Suoraan sisältöön

Kiitollisena ja paljon oppineena uutta kohti

Reilut puoli vuotta sitten otin ison riskin. Jätin tutun opiskeluympäristön Turussa taakseni ja hyppäsin uuteen. Helsingissä odotti unelmieni harjoittelupaikka Sylvassa.

Kaikki oli uutta: uusi työ, uudet työkaverit, uusi koti vieraassa kaupungissa.

Muutos jännitti, mutta vielä enemmän se innosti. Näin puoli vuotta myöhemmin on helppo sanoa, että riski ja muutos ehdottomasti kannatti. Päivääkään en ole katunut, päinvastoin. Kulunut puoli vuotta on ollut yksi elämäni opettavaisimmista ja parhaista ajanjaksoista.

Vastuu ja luottamus ovat opettaneet

Sylvan viestintäharjoittelijana olen saanut valtavasti vastuuta. On hienoa, että Sylvan väki on luottanut minuun. Vastuu ja luottamus ovat opettaneet ja kehittäneet minua paljon viestinnän ammattilaisena. Samalla kuitenkin olen saanut aina tukea ja apua työhöni, mikä on kehittymisen kannalta korvaamattoman tärkeää.

”Muistelen mennyttä puolta vuotta iloisena ja kiitollisena, mutta samalla haikeana.”

Olen saanut kokea ja oppia paljon enemmän kuin mitä ennen harjoittelun alkua uskalsin edes toivoa.

Olen päässyt mukaan hienoihin kampanjoihin ja tapahtumiin, joista viimeisin oli Fuck Cancer Run. Helsingissä oli yli 500 juoksijaa ja lähes 50 vapaaehtoista, jotka omalla panoksellaan mahdollistivat tapahtuman onnistumisen. Fuck Cancer Run vaati paljon työtä, mutta se on hieno esimerkki siitä, miten yhteistyöllä voidaan saada aikaan jotain hienoa ja suurta.

Harjoittelu Sylvassa on tutustuttanut minut myös aivan uudella tavalla järjestömaailmaan, ja samalla olen tehnyt tärkeän havainnon: järjestöviestintä on se mun juttu.

Järjestöviestinnässä saa paljon vastuuta, mutta siihen liittyy paljon myös velvollisuuksia. Kuitenkin järjestöviestinnässä on ihana vapaus toteuttaa ideoita ja kehittää uutta. Se on hienoa.

Puoli vuotta sitten minulla ei ollut aavistustakaan, mitä teen, kun harjoitteluni päättyy. Luotin kuitenkin siihen, että työ Sylvassa opettaa ja antaa minulle niin paljon kokemusta, että siitä seuraa jotain hyvää. Näin myös kävi.

”Harjoittelussa saamani kokemus on avannut uusia ovia edessäni.”

Kun suljen Sylvan oven, pääsen avaamaan uuden oven aloittaessani Suomen Migreeniyhdistyksen viestintäkoordinaattorina. Sylvasta mukaan tarttui paljon käytännön kokemusta ja työelämätaitoja, joista on varmasti hyötyä myös uudessa työssäni. Uutta pestiäni odotankin jo innolla.

On ollut ilo olla sylvalainen viimeisen puolen vuoden ajan. Aika kului käsittämättömän nopeasti – tuntuu kuin juuri olisi ollut ensimmäinen työpäivä.

”Sylvassa en ollut ’vain’ harjoittelija, vaan alusta saakka koin olevani osa tiimiä.”

Harjoittelu Sylvassa oli kokemus, jota on ilo muistella. Kiitos siitä Sylvan ihanalle tiimille ja kaikille, joiden kanssa sain tehdä yhteistyötä. Kiitos sinulle, kun olet seurannut taivaltani #sylvallatöissä.