Suoraan sisältöön

Samalla viivalla: Tuki, tarpeet ja tunteet

18.11.2021 klo 12:00 - 17:00

Sylva järjestää torstaina 18.11. Helsingin Musiikkitalolla dialogin ja luennon, jotka striimataan Sylvan verkkosivuille kello 12-16. Sylva kutsuu tilaisuutta seuraamaan kaikki Sylvan kohderyhmät, yhteistyökumppanit sekä verkostot kunta- ja järjestösektorilla.  

Ohjelmassa on Erätauko-dialogi aiheesta ”Tuen tarpeet” ja Katja Myllyviidan luento ”Tunteiden tunnistaminen ja häpeästä vapautuminen”. Dialogin ja luennon välissä kuullaan musiikkiesityksiä.

Katja Myllyviita on psykologi, psykoterapeutti sekä kognitiivisen käyttäytymisterapian kouluttajapsykoterapeutti (Valvira, KELA).

Katsojat voivat lähettää luennon aikana kysymyksiä ja kommentteja, joihin Katja vastaa esityksen lopuksi.

Erätauko-dialogi: Tuen tarpeet

Miltä tuntuu kun kuulee, että sairastaa harvinaista – mahdollisesti kuolemaan johtavaa sairautta? Miltä tuntuu, kun sairastunut on oma lapsesi? Miten parhaiten osoittaa tukea ja myötätuntoa vaikeassa elämäntilanteessa olevia perheitä kohtaan? Kuinka keskustella hyvin vakavasta sairaudesta ja sen yksilöllisistä ja yhteisöllisistä vaikutuksista?

Sylvan Erätauko-dialogi tulee tarjoamaan kuulijoille mahdollisuuden ymmärtää paremmin, kuinka kuka tahansa meistä voi tukea syöpäsairaan tai muun erityistarpeisen perheen ja yksilön elämää ja arkea.

Sylva ja yhteistyökumppanit järjestävät 18.11.2021 dialogin, jossa keskustellaan erityistarpeisten perheiden kokemuksista julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin tuen piirissä. Keskustelemassa ovat syöpää sairastavat nuoret ja nuoret aikuiset, perheiden isät sekä äidit Sylvan ja Leijonaemojen jäsenistöstä. Keskustelun tavoitteena on syventää ymmärrystä siitä, millaista on elää erityisperheen arkea ja millaisia psykososiaalisia tarpeita perheillä on.

Keskustelu striimataan verkossa ja tarjoamme toimittajille mahdollisuutta tulla paikalle.

Toivottavasti tulet mukaan!