Suoraan sisältöön

Keltaisilla paaleilla kerätään varoja syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten tueksi

Raisioagro, Trioplast sekä suomalaiset maataloustuottajat keräävät yhdessä jo kolmatta kesää varoja valtakunnallisten syöpäjärjestöjen toiminnan tukemiseen. Tämän kesän uutuutena on keltainen käärintäkalvo. Keltaisilla paaleilla kerätyt varat lahjoitetaan syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten aikuisten sekä heidän läheistensä valtakunnalliselle järjestölle Sylva ry:lle.

– Jo ensimmäisen Pinkit paalit -kampanjan yhteydessä ihmiset ottivat meihin yhteyttä ja toivoivat varainkeräystä lasten syöpien huomioiseksi ja syöpään sairastuneiden lasten tukemiseksi. Keltainen ja kultainen väri ovat maailmalla tunnettuja värejä lasten ja nuorten syöpätietoisuus- ja hyväntekeväisyyskampanjoissa, siksi paalien väriksi valikoitui keltainen, taustoittaa Raisioagron tuoteryhmäpäällikkö Heidi Silvennoinen.

Kerätty lahjoitussumma yhteensä yli 50 000 euroa

Kolmen vuoden aikana eri syöpäjärjestöille kerätty tukisumma on nyt yhteensä 52 000 euroa. Kesällä 2018 Suomen pelloilla nähdään vielä kaikkia kolmea hyväntekeväisyysväriä: pinkkiä, sinistä ja keltaista. Keltaisten paalien tuottama osuus Sylvalle on noin 10 000 euroa.

– En voisi olla ylpeämpi suomalaisista maidontuottajista. Tiukasta taloustilanteesta huolimatta he ovat nähneet tärkeäksi osallistua hyväntekeväisyyskampanjaamme. Hyvää tekevää väriä voi nähdä jopa yli kymmenellä prosentilla suomalaisten maitotilallisten pelloilla, Silvennoinen laskee ja kiittää yli 700 kampanjaan osallistunutta tuottajaa.

Lasten sairastuminen vaikuttaa laajaan lähipiiriin

Sylva ry on valtakunnallinen potilasjärjestö, joka tarjoaa vertaistukea, kuntoutusta ja tietoa syöpään sairastuneille lapsille ja nuorille aikuisille sekä heidän läheisilleen.

Kun lapsi tai nuori sairastuu syöpään, vanhemmat, lähiomaiset ja ystävät tarvitsevat käytännön tietoa sairaudesta, tukimuodoista ja kuntoutuksesta. Lapsen sairastuminen vaikuttaa hyvin laajaan piiriin sairastuneen omaisia ja läheisiä, sillä usein toinen vanhemmista jää hoitojen ajaksi pois töistä. Myös koulukaverit ja ystävät tarvitsevat tukea sairastuneen lapsen lähellä.

– Sylvan palvelut syöpään sairastuneen lapsen tai nuoren perheille sisältävät muun muassa kursseja, vertaistukea, neuvontaa, taideterapiaa, tuettuja lomia ja kodinomaista asumista perheasunnoissa sairaalahoidon aikana, kertoo varainhankintapäällikkö Anna-Leena Mitro Sylva ry:sta.

Kisa parhaasta paalikuvasta

Raisioagro järjestää hyväntekeväisyyskampanjan yhteydessä Hyvispaalit-kuvakilpailun sosiaalisessa mediassa. Kuka tahansa voi bongata maaseudulta värikkäitä paaleja ja jakaa kuvia Instagramissa tunnisteilla #hyvispaalit, #keltaisetpaalit, #pinkitpaalit tai #sinisetpaalit.

Raisioagron raati valitsee elokuussa parhaat kuvat ja tekee äänestyksen parhaasta kuvasta Facebook-sivuillaan. Parhaan paalikuvan äänestyksen voittaja pääsee kylpylään koko perheen voimin.

Osallistu kisaan näin:

  1. Bongaa keltaisia, sinisiä ja pinkkejä paaleja pelloilta.
  2. Ota kuva paaleista
  3. Julkaise kuva 1.6.-12.8.2018 välisenä aikana tunnisteilla #hyvispaalit, #keltaisetpaalit, #sinisetpaalit tai #pinkitpaalit Instagramissa.
  4. Raisioagron raati valitsee 10 parasta kuvaa 20.8.2018 mennessä, joista järjestetään äänestus Raisioagron Facebook-sivuilla. Eniten tykkäyksiä keränneen kuvan ottanut voittaa kylpylälahjakortin. (arvo 300 €)

 

Lisätietoja:

Heidi Silvennoinen, Raisioagro Oy, puh. 044 781 8968, heidi.silvennoinen@raisio.com

Mikko Lahikainen, Trioplast Oy, puh. 040 135 0049, mikko.lahikainen@trioplast.com

Anna-Leena Mitro, Sylva ry, puh. 050 3291 270, anna-leena.mitro@sylva.fi