Suoraan sisältöön

Mattlidenin IB-lukiossa konsertoitiin Sylvan tukemiseksi

Mattlidenin IB-lukion toisen vuoden opiskelijat Isabelle Sommardal ja Emilie Stubb päättivät järjestää hyväntekeväisyyskonsertin osana kouluprojektia. Joulukuussa 2018 toteutettu hyväntekeväisyyskonsertti tuotti yhteensä noin 1700 euroa ja kaikki tuotot lahjoitettiin Sylvan toiminnan hyväksi.

Idea konsertin järjestämisestä syntyi, kun koulussa tehtävänä oli toteuttaa jonkinlainen projekti. Konsertin järjestäminen tuntui Emilie Stubbin ja Isabelle Sommardalin mielestä luontevalta idealta, sillä molemmat harrastavat musiikkia. Emilie soittaa viulua ja Isabelle on harrastanut sellon soittoa. Molemmat myös laulavat.

– Mietimme, minkälaisen projektin haluaisimme toteuttaa, ja Isabelle ehdotti konsertin järjestämistä. Ensin ajattelimme antaa konsertin tuotot vanhojen tanssien kassaan tai abikassaan, mutta sitten päätimme, että haluamme lahjoittaa koko summan hyväntekeväisyyteen, Emilie taustoittaa.

– Halusimme valita lahjoituskohteeksi suomalaisen järjestön. Ajattelimme, että syöpä on aiheena koskettava, joten halusimme lahjoittaa järjestölle, joka tukee syöpää sairastavia ja heidän läheisiään. Tätä kautta löysimme Sylvan ja halusimme tukea Sylvan toimintaa, Isabelle täydentää.

Konsertin pääsylipputulot sekä tapahtumassa järjestetty arvonta, herkkubuffet ja lipaskeräys tuottivat yhteensä noin 1700 euroa.

Apua järjestelyihin luokkakavereilta ja opettajilta

Hyväntekeväisyyskonsertti vaati paljon erilaisia käytännön järjestelyjä.

– Koko luokkamme oli apunamme esimerkiksi tavaroiden kantamisessa ja kasaamisessa sekä lipunmyynnissä. Myös opettajat ja koulun talonmies auttoivat meitä käytännön toteutuksessa, ja siitä olemme heille kaikille todella kiitollisia, Isabelle ja Emilie sanovat.

Konsertissa esiintyi niin Mattlidenin koulun oppilaita kuin myös heidän sisaruksiaan ja kavereitaan muista kouluista. Myös Emilie ja Isabelle esiintyivät itse konsertissa, minkä lisäksi he myös juonsivat tapahtuman.

– Aluksi oli hieman hankalaa saada esiintyjiä konserttiin, mutta lopulta saimme hyvän määrän esiintyjiä. Oli kiva, että esiintymässä oli myös muita kuin oman koulumme oppilaita. Ylipäätään oli hienoa, että saimme niin paljon nuoria mukaan osallistumaan, Emilie ja Isabelle iloitsevat.

Rankka projekti onnistui yli odotusten

Konsertin organisointi vaati paljon aikaa ja työtunteja. Jo pelkästään esitysten ja juontojen harjoitteluun kului useita tunteja.

– Kouluprojektiin kuuluu vähintään 20 työtuntia, mutta meillä se ylittyi reilusti. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä saimme järjestettyä hienon ja onnistuneen konsertin, mikä oli todella palkitsevaa.

Parasta oli hyvä ja onnistunut fiilis konsertin jälkeen.

Tapahtumaa markkinoitiin etukäteen koulun sisällä sekä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Yleisöä paikalla oli noin 200.

–  Etukäteen meitä jännitti se, kuinka paljon yleisöä tulee paikalle. Olemme todella tyytyväisiä yleisömäärään ja palautteeseen, jota olemme saaneet. Positiivista palautetta tuli niin yleisöltä, opettajilta kuin muilta esiintyjiltäkin.

Kukaan ei ollut aiemmin tehnyt koulussamme vastaavaa. Olisi hienoa, jos tästä jäisi koululle perinne.

Kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyskonsertti oli onnistunut projekti.

­– Tapahtuman järjestäminen oli todella kivaa, vaikka välillä se olikin vähän rankkaa. Järjestäminen opetti myös paljon organisointia ja asioiden hallintaa ja antoi lisää uskoa omiin kykyihin. Olisi hienoa ehkä olla joskus tulevaisuudessa olla mukana tekemässä jotain vastaavaa, Emilie ja Isabelle päättävät.

Teksti ja kuva: Annika Saine