Suoraan sisältöön

Covid-19 -tilanne ajaa Team Rynkebyn jälleen kotimaankiertueelle

Euroopassa vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi Team Rynkeby muuttaa suunnitelmiaan: osallistujamaiden joukkueet suuntaavat Pariisin sijaan kotimaihinsa.

Team Rynkeby on hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue, joka kerää varoja vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Heinäkuun puolessa välissä yhteensä yli 2 500:n hankkeeseen osallistuvan pyöräilijän ja vapaaehtoisen oli tarkoitus tehdä matka Pariisiin tämän tavoitteen edistämiseksi.

Tänä vuonna pyöräillään lähiteillä

Nyt Team Rynkeby ‑säätiön hallitus päätti kuitenkin peruuttaa Tour de Paris -matkan jo toisena vuonna peräkkäin koronaviruspandemian vuoksi, koska sitä ei voitaisi toteuttaa vastuullisella tavalla noudattaen eri maiden koronavirusohjeita. Päätös tehtiin kaikkien Team Rynkebyn osallistujamaiden maajohtajien suorituksesta.

– Tätä emme missään tapauksessa toivoneet. Olimme kaikki odottaneet todella paljon Pariisin-matkaa – etenkin viime vuotisten suunnitelmien peruunnuttua. Emme kuitenkaan voi vaarantaa osallistujiemme tai matkan varrella kohtaamiemme henkilöiden terveyttä. Tässä tilanteessa emme usko, että Tour de Paris ‑matka olisi mahdollista toteuttaa heinäkuussa vastuullisella tavalla, ja siksi olemme päättäneet peruuttaa sen”, toteaa Team Rynkeby ‑säätiön hallituksen puheenjohtaja Ivan Thyregod.

Koronatilanne erityisen haastava Saksassa ja Ranskassa

Carl Erik Dalbøge kertoo, että Team Rynkebyhyn osallistuu tänä vuonna 59 joukkuetta kahdeksasta eri maasta.

– Viime viikkojen aikana on käynyt selväksi, ettei kaikkia osallistujia ehditä rokottaa ajoissa. Asianmukaisia testausmenettelyjä edellyttävän koronakuplan luominen pyöräiltäessä eri rajoituksia asettavien maiden läpi on käytännössä mahdotonta Team Rynkebyn vastuulliseksi katsomalla tavalla. Lisäksi COVID-19-tilanne on tällä hetkellä erittäin haastava erityisesti Saksassa ja Ranskassa”, Thyregod jatkaa.

Kaiken epävarmuuden keskellä päätöksentekoa ohjaa halu varmistaa, että osallistujat saavat ikimuistoisen kokemuksen ja voivat edelleen tukea vakavasti sairaita lapsia.

– Team Rynkeby ‑joukkueet ryhtyvät nyt innolla valmistautumaan kotimaissaan toteutettavaan matkaan. Halusimme tehdä tämän päätöksen nyt, jotta 2 500 osallistujaa perheineen voivat tehdä helpommin omia kesäsuunnitelmiaan. Tärkeimpiä logistiikkaan liittyviä asioita on myös jo kartoitettu, mutta nyt suunnitelmat on lyötävä lukkoon”, Ivan Thyregod selittää.

Joukkueilla edessä upea kotimaankiertue

Viime vuoden Pariisin-matkan peruunnuttua Team Rynkeby on koko ajan varautunut siihen, että sama saattaa toistua myös tällä kaudella. Niinpä kahdeksan maan maajohtajat ovat jo hyvissä ajoin tehneet valmisteluja joukkueiden kotimaissa viikolla 28 toteutettavaa pyöräilymatkaa varten.

– Kaikessa suunnittelussa otetaan huomioon kussakin osallistujamaassa kesällä voimassa olevat rajoitukset. Tämä on ehdottoman tärkeää Team Rynkebyn hyväntekeväisyystyön jatkuvuuden kannalta.

Suuntasivatpa joukkueet matkallaan mihin hyvänsä, tavoite on yhä sama: kerätä varoja vakavasti sairaiden lasten ja heidän perheidensä auttamiseksi.

– Voin varmasti puhua jokaisen osallistujan puolesta sanoessani, että olimme toivoneet toisenlaista lopputulosta. Mutta olemme varautuneet tähän jo hyvän aikaa, koska totta kai tiesimme, että tilanne voisi hyvin todennäköisesti olla tämä. Siksi uskonkin, että osallistujat saavat upean kokemuksen kotimaankiertueillaan.

Kaikki tekevät parhaansa tänäkin vuonna

Team Rynkebyn -säätiön toimitusjohtaja Carl Erik Dalbøge on varma varma, että osallistujat osoittavat jälleen todellista Team Rynkebyn joukkuehenkeä ja tekevät parhaansa hankkeen eteen.

– Olemme kohdanneet COVID-19-pandemian aikana monenlaisia haasteita, mutta osallistujat jatkavat sinnikkäästi varojen keräämistä vakavasti sairaiden lasten hyväksi – nyt uusilla innovatiivisilla tavoilla ottaen huomioon koronavirukseen liittyvät turvallisuusseikat. He tekevät uskomattoman hienoa työtä, ja nostan hattua heille siitä”, kiittelee Team Rynkeby ‑säätiön toimitusjohtaja Carl Erik Dalbøge.

Team Rynkeby on kerännyt 20-vuotisen historiansa aikana jo yli 60 miljoonaa euroa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.