Suoraan sisältöön

Sylva ry ja Suomen Mielenterveysseura yhteistyöhön

Syöpään sairastuneille nuorille aikuisille on tulossa lisää tukimuotoja keväällä 2019, kun Sylva ry ja Suomen Mielenterveysseura toteuttavat yhteistyönä Löydä oma tarinasi -vertaistukiryhmän syöpään sairastuneille nuorille aikuisille.

Löydä oma tarinasi -ryhmät ovat tarkoitettu nuorille, jotka tarvitsevat tukea elämäntilanteessaan tai ajattelevat voivansa hyötyä vertaistuesta. Ryhmissä huomioidaan osallistujien yksilöllinen elämäntilanne, tuen tarve, ajankohtaiset tavoitteet ja kysymykset. Ryhmissä käsitellään muun muassa itseen, elämäntilanteeseen sekä hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Osallistuminen mahdollistaa uusien näkökulmien sekä keinojen ja voimavarojen löytämisen.

Kenelle?

Ryhmä on tarkoitettu 18–35-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea jaksamiseensa, elämäntilanteensa jäsentämiseen ja tulevaisuuden suunnittelemiseen.

Toteutus

Ryhmä toteutetaan Suomen Mielenterveysseuran ja Sylvan yhteistyönä. Ryhmä alkaa tiistaina 29.1.2019 klo 17.00 ja kokoontuu viikoittain samaan aikaan yhteensä 10 kertaa. Ryhmän viimeinen kokoontuminen on 2.4.2019. Jatkotapaaminen pidetään noin kolmen kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä. Ryhmän koko on 6–10 henkilöä. Osallistuminen on ryhmäläisille maksutonta.

Paikka

Ryhmä kokoontuu Sylvan tiloissa, osoitteessa Jaakonkatu 3 B 3, 00100 Helsinki.

Ohjaajat

Ryhmän ohjaajina toimivat Sylvan kuntoutustyön asiantuntija, toimintaterapeutti Anna-Elina Rahikainen sekä Suomen Mielenterveysseuran ryhmätoimintojen suunnittelija Olli Rauhala.

Ryhmän tavoitteet

  • oman elämäntarinan kautta merkityksellisten tapahtumien, ajanjaksojen ja ihmissuhteiden jäsentäminen
  • omaan sairauteen liittyvien kokemusten, ajatusten ja tunteiden käsittely samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa
  • yksinäisyyden ehkäiseminen ja vähentäminen sekä sosiaalisten taitojen vahvistaminen
  • itsetuntemuksen lisääminen ja itseluottamuksen tukeminen
  • oman hyvinvoinnin ja voimavarojen vahvistuminen

Miten haen ryhmään?

Voit hakea ryhmään sähköisen haun kautta tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse ryhmatoiminnat@mielenterveysseura.fi tai soittamalla puh. 040 173 2040.

Lisätietoja:

Anna-Elina Rahikainen
050 3828 780
anna-elina.rahikainen@sylva.fi

Olli Rauhala
040 657 5545
olli.rauhala@mielenterveysseura.fi

Järjestäjä Suomen Mielenterveysseura, Ryhmätoiminnat ja Sylva ry.

HUOM! Jos sinua kiinnostaa myös muu vertaistoiminta, kannattaa lukea lisää Suomen Mielenterveysseuran vertaistukiryhmistä läheisensä menettäneille ja tukea tarvitseville nuorille.