Suoraan sisältöön

Syöpäsykkeli-pyöräily keräsi 7849 euroa Sylvalle

Kari Saastamoinen (vas.) ja Matti Kumpulainen Siilinjärven torilla kannustaja Liisan kanssa.

Matti Kumpulaisen ja Kari Saastamoisen toissa vuonna ideoima Syöpäsykkeli-hyväntekeväisyyspyöräily ajettiin jälleen elokuussa. Keräyksen pottiin kertyi 7849 euroa.

Lähtö oli Vantaan Korsosta lauantaina 5. elokuuta. Perille Vieremälle Pohjois-Savoon tultiin perjantaina 11. elokuuta. Matkaa taitettiin yhteensä noin 700 kilometriä.

– Päivässä ajettiin keskimäärin 115 kilometriä, toteaa Saastamoinen.

Mukaan tämän vuoden Syöpäsykkeliin Kumpulainen ja Saastamoinen saivat lentopallon mestaruusliigajoukkueiden pelaajia.

– Aloitimme sykkelöinnin Vantaan Ducsin siivittämänä. Joukkue polki Korsosta Mäntsälään. Suomen lentopallomaajoukkueen pitkäaikainen kapteeni, SavoVolleyn toiminnanjohtaja Antti Siltala oli mukana Kuopio-Siilinjärvi ja Iisalmi-Vieremä etapit. SavoVolleyn joukkueen jäseniä tavattiin Kuopion torilla, Matti ja Kari kertovat.

Vieremän piti olla päätösetappi, mutta Karia lainaten, ”Matilta karkasi pyörä käsistä” kun hän lähti polkemaan takaisin etelään. Paluureitti kulki Kyyjärven kautta, jossa Syöpäsykkeli oli KyKyBetsetin vieraana.

– Kyyjärven maastopyöräilijät olivat vastassa 15 kilometriä ennen Kyyjärvelle saapumista. Ilta huipentui tapaamiseen KyKyBetsetin mestaruusliiga joukkueen kanssa.

Lämmin sauna odotti Harsunkankaan majalla niin huoltajaa, kuin kuin myös polkijaakin.

– Kyyjärveltä matka jatkui Orivedelle OrPon vieraaksi ja päättyi lopulta Lahden Villähteelle 20.8. Kokonaismatkaa tämän vuoden Syöpäsykkeliin kertyi 1270 kilometriä.

Syöpäsykkeli-hyväntekeväisyyspyöräilyn tuotto lahjoitetaan Sylvalle. Pyöräilijöiden lisäksi tempaukseen osallistui muitakin hyväntahtoisia. Esimerkiksi Kumpulainen sai ”pyöräilykummiltaan” Sähköpyöräkeskukselta Terässiipi-polkupyörän. Saastamoinen ajoi omalla maastopyörällään.

– Kiuruvedellä syntynyt, Kuopiossa asuva näyttelijä-yrittäjä Ismo Apel toimi kummina Savon suunnalla, hän esimerkiksi sponsoroi pyöräilijöille majoitusta, kertoo Saastamoinen. Myös paikallisradiot ja -lehdet uutisoivat tempauksesta.

– Ketään mukana ollutta tahoa unohtamatta, erityiset kiitoksen ansaitsevat Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen Siilinjärven-Maaningan, Pielaveden ja Iisalmen paikallisosastot, sekä AteljeeMainos ja Iisalmen Pyörähuolto.

– Syöpäsykkeli on hieno esimerkki laajasta yhteistyöstä, jossa useampi taho yhdistää voimansa hyvän asian puolesta tehtävään tempaukseen. Sylva on ylpeä ja kiitollinen siitä, että Matti ja Kari kumppaneineen valitsivat kohteeksi meidät, sanoo Sylvan viestintä- ja varainhankintapäällikkö Sami Ruokangas.

Ensimmäisenä Syöpäsykkeli-kesänä, vuonna 2021 Kumpulainen ja Saastamoinen pyöräilivät Nuorgamista Helsinkiin ja keräsivät samalla Sylvalle rahaa. Matkaa kertyi 1 600 kilometriä ja ajopäiviä yksitoista. Miehet polkivat keskimäärin 150 kilometriä päivässä ja 21 kilometriä tunnissa.

– Lasten ja nuorten sairastuminen syöpään koskettaa, joten haluamme auttaa heitä. Olen itse kulkenut eturauhassyövän kanssa kymmenisen vuotta, joten myös omakohtainen kosketus sairauteen motivoi auttamaan toisia syöpään sairastuneita, Kumpulainen sanoo.

Lahjoita ja tue Sylvan työtä!