Suoraan sisältöön

Hyviä asioita

Tänä keväänä on ollut tärkeää juhlia elämän isoja etappeja – todistuksia, peruskoulun päättymistä, ylioppilaslakkeja, ammattiin valmistumisia tai sitä tärkeitä, itse elämää.

Vakava sairaus muuttaa lapsen, nuoren ja nuoren aikuisen kouluja opiskelukäytäntöjä, jossa koulutöitä tehdään, mutta annettavien hoitojen ja kunnon mukaan. Koulu pysyy, kun muu ympärillä muuttuu sairauden johdosta.

Sairaudesta huolimatta hyvät asiat syntyvät pienistä etapeista, matematiikan tunnista sairaalavuoteen äärellä tai yhteydestä opetusrobottien avulla omaan luokkaan. Sylvalla on ollut ilo vuosien ajan jakaa Anna Rukon tsemppistipendejä syöpään sairastuneille peruskoulua käyville lapsille ja nuorille. Hyvän todistuksen sijaan haluamme antaa tunnustusta sinnikkyydestä ja jaksamisesta.

Sairastuneiden opettajat omassa tai sairaalakoulussa, luokka- ja opiskelukaverit sekä perhe ovat kannustusjoukkojen suurinta kärkeä. Sylva on halunnut muistaa sairastuneiden ystäviä ja koululuokkia Joacimin tsemppikaveristipendeillä sekä Sisarustipendeillä sairastuneiden sisaruksia, joilla on korvaamaton rooli sairastuneen tukemisessa. Elämän hyviä asioita ovat ystävät ja kaverit, jotka pitävät yhteyttä ja kiinni omassa yhteisössä.

On tärkeää puhua hyvistä asioista. Antaa kiitos itselle ja ihmisille, jotka meitä kannattelevat vaikeina aikoina ja tuovat toivoa paremmasta.

Marika Aro

Sylvan toiminnanjohtaja