Suoraan sisältöön

Lahjoita latte -kampanjalla kerätään varoja nuorten aikuisten terapeuttiseen keskustelutukeen 

Keskustelutukea on tärkeä saada syöpäsairauden kaikissa vaiheissa. Erityisesti hoitosuhteen päättymisen jälkeen keskustelutuen löytyminen voi olla vaikeaa.  Lahjoita latte -kampanjassa kannustetaan lahjoittamaan kahvikupposen verran sekä haastamaan muita mukaan. Lahjoituksilla mahdollistetaan nuorten aikuisten terapeuttinen keskustelutuki. Kampanja kestää 13.11. saakka.

Nuori aikuisuus on elämänvaihe, johon jo itsessään liittyy paljon tunteita ja muutoksia. Itsenäistyminen, opiskelu, työ ja ihmissuhteet – siinä vain muutamia asioita, joita elämävaihe pitää sisällään. Kun siihen lisätään vakava sairaus, syöpä, menee kaikki tahtomattaankin uusiksi eikä muulle juurikaan jää enää tilaa. Tulevaisuus sellaisenaan, kun sen on ajatellut, viedään pois.  

Mahdolliset työt ja opiskelut jäävät ehkä tauolle, ihmissuhteet muuttavat muotoaan tai pahimmassa tapauksessa päättyvät kokonaan, itsenäistyminen siirtyy tai omasta kodista pitää muuttaa takaisin vanhempien luokse koska yksin ei pärjää.  

Aktiivisten hoitojen jälkeen ollaan tilanteessa, jossa yhteiskunnan normit ja odotukset puskevat päälle mutta oma tilanne on jotain ihan muuta kuin normien mukainen. Syövän tai syöpähoitojen vuoksi omien lasten saanti on epävarmaa tai mahdotonta. Sairastuminen on muuttanut omaa toimintakykyä niin, että aiempia opiskeluja tai töitä on mahdotonta jatkaa. Muut ikätoverit ovat jatkaneet elämäänsä ja omaa paikkaa on vaikea, ellei jopa melkein mahdotonta löytää.  

”Sairastumisen kaikissa vaiheissa on tärkeää saada keskustelutukea, apua oman olon jäsentelyyn ja pohdintaan. Erityisesti hoitosuhteen päätyttyä sekä muutama vuosi aktiivisten hoitojen jälkeen, ovat ajanjaksoja, jolloin keskustelutukea tarvitsisi mutta sitä on vaikea saada ja löytää.” kertoo Sylvan nuorten aikuisten toiminnan asiantuntija Niina Vilkman. 

Lahjoittamalla laten sekä haastamalla muut mukaan, sinulla on mahdollisuus auttaa meitä auttamaan. Jotta kenenkään ei tarvitsisi jäädä vakavan sairastumisen aiheuttamien ajatusten kanssa yksin. 

”Pienikin lahjoitus auttaa, samalla voit haastaa vaikka viisi muuta ihmistä mukaan lahjoittamaan ja he voivat taas haastaa seuraavat viisi. Pienistä puroista syntyy suuri joki.”, kuvailee Niina.

Lahjoita latte -kampanja kestää 13.11.2022 saakka. Lahjoituksen voi tehdä kätevästi mobilepaylla numeroon 61888.