Suoraan sisältöön

Nuori elämä tauolla - Syyskuu on kansainvälinen lasten syöpien teemakuukausi

Syyskuu on kansainvälinen lasten syöpien teemakuukausi. Sylva muistuttaa syyskuussa, että sairastunut ja lähipiiri tarvitsevat tukea selviytyäkseen syövän aiheuttamista elämänmuutoksista.

Vuoden 2022 lasten syöpien kuukauden teema on Nuori elämä tauolla. Syyskuun kampanjalla kerätään varoja Sylvan työlle. Kerromme kampanjassa Lainan ja hänen perheensä tarinan. Lainan nuori elämä meni tauolle. Samoin meni myös koko perheen elämä.

Liukko-Sipien tavallinen, kolmen pienen lapsen perhearki muuttui kertarysäyksellä, kun perheen nuorimmalla tyttärellä Lainalla diagnosoitiin erittäin harvinainen JMML-leukemia. Diagnoosin jälkeen siirryttiin nopeasti tilanteeseen, jossa toinen vanhempi oli kahden vanhemman sisaruksen kanssa kotona, toinen piti huolta Lainasta sairaalan eristyshuoneessa.

Suomessa hoidot onnistuvat usein hyvin, mutta henkinen ja sosiaalinen tuki sairastuneelle ja hänen läheisilleen ovat äärimmäisen tärkeitä. Syövästä parantuminen on matka, joka ei pääty hoitojen loppumiseen.

Sylva on perheiden tukija. Autamme perheitä selviämään kriisistä, käsittelemään sairastumista ja suuntaamaan eteenpäin. Tuemme sairastunutta lasta ja perhettä sairauden alusta hoitojen päättymiseen, mutta myös niiden jälkeen.

Sylvalle tehdyt lahjoitukset käytetään perheiden terapeuttiseen ja psykososiaaliseen tukeen. Kaikki Sylvan tarjoama toiminta, esimerkiksi asiantuntijan keskustelutuki tai taideterapia on maksutonta sairastuneelle ja hänen läheisilleen.

Lue Lainan tarina ja lahjoita: https://nuorielamatauolla.sylva.fi/

Lisätiedot:

Viestintäpäällikkö Sami Ruokangas
050 361 7977
sami.ruokangas@sylva.fi

Toiminnanjohtaja Marika Aro
050 325 2570
marika.aro@sylva.fi