Suoraan sisältöön

Etsimme Sylvan hallitukseen uutta puheenjohtajaa ja hallituksen jäseniä!

Haluatko tehdä hyvää ja olla mahdollistamassa rohkeaa vaikuttamistyötä syöpää sairastavien lasten, nuorten, nuorten aikuisten ja heidän läheistensä hyväksi? Haluatko olla vastuullisessa roolissa tekemässä yhteiskunnallista muutosta, että jokainen sairastunut ja läheinen saisi tarvitsemaansa tukea? Haluatko tuoda osaamisesi ja kokemuksesi Sylvan hallitustyöhön?

Jos vastasit kyllä, niin olet etsimämme ehdokas. Nyt sinulla on mahdollisuus asettua ehdolle 29.4. mennessä Sylvan hallituksen puheenjohtajaksi tai hallituksen jäseneksi kaudelle 2022-2025. Vuosikokouksessa 29.5.22 Tahkolla jäsenistö valitsee uuden puheenjohtajan ja jäsenet.

Kun lapsi, nuori tai nuori aikuinen sairastuu syöpään, vaikutukset koko lähipiiriin ovat merkittäviä. Sylva tarjoaa ammatillista, psykososiaalista tukea sekä vapaaehtois- ja vertaistoimintaa, jotka auttavat sairastunutta ja tämän perhettä sekä läheisiä selviytymään syövän aiheuttamista elämänmuutoksista. Sylvan työ on valtakunnallista.

Sylva on kehittynyt ja muuttunut voimakkaasti viimeisen strategiakauden aikana. Sylvan hallituksen viimeisin merkittävä päätös on ollut Sylva-säätiön tutkimustoiminnan käynnistäminen. Sylva-säätiön tutkimuksella selvitetään syöpään sairastuneen lapsen ja hänen perheensä psykososiaalisen tuen tarvetta, sen saatavuutta, kehittämistarpeita sekä vaikuttavuutta.

Hallitus vastaa Sylvan toiminnasta ja taloudesta. Sylvan toiminnan volyymi on noin kaksi miljoonaa euroa vuonna 2022. Hallitus kokoontuu vuosittain keskimäärin kahdeksan kertaa ja kokoukset toteutetaan hybridinä. Hallituksen työskentelyä ohjaavat Sylvan arvot – olemme myötätuntoinen arjen tukija, luotettava tiedon tarjoaja sekä rohkea vaikuttaja.

Asetu ehdolle kaudelle 2022-2025

Sylvan hallituksen puheenjohtaja johtaa hallitustyöskentelyä ja vastaa hallituksen kanssa Sylvan toiminnasta ja taloudesta. Hallituksen puheenjohtaja on yhdistyksen toiminnanjohtajan esihenkilö.

Sylvan uudessa strategiassa 2022–2025 vaikutamme tiedolla, otamme potilaan polun haltuun, takaamme tuen ja mahdollistamme tasaisesti kasvavan rahoituspohjan. Nämä teemat suuntaavat Sylvan työtä seuraavan kolmen vuoden aikana. Sylvan unelma on, että jokainen syöpään sairastunut lapsi, nuori ja nuori aikuisen sekä heidän läheisensä saa tarvitsemaansa tukea.

Sylvan puheenjohtajalla tulee olla kykyä johtaa yhdistystä muuttuvassa toimintaympäristössä. Ymmärrys Sylvan perustehtävästä sekä varainhankinnan, verkostojen ja vaikuttamistyön johtamisesta ovat strategiakauden keskeisimpiä osa-alueita. Sylvan puheenjohtajan tärkeitä ominaisuuksia ovat rohkea ja positiivinen asenne sekä aito kiinnostus syöpää sairastavien lasten, nuorten, nuorten aikuisten sekä heidän läheistensä asioista. Voit asettua ehdolle täyttämällä lomakkeen hallituksen puheenjohtaja.

Sylvan hallituksen jäseneksi voivat hakeutua syöpään sairastuneen lapsen ja nuoren vanhemmat, lapsena, nuorena tai nuorena aikuisena syövän sairastaneet 18-vuotta täyttäneet, sekä eri alojen asiantuntijat ja ammattilaiset.

Sylvan toimintaa johtaa hallituksen puheenjohtajan lisäksi 12 hengen hallitus. Hallitus koostuu valtakunnallisesti viiden yliopistosairaala-alueen edustajista: kokemusasiantuntijoiden lisäksi esimerkiksi lääketieteen asiantuntijoista, sosiaali-, terveys- ja opetussektorin sekä digitalisoinnin ammattilaisista. Hallituksen jäseneksi valittavilla on tärkeää olla yhdistyksen toimintaan liittyvää monipuolista osaamista sekä riittävästi aikaa tehtävän hoitamiseen.

Hallituksen jäseneksi voi asettua ehdolle KYS:n (2 paikkaa), TAYS:n (1 paikka), OYS;n (1 paikka) alueille. Voit asettua ehdolle täyttämällä lomakkeen hallituksen jäsen.

_______________________________________________

Sylvan hallitus pyytää ystävällisesti, että Sylvan hallituksen puheenjohtajan tehtävästä sekä hallituksen jäsenten paikasta kiinnostuneet ilmoittavat halukkuutensa lähettämällä itsestään esittelyn kuukautta ennen Vuosikokousta eli viimeistään 29.4.2022.

Jokainen ehdolle asettuja esitellään Sylvan verkkosivuilla ja vuosikokousmateriaalissa. Sylvan säännöt eivät vaadi etukäteen ehdolle asettumista. Ehdokkaat voivat osallistua Vuosikokoukseen paikan päällä Tahkolla tai etänä verkkolähetyksessä.

Hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten tehtävistä voi kysyä lisätietoja Sylvan hallituksen puheenjohtaja Lassi Kurkijärveltä lassi.kurkijarvi@proof.fi tai Sylvan toiminnanjohtaja Marika Arolta marika.aro@sylva.fi.

Lomake puheenjohtajaksi ehdolle asettuvalle

Lomake hallituksen jäseneksi ehdolle asettuvalle