Suoraan sisältöön

”Me tunnemme vertaisuuden voiman” – Vertaistuki, sen merkitys ja vaikutukset

Tässä podcastissa keskustellaan vertaistuen merkityksestä tuettavalle ja vertaistukijalle, sekä vertaistuen vaikutuksista. Puhumme myös vertaistukikoulutuksista, arvostavista kohtaamisista, vuorovaikutustaidoista, surusta, ilosta ja tunnetaidoista. Studiossa ovat keskustelemassa Anu Toija, HUSin kehittämispäällikkö, Elisabet Hallikainen, Sylvan vapaaehtoistoiminnan asiantuntija ja Sami Ruokangas, viestintä- ja varainhankintapäällikkö Sylvasta.

Vuoden 2023 lasten syöpien kuukauden teema on vertaisuuden voima. Kerromme syyskuussa podcasteissa ja viestintäkanavissamme tarinoita vertaistuesta eli tilanteista, joissa syöpään sairastuneen lapsen vanhempi tukee vanhempaa, jonka lapsi käy juuri läpi syöpähoitoja.

Me Sylvassa tiedämme vertaisuuden voiman: on paljon helpompi jutella arkisista haasteista, perhe-elämästä eristyksessä, tulevaisuudesta ja vaihtelevista tunteista sellaisen kanssa, joka on kokenut jotain samankaltaista. Voi luottaa siihen, että toinen ymmärtää.

Sylvan tutkimusten mukaan toisen vanhemman tuki on yksi toivotuimpia tuen muotoja koko lapsen hoitopolun ajan.

Sylvan vertaistukijat ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka toimivat valtakunnallisesti. Vertaistukea on saatavilla myös paikallisesti alueellisten syöpäyhdistysten sekä vanhempainkerhojen ja -yhdistysten kautta.

Voimaa ja vertaisuutta syyskuuhun!