Suoraan sisältöön

Maajussit haastoivat toisensa tekemään hyvää

Maajussit-Facebook-ryhmän jäsenet haastoivat toisensa lahjoittamaan ja tekemään hyvää. Lopputuloksena yli 600 ryhmän jäsentä lahjoitti Sylvan toiminnan tukemiseksi yhteensä yli 33 000 euroa.

Maajussit on aktiivinen Facebook-ryhmä, johon kuuluu noin 11 000 jäsentä. Ryhmä on ollut kasassa jo noin 7 vuoden ajan ja lähes kaikki ryhmän jäsenet ovat jollain lailla sidoksissa maa- ja metsätalouteen.

– Ryhmämme on tiivis yhteisö, jossa keskustellaan aktiivisesti erilaisista asioista, niin maataloudesta kuin muustakin, kertoo ryhmään kuuluva Harri Vinnamo.

Maajussit haastettiin lahjoittamaan niin kutsutulla perjantaipuheella.

– Perjantaipuhe on blogikirjoitus ajankohtaisesta aiheesta, joka julkaistaan perjantaisin Facebook-ryhmässämme. Loppuvuodesta 2018 kirjoitin perjantaipuheeseen lahjotushaasteesta ja Sylvasta, ja siitä keräys lähti liikkeelle, Vinnamo sanoo.

Ryhmässämme järjestetty keräys on helppo tapa auttaa ja tehdä hyvää.

– On ilahduttavaa, että niin moni ryhmämme jäsen otti haasteen vastaan ja lähti mukaan. Jokainen ryhmäläinen sai itse päättää, millaisen summan haluaa keräykseen lahjoittaa. Jokainen euro on tärkeä!

Ryhmä on aiemminkin järjestänyt keräyksiä, joiden tuotot on lahjoitettu hyväntekeväisyyteen.  Ryhmässä järjestettiin kysely, jossa ryhmäläiset saivat ehdottaa mahdollisia lahjoituskohteita. Kyselyn perusteella järjestettiin äänestys, ja eniten ääniä kerännyt kohde valittiin lahjoituskohteeksi. Tänä vuonna kohteeksi valikoitui Sylva.

­– Sylvan tekemä työ syöpään sairastuneiden lasten ja heidän läheistensä hyväksi on arvokasta, joten haluamme olla mukana tukemassa sitä. Monella ryhmämmekin jäsenellä on kokemusta lasten syövistä lähipiirissä, joten siksi aihe on erityisen koskettava ja tärkeä, Vinnamo perustelee.

Haaste on saanut ryhmässä positiivista palautetta ja keräystempauksia on tarkoitus jatkaa.

– Ryhmäläiset pitävät lahjoitusten keräämistä hienona asiana. On kiva osallistua, kun pystyy auttamaan, Vinnamo iloitsee.

Teksti: Annika Saine
Kuva: Liisa Vuorela