Suoraan sisältöön

Tiedote: Syöpää sairastavien lasten, nuorten ja perheiden palvelut siirtyivät verkkoon

Tänään tiistaina 5. toukokuuta vietetään kansainvälistä hyvien tekojen päivää, Tekojen Tiistaita (enl. Giving Tuesday). Syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä järjestö Sylva ry on mukana teemapäivässä. Tekojen Tiistai käynnistää Sylvan kampanjan, joka kerää lahjoituksia perheiden tukitoimintaan, joka kevään poikkeusolosuhteiden takia on siirretty kokonaan etäpalveluiksi.

Koronaepidemia on lisännyt epävarmuutta kaikkien elämässä. Aika on erityisen rankkaa niille, joiden elämäntilanne on jo entuudestaan raskas. Tänä keväänä syöpää sairastavien lasten perheet ovat vaarassa jäädä tavallistakin enemmän yksin.

”Mut tekee onnelliseksi se, että mä saan olla sen verran terve, että voin käydä julkisilla paikoilla ja ei tarvitse olla vaan kotona tai sairaalassa.”
– Iiris, 12 v

Iiriksen ja muiden hänen laillaan sairastavien perheissä poikkeustila jatkuu, vaikka yhteiskunta vähitellen purkaa rajoituksia. Kun lapsi sairastaa, riskeihin ei ole varaa. Kasvokkainen vertaistuki ei ole mahdollista. Isovanhemmat, jotka ovat monelle perheelle iso voimavara, eivät voi vierailla. Yhteydet kouluun ja kavereihin ohenevat entisestään. Eristäytyminen, joka poikkeustilassa kosketti meitä kaikkia, koskettaa syövän kanssa eläviä perheitä vielä yleisen poikkeustilan jälkeenkin.

Sylva auttaa perheitä selviämään kriisistä, käsittelemään sairastumista ja suuntaamaan eteenpäin. Olemme koronaepidemian vuoksi siirtäneet suuren osan lasten, nuorten, nuorten aikuisten ja perheiden tukitoiminnasta verkkoon. Myös siellä voi tulla nähdyksi ja kuulluksi, kertoa ja osallistua, tunnistaa omat voimansa ja löytää sanat asioille, joita on vaikea sanoittaa.

Verkossa Sylvan tuki on sekä ammattilaisten tukea että vertaistukea. Tukimuotoina on mm. ryhmäkeskusteluita, kahdenkeskisiä chat-keskusteluja, neuvontaa, luentoja, kuvataideterapiaa ja terapeutin vastaanottoja.

Sylvan VOIMA-toiminnan tavoitteena on, että sairastunut ja hänen läheisensä voivat hyvin vaikeasta tilanteesta huolimatta. VOIMA-toiminnan kautta heille rakentuu sairauden ja hoitojen aikana polku, jonka varrella syöpään sairastunut ja hänen läheisensä saavat tavoitteellista ja ammatillista tukea omien voimavarojensa löytämiseksi.

Sylva ry on syöpäsairaiden lasten ja nuorten aikuisten sekä heidän läheistensä valtakunnallinen yhdistys. Sylva tukee sairastunutta ja tämän lähipiiriä tarjoamalla tietoa ja tukea.

Tekojen Tiistai kohdistaa huomion yhteiseen hyvään – lahjoita ja tue työtämme!

Tekojen Tiistaina Sylva käynnistää oman kampanjansa, joka kertoo tuen tarpeesta, kanssakulkijuudesta, palveluista ja tavoista lahjoittaa toiminnan tukemiseksi.

Tekojen Tiistai on järjestöjen, yritysten ja yksilöiden yhteinen teemapäivä, jonka tavoitteena on kohdistaa huomio yhteisöön ja hyvän levittämiseen tekojen kautta. Suomeenkin viime vuosina rantautuneelle Black Friday -päivälle vastapainoksi perustettu Tekojen Tiistai pyrkii lisäämään keskustelua ja tietoisuutta antamisesta: ajan, avun, hyvää mieltä tuovien tekojen sekä lahjoitusten muodossa. Päivä on kerännyt osallistujia yli 150 maasta ja noussut maailmalla jopa joulua tärkeämmäksi lahjoitustapahtumaksi.

www.sylva.fi/ajankohtaista                                                    #TekojenTiistai

www.sylva.fi/kanssakulkija                                                    #kanssakulkija

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Marika Aro
toiminnanjohtaja
050 325 2570
marika.aro@sylva.fi

Anna-Leena Mitro
varainhankintapäällikkö
050 329 1270
anna-leena.mitro@sylva.fi

Sami Ruokangas
viestintäpäällikkö
050 361 7977
sami.ruokangas@sylva.fi