Suoraan sisältöön

Sylvan Järjestöpäivät verkossa 13.-14.11. "Löytääkö tuki tarvitsijansa?"

Nyt ne ovat taas täällä! Sylvan Järjestöpäivät toteutetaan verkossa 13.-14.11.2020. Tapahtuman keskeinen tavoite on lisätä toimijoiden keskinäistä keskustelua ja keskustelua Sylvan kanssa.

Seuraa perjantain 13.11. suoraa lähetystä kello 13.00-17.00 tästä.

Järjestöpäivien ensimmäistä päivää perjantaina 13.11. juontaa viime vuoden tuttu kasvo, valovoimainen Johanna Storck. Perjantain ohjelma on suora verkkolähetys. Ohjelmassa on mm. paneelikeskustelu, jossa ovat keskustelemassa kansanedustaja Paula Risikko, tutkijatohtori Ulla Särkikangas ja tutkimuspäällikkö Maria Vaalavuo. Professori ja aivotutkija Minna Huotilainen puhuu aiheesta ”Empatia, ihmissuhteet ja aivot digiajassa”. Lisäksi päivää rytmittävät Emilia Siscon ja Samae Koskisen musiikkiesitykset.

Lauantaina 14.11 ohjelmat toteutetaan Teams alustalla. Lauantaina ei ole suoraa lähetystä. Lauantain ohjelma koostuu Poikkeusajan dialogeista ja viestinnän workshopista alueellisille vanhempain kerhoille ja yhdistyksille.

Perjantai 13.11

Vuonna 2020 järjestöpäivät jatkaa tutkimuskeskeisellä teemalla. Perjantaina tarkastellaan Sylvan tutkimusohjelman yhtä keskeisimmistä kysymyksistä eli palveluiden tarpeita ja kuinka niihin vastataan. Aihetta käsitellään paneelissa, johon osallistuu lapsiperheiden palveluiden tarpeiden ja palvelujärjestelmän johtavia tutkijoita, palveluita tuottavia tahoja sekä Sote-järjestelmän kehittämiseen osallistuvia poliitikkoja. Paneelia johtaa Sylva-säätiön tutkimusjohtaja Antti Karjalainen.

Päivän päätteeksi tarkastellaan jaksamista ja empatian ylläpitämistä aivotutkija Minna Huotilaisen johdolla. Verkossa perjantaina suoraa lähetystä keventävät ja tauottavat musiikkiesitykset.

Lauantai 14.11

Lauantaina Sylvan järjestöpäivät liittoutuvat Erätauko-säätiön ja Valtiovarainministeriön kanssa kuulemaan Sylvan kohderyhmien ja jäsenten kokemuksia syöpäsairaudesta ja elämästä poikkeus-ajan korona-Suomessa. Neljä eri ryhmille suunnattua dialogia on avaus jatkuvalle ja arvostavalle keskustelulle Sylvan ja toiminnan kohderyhmien välillä. Ryhmiin ilmoittaudutaan erikseen ja ne ovat suljettuja.

Lauantaipäivän päätteeksi järjestetään alueellisten syöpäyhdistysten vanhempainkerhoille viestinnän Workshop teemalla: ”Viestintä ja yhteistyö poikkeusaikana”- miten viestimme tehokkaasti ja vahvistamme keskinäistä yhteistyötä. Workshopin toteuttaa viestintätoimisto Noon Kollektiivi yhteistyössä Sylva ryn kanssa.

Katso päivien yksityiskohtainen ohjelma ja puhujat: Järjestöpäivien ohjelma