Suoraan sisältöön

Sylvan podcast: Merkityksellisyys ja yhteishenki innostavat Watermark-pyöräilijöitä

Kuuntele podcast:

 

Hammasta purren, mutta pyöräilen loppuun saakka, Anne Rahikainen ajatteli, kun hän kolme vuotta sitten osallistui ensimmäisen kerran Xylemin järjestämään Watermark-hyväntekeväisyyspyöräilyyn. Harjoitellessaan Anne oli kaatunut, kyynärpää oli murtunut, reisi sinimusta.

– Ystäväperheemme pieni lapsi oli sairastunut syöpään. Monien vaikeuksien lisäksi kantasoluluovuttajan saaminen oli erityisen vaikeaa. Ajattelin, että minun ongelmani ovat hyvin pieniä heidän ongelmiensa rinnalla, että nyt kyllä ajan, Anne muistelee.

Annen tavoin tänä kesänä kolmatta kertaa itse pyöräilemässä mukana olevalle, Xylemin Risto Rambergille hyväntekeväisyyspyöräilyssä on vahva kosketuspinta hänen omaan elämäänsä. Hänen edellinen vaimonsa on menehtynyt syöpään.

– Itse vaikeita tunteita läpikäyneenä pystyn ymmärtämään, miltä sairastuneiden lasten perheistä voi tuntua ja miten yksin moni perhe saattaa olla lapsen sairastuessa vakavasti. Sylva tekee hienoa työtä syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten sekä heidän läheistensä hyväksi. On hienoa, että voimme osaltamme auttaa, sanoo Risto.

Mahtavaa olla mukana. Upeeta tehdä yhdessä, Anne ja Risto kiteyttävät edellisten tapahtumien pyöräilijöiden tuntoja. Hyvän tekeminen motivoi ja hitsaa yhteishengen tiiviiksi.

Vantaalta starttaava ja sinne päättyvä, keskisellä ja läntisellä Uudellamaalla ajettava, kuuden LVI-alan yrityksen yhteinen hyväntekeväisyystempaus toteutetaan 4.-7. elokuuta. Noin 500 kilometrin matka pyöräillään kolmessa eri vauhtiryhmässä: 30, 25 ja 20 kilometriä tunnissa. Xylemin partnereina hyväntekeväisyyspyöräilyssä toimivat Dahl, NIBE, Flowplus, Unidrain ja Wavin. Mukaan mahtuvat 50 pyöräilijää tulevat näistä partneriyrityksistä sekä LVI-alalla ja vesialan yrityksissä toimivista sidosryhmistään. Tänä vuonna Watermark-pyöräilytempauksen tavoitteena on kerätä Sylvalle mahdollisimman iso potti.

Tässä Sylvan podcastissa pyöräilystä kertovat Xylemin Risto Ramberg ja Anne Rahikainen. Studiossa heidän kanssaan juttelee Sylvan Sami Ruokangas.

Osallistu Watermark-keräykseen