Suoraan sisältöön

Liiga ja Sylva jatkavat yhteistyötään

Tiedote
8.2.2018

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään 15. helmikuuta. Liiga on viime kauden tapaan mukana Sylva ry:n tunteikkaassa #erätauko-kampanjassa. Helmikuussa on tiedossa tempauksia neljäntoista Liiga-ottelun yhteyteen.

Vuoden 2018 #erätauko-kampanjan keskiössä on itse sairastunut lapsi. Kampanjan ydinidea – kun syöpä tekee pahaa, #erätauko tekee hyvää – kuvaa sitä, kuinka syöpään sairastuminen eristää lapsen hänen normaalista elinpiiristään ja tällöin kaikenlainen tuki ja apu tulee tarpeeseen.

Kun lapsi tai nuori sairastuu syöpään, sairastuneen ja tämän lähipiirin arki mullistuu. Syöpähoidot ovat rankkoja paitsi fyysisesti myös henkisesti ja ne saattavat kestää useamman vuoden, mikä voi eristää lapsen täysin normaalista elinpiiristä: koulusta, ystävistä, harrastuksista. Tällöin tarvitaan erätaukoja.

Liigan osalta vuoden 2018 kampanja käynnistyi 2. helmikuuta, kun kampanjan kuvissa ja videoissa näkyvä alakouluikäinen Topias osallistui HIFK:n kotiotteluun ja tiputti aloituskiekon yli 7000 katsojan edessä. Topias sairastui leukemiaan syksyllä 2016. Rankat hoidot ovat vieneet Topiakselta mahdollisuuden harrastuksiin – jääkiekkoon ja jalkapalloon – ja Topias liikkuu tällä hetkellä pyörätuolilla sekä kävelykepeillä. Katso tästä video Topiaksen päivästä Nordiksella.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että Liiga on halunnut lähteä tekemään kanssamme yhteistyötä #erätauko-kampanjan myötä. Perinteikkäänä organisaationa Liiga jakaa samat arvot meidän kanssamme hyvinvoinnin ja hyvän tekemisen tukemisesta sekä antaa Sylvan toiminnalle näkyvyyttä. Tämän valtakunnallisen yhteistyön ansiosta me voimme mahdollistaa yhä paremman tuen syöpään sairastuneille lapsille ja heidän läheisilleen, Sylvan toiminnanjohtaja Marika Aro iloitsee.

– Asia koskettaa valitettavasti monia ja halusimme omalla panostuksellamme olla mukana tukemassa arvokasta syövänvastaista työtä. Viime kaudella toteutimme Sylvan kanssa tunteikkaan kampanjan ja koimme tärkeäksi olla mukana myös tänä vuonna. Helmikuussa on tiedossa neljätoista teemaottelua, Liigan yhteyspäällikkö Kaisa Hollo kertoo.

#erätauko-ottelut 2018:

Perjantai 2.2.
Helsinki: HIFK–JYP

Perjantai 9.2.
Hämeenlinna: HPK–SaiPa
Vaasa: Sport–Lukko

Lauantai 10.2.
Tampere: Tappara–Pelicans

Tiistai 13.2.
Jyväskylä: JYP–Kärpät
Lahti: Pelicans–Lukko
Lappeenranta: SaiPa–TPS
Pori: Ässät–HPK

Keskiviikko 14.2.
Tampere: Ilves–HIFK

Perjantai 16.2.
Mikkeli: Jukurit–KalPa
Rauma: Lukko–JYP

Lauantai 17.2.
Kuopio: KalPa–Sport
Kouvola: KooKoo–Ilves
Oulu: Kärpät–SaiPa