Suoraan sisältöön

Verkkovälitteinen kurssi syöpää sairastavan lapsen vanhemmalle/vanhemmille

28.10.2021 klo 17:00 - 19:00

Lapsen sairastuminen syöpään herättää vanhemmissa monenlaisia tunteita, joita ei välttämättä sillä hetkellä tunnista, mutta ne vaikuttavat omaan oloon hankaloittavasti, kuten esimerkiksi levottomuutena, huoliajatuksina tai ärtymyksenä. Vanhemman selviytymiskeino, silloin kuin lapsen tai nuoren hoidot ovat akuuttivaiheessa, voi olla omien tunteiden sivuun laittaminen ja ohittaminen. Tunteiden tukahduttaminen pitkäkestoisesti lisää riskiä lamaantumiseen, uupumiseen ja masennukseen. Lapsen ja nuoren etu on, että vanhempi voi riittävän hyvin. Siksi omien tunteiden työstäminen on tärkeä osa vanhemman omasta jaksamisesta huolehtimisessa.

Vanhempain kurssi on tarkoitettu sinulle, jonka lapsi on sairastunut syöpään ja olet joko keskellä tunnemyllerrystä tai koet, että olet työntänyt ne syrjään. Kurssi on ammatillisesti ohjattu, jossa vertaisuudella on vahva rooli ja jossa pohditaan kertojen teemoja yhdessä. Teemat liittyvät vanhemmuuteen, tunteisiin, joita lapsen sairastuminen herättää ja myötätuntoon itseä kohtaan. Kurssilla pääset jakamaan kokemuksiasi ja lähestymään tunteitasi turvallisesti, tutustut toisiin samanlaisessa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin, sekä saat uusia oivalluksia, tietoja ja konkreettisia työkaluja omaan arkeesi.
Kurssikerrat koostuvat alustuksista ja keskusteluista. Ryhmäkertojen välissä on pieniä omassa arjessa tehtäviä hyvinvointia tukevia harjoitteita. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu kaksi verkkoluentoa, joiden ajankohdat täsmentyvät myöhemmin.

Kurssin koko: 8 kurssilaista
Kurssikerrat: torstaisin 21.10., 28.10., 3.11. (huom keskiviikko), 11.11., 18.11., 25.11., 2.12. kello 17.00-19.00
Muoto: suljettu verkkovälitteinen kurssi, edellyttää sitoutumista kaikkiin kertoihin
Ohjaajat: Riikka Ranta, lapsiperhetyön asiantuntija, Sylva ja Anne Huolman, perheterapeutti, uusperheneuvoja
Lisätietoa: Riikka Ranta 050 313 0725, riikka.ranta@sylva.fi
Viimeinen hakupäivä: haku päättyy 11.10.

Hae kurssille tästä linkistä

Tapahtumapäivät:
28.10.2021 klo 17:00 - 19:00