Suoraan sisältöön

Vanhempainkurssi

21.10.2021 klo 17:00 - 19:00

Hae kurssille

Verkkovälitteinen kurssi syöpää sairastavan lapsen vanhemmalle/vanhemmille

Lapsen sairastuminen syöpään herättää vanhemmassa monenlaisia tunteita, joita ei välttämättä sillä hetkellä tunnista, mutta ne vaikuttavat omaan oloon hankaloittavasti, kuten esimerkiksi levottomuutena, huoliajatuksina tai ärtymyksenä. Vanhemman selviytymiskeino, lapsen tai nuoren hoitojen aikana, voi olla itsensä ohittaminen. Pitkäkestoisesti tämä lisää riskiä lamaantumiseen, uupumiseen ja jopa masennukseen. Lapsen ja nuoren etu on, että vanhempi voi riittävän hyvin. Siksi on tärkeää, että vanhempi huolehtii omasta jaksamisestaan.

Vanhempain kurssi on tarkoitettu sinulle, jonka lapsi on sairastunut syöpään ja olet joko keskellä tunnemyllerrystä tai koet, että olet työntänyt ne syrjään. Kurssi on ammatillisesti ohjattu, jossa vertaisuudella on vahva rooli.  Kurssikerrat ovat teemoitettuja. Teemat liittyvät muuttuneeseen vanhemmuuteen, tunteisiin, joita lapsen sairastuminen herättää ja myötätuntoon itseä kohtaan. Kurssilla tutustut toisiin samanlaisessa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin, sekä saat uusia oivalluksia, tietoa ja konkreettisia työkaluja omaan arkeesi.
Kurssikerrat koostuvat alustuksista ja keskusteluista. Tapaamisten välissä on pieniä omassa arjessa tehtäviä hyvinvointia tukevia harjoitteita. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu kaksi verkkoluentoa, joiden ajankohdat täsmentyvät myöhemmin.

Vanhempien kokemuksia kurssista:
”Kurssilla saa keskittyä itseen ja omaan jaksamiseen. Kun on pitkään huolehtinut vain muiden tarpeista, tämä tuntui erityisen hyvältä. Kurssi auttaa pitämään huolta itsestä.”

”Suosittelen osallistumaan, koska samanlaista tieto- ja itsetutkiskelukokonaisuutta ei muuten ole tarjolla. Lapsen sairastaessa elämä on kovin eristäytynyttä, joten kontaktit muihin, tekevät hyvää. Suosittelisin käymään kurssin siinä vaiheessa, kun hoidot ovat käynnissä.”

”Toisten tarinoiden kuuleminen auttaa ymmärtämään ja hyväksymään omat vastaavanlaiset tunteet ja kokemukset. Kurssilta sai rohkaisua ja paljon keinoja niin parisuhteeseen, omaan jaksamiseen ja lasten kanssa toimimiseen.”

Kurssin koko: 8 kurssilaista
Seitsemän kurssitapaamista: torstaisin 21.10., 28.10., 3.11. (huom keskiviikko), 11.11., 18.11., 25.11., 2.12. kello 17.00-19.00
Muoto: Suljettu verkkovälitteinen kurssi, edellyttää sitoutumista kaikkiin kertoihin
Ohjaajat: Riikka Ranta, lapsiperhetyön asiantuntija, Sylva ja Anne Huolman, perheterapeutti, uusperheneuvoja
Lisätietoa: Riikka Ranta 050 313 0725, riikka.ranta@sylva.fi
Viimeinen hakupäivä: haku päättyy 11.10.

Hae kurssille tästä linkistä

Tapahtumapäivät:
21.10.2021 klo 17:00 - 19:00