Suoraan sisältöön

Syöpää sairastavat ja infektioherkät lapset turvallisesti HopLopiin 22.6.

HopLopit ovat olleet suljettuina maaliskuusta alkaen. Kiinnioloaika on HopLopissa käytetty turvallisen avauksen valmisteluun ja puistot aukeavatkin 23.6. uudenlaisella epidemiatilanteen huomiovalla toimintamallilla.

Pitkä kiinnioloaika ja toteutetut valmistelut erityissiivouksineen mahdollistavat puistoissa ennen avausta myös leikkihetken infektioherkille lapsille, joille käyminen puistoissa muuten ei ole mahdollista. Yhteistyössä Sylva ry:n ja alueellisten vanhempain kerhojen kanssa järjestetyissä tilaisuuksissa lapset pääsevät leikkimään leikkimään eri puolilla Suomea sijaitseviin HopLop-puistoihin 22.6.

Sylva ry on syöpään sairastuneita lapsia, nuoria, nuoria aikuisia ja heidän läheisiään tukeva valtakunnallinen yhdistys.

“On hienoa että HopLop kutsuu perheet, joille karanteenissa eläminen on lapsen sairauden takia osa tavallista arkea, puistoon kokemaan seikkailun iloa”, sanoo Sylva ry:n toiminnanjohtaja Marika Aro.

“Syöpää sairastavien ja infektioherkkien lasten vierailuja on järjestetty HopLopeissa kymmenisen kertaa puistojen avausten ja isojen siivousten yhteydessä. Olemme iloisia, että voimme järjestää vierailuja myös nyt tässä yhteydessä ympäri Suomen”, kertoo HopLopin toimitusjohtaja Kalle Peltola.

HopLopissa tehdään avautumisen yhteydessä useita toimenpiteitä, joilla varmistetaan turvalliset leikkihetket myös epidemian näkökulmasta. Puistojen asiakasturvallisuuteen, siisteyteen ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Henkilökunta koulutetaan uusiin toimintamalleihin ennen avausta ja ohjeistusta puistoissa on lisätty.  Asiakasmäärää rajoitetaan avauksessa puoleen ja asiakkaat varaavat leikkiajan etukäteen netistä, jolloin jonoja muodostuu vähemmän.

Lisätiedot paikkakunnittain:

Jyväskylä
Elina Laiho-Logrén
Neuvontahoitaja
Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry
elina.laiho-logren@kessy.fi
050 5914180 tai toimisto p. (014) 3330220 (ark. 9-15)

Kuopio
Jaana Oikarinen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
jaana.oikarinen@pohjois-savonsyopayhdistys.fi
puh. 044 2308741

Oulu
Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet
Suvi Soikkeli-Lohtander
suvi.soikkeli-lohtander@ouka.fi

Raisio
Lapsisyöpätpotilasperheiden kerho Sykerö
Oona Järvenpää
oona.jarvenpaa@arkea.fi

Pääkaupunkiseutu 
Helsinki Outlet – Kympin Lapset
Anu Tikka
anu.tikka@kympinlapset.fi

Tampere (Pirkkala )
Syli ry
Ulla.Myllyla@orionpharma.com

Joensuu
Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä Ry
Kati Jormanainen
puh. 040 8668596

Seinäjoki
Syöpälapsiperheiden kerho Eppulit
Project Liv
heidi@projectliv.fi

HopLop Oy
Tiina Riihola
Viestintäpäällikkö
p. 050 310 3200
tiina.riihola@hoplop.fi

HopLop verkossa