Suoraan sisältöön

Nuorten aikuisten taideterapiatyöpaja Sylvan tiloissa

Syksyllä 2018 alkava taideterapiatyöpaja on tarkoitettu lapsena, nuorena tai nuorena aikuisena syöpään sairastuneille, yli 18-vuotiaille nuorille aikuisille.

Ryhmätaideterapiassa pohdimme eri tekniikoiden ja aihevalintojen kautta omaa suhdetta sairastumiseen. Taideterapiassa ei ole tärkeää osata piirtää tai maalata hyvin – kyse on omasta ilmaisutavasta kuvata ajatus johonkin muotoon. Taideterapiaryhmässä opitaan muiden töitä katsomalla ja hiotaan omaa ilmaisutapaa siirtymään ajatuksesta paperille. On mahdollista myös, että kehittyy taitavaksi ja löytää oman tekniikan ilmaista itseään.

 

Työpajan teemoja:

Vanitas maalaus on asetelma, joka aiheellaan muistuttaa elämän lyhyydestä ja maallisen rikkauden katoavuudesta. Tekniikka tempera.

Sarjakuva käsikirjoitus ja kuvakerronta. Tekniikka tussi.

Omakuva tekniikka linoleikkaus.

Tutkimme omia väri ja kuvamieltymyksiä ja värin vaikutusta.

Tutustumme symboliikkaan.

Haemme kolmiulotteisia muotoja savesta

 

Taideterapiapaja on kerran viikossa maanantaisin klo 17-20. Työpaja alkaa syksyllä 2018 heti kun ryhmä on saatu perustettua. Työskentely tapahtuu Helsingissä Sylvan toimitiloissa, Jaakonkatu 3 B 3, 6. kerros. Ryhmään mahtuu 6 osallistujaa. Ilmoittautumismaksu on 20€ Sylvan jäseniltä ja ei-jäseneltä 50 €, muuten taideterapia on maksutonta. Ryhmään tulevat haastatellaan etukäteen.

Ota yhteyttä sähköpostitse Sylvan kuvataideterapeutti Riitta Salmuun riitta.salmu@sylva.fi ja kerro vähän itsestäsi ja elämäntilanteestasi ja miksi haluaisit tulla ryhmään. Mieti myös oletko valmis sitoutumaan syksyn/kevätkauden joka maanantai taideterapiaan.