Suoraan sisältöön

Liigan ja Sylvan yhteistyö jatkuu #erätauko-kampanjassa

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään Suomessa ja kansainvälisesti 15.2.2019. Liiga on viime kauden tapaan mukana Sylva ry:n #erätauko-kampanjassa, jossa tänä vuonna nostetaan esiin syöpään sairastuneen sisarukset. Tammi-helmikuussa on tiedossa neljätoista Liigassa pelattavaa #erätauko-ottelua.

Joka vuosi noin 150 suomalaista lasta sairastuu syöpään. Tehokkailla hoidoilla kolme neljästä parantuu, mutta samalla paitsi sairastuneen myös hänen lähipiirinsä arki mullistuu. Lapsen sairastuminen syöpään on aina koko perheen kriisi. Vanhempien lisäksi syöpä koskettaa myös perheen terveitä sisaruksia, jotka jäävät usein vaille kaipaamaansa huomiota.

Vanhemmat kokevat syyllisyyttä siitä, ettei aika ja voimat riitä lasten tasa-arvoiseen huomioimiseen. Ennaltaehkäisevällä toiminnalla ja tuella voitaisiin edistää koko perheen hyvinvointia. Sylva on ry valtakunnallinen järjestö, jonka tehtävänä on tarjota psykososiaalista tukea syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Sylvan kampanja nostaa esiin erätaukojen tärkeyttä perheiden rankassa arjessa.

Liigan ja Liiga-seurojen osalta vuoden 2019 kampanja käynnistyy 31. tammikuuta, kun #erätauko-kampanjan kuvissa ja videossa esiintyvä Joacim osallistuu HIFK:n kotiotteluun ja tiputtaa aloituskiekon yhdessä sisarustensa kanssa. Joacim sairastui harvinaiseen rabdomyosarkoomaan 14-vuotiaana kesällä 2016. Sisarukset Debora ja Jetro olivat tärkeä tuki veljelleen hoitojen aikana.

– Olemme erittäin iloisia, että Liiga on tänäkin vuonna mukana #erätauko-kampanjassa. Yhteistyön kautta tavoitamme kautta Suomen paljon ihmisiä, saamme toiminnallemme näkyvyyttä ja ennen kaikkea voimme yhdessä auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia perheitä, Sylvan toiminnanjohtaja Marika Aro iloitsee.

– Sylva tekee erittäin arvokasta syövänvastaista työtä, jossa haluamme auttaa parhaamme mukaan.  Tänä vuonna pelaammekin jo kolmatta kertaa #erätauko-teemaottelun Liiga-paikkakunnilla, kertoo Liigan markkinointipäällikkö Aija Saha.

#erätauko-ottelut 2019 Liigassa:

Torstai 31.1.
Helsinki: HIFK–SaiPa

Perjantai 1.2.
Mikkeli: Jukurit–JYP

Lauantai 2.2.
Tampere: Ilves–Jukurit
Pori: Ässät–KalPa

Keskiviikko 6.2.
Kouvola: KooKoo–HPK
Oulu: Kärpät–KalPa
Jyväskylä: JYP–Pelicans

Perjantai 8.2.
Tampere: Tappara–KooKoo
Kuopio: KalPa–Ilves
Lappeenranta: SaiPa–Lukko
Vaasa: Sport–JYP

Torstai 14.2.
Rauma: Lukko–Kärpät

Perjantai 15.2.
Lahti: Pelicans–KooKoo

Keskiviikko 20.2.
Hämeenlinna: HPK–Jukurit

Lisätietoja:

Sylva ry

Lisätietoa kansainvälisestä lasten syövän päivästä, #erätauko-kampanjasta ja tapahtumista Sylva ry:n verkkosivuilla: http://www.sylva.fi/ajankohtaista/verkkouutiset/kun-syopa-koskettaa-kaikki-muuttuu/
Anna-Leena Mitro, varainhankintapäällikkö, 050 329 1270, anna-leena.mitro@sylva.fi
Mari Pöyhtäri, viestintäpäällikkö, 050 361 7977, mari.poyhtari@sylva.fi

Jääkiekon SM-liiga Oy
Aija Saha, markkinointipäällikkö, 050 3209303, aija.saha@liiga.fi