mahdollisimman hyvin sitä tarvitsevat henkilöt.”

Vapaaehtoistoiminta ei korvaa ammattityötä, mutta ammattityö ei myöskään korvaa vapaaehtoistoimintaa. Vapaaehtoistoiminnalle on oma tärkeä paikkansa ammatillisten palvelujen rinnalla. Sen järjestäminen on vastuullista toimintaa eikä se pyöri itsestään.

Tarjoamme Sylvassa vapaaehtoiselle hyväntuulisen yhteisön

Me Sylvassa ymmärrämme vertaisuuden voiman. Miten tärkeää on saada jutella luotettavan ja koulutetun vertaisen kanssa! Tavoitteemme on, että jokainen halukas saa kauttamme oman vertaistukijan.

Lisäksi haluamme tarjota myös suurelle yleisölle mahdollisuuksia osallistua toimintaan syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä hyväksi. Lue lisää, miten kehitämme vapaaehtoistoimintaamme.

Sylvassa vapaaehtoinen

  • tutustuu uusiin ihmisiin 
  • kokee jaettua iloa hyväntekemisestä
  • oppii uusia asioita 
  • saa uusia kokemuksia 
  • saa kehittää ja käyttää taitojaan.

Lyhyesti: vapaaehtoistoiminta Sylvassa lisää kaikkien hyvinvointia. 

Kuinka moni merkityksellinen asia Sylvassa jäisikään tekemättä, sanomatta, ihminen kohtaamatta ja yksinäisyys vähentämättä ilman vapaaehtoisia!