Suoraan sisältöön

Tule mukaan Kide Sciencen tiedeseikkailuun

Tiedetuokio piristää arkea ja avartaa ajattelua. Tilaa koodi tiedetuokiosovellukseen helposti verkosta!

Kide Science on lahjoittanut syöpää sairastaville lapsille mahdollisuuden käyttää vuoden ajan rajoituksetta tiedetuokiosovellustaan. Koodin avulla pääsee kännykässä toimivaan verkko-oppimisympäristöön eli mielikuvitukselliseen tiedetuokioon. Tämä on mahdollista toteuttaa lapsen kanssa kotona tai sairaalassa.

Kide Sciencen ja Sylvan yhteistyön tavoitteena on tarjota yhdessä tekemistä, tukea oppimiseen ja leikkiä arkeen perheille, joissa on syöpää sairastava lapsi ja sisaruksia. Kide Sciencen toimitusjohtaja Sari Hurme-Mehtälä ja sisällöntuottaja Aino Kuronen ovat iloisia saadessaan tukea Sylvan työtä sekä kasvatusalan ammattilaisina saavat innostaa lapsia tarinallisen tiedekasvatustyön pariin.

– Toivomme, että tiedetuokioista muodostuu syöpään sairastuneille lapsille ja heidän vanhemmilleen mielekäs, yhteisen tekemisen muoto. Samalla tiedetuokio tukee sitä, ettei sairauden eristämä lapsi eristäydy oppimisesta, painottaa Aino Kuronen.

Tarinoissa robotti Hoseli on usein joutunut pulaan, ja lasten tulisi pelastaa se tutkimuksista itse tuottamansa tiedon avulla.  – Tiedonjyviä lapset etsivät monitieteellisesti niin kemiasta, fysiikasta, matematiikasta, teknologiatieteistä kuin myös taiteista eli humanistisista tieteistä, kertoo Aino.

Tilaa koodi sovellukseen lomakkeella. Saat viestin sähköpostiisi, jossa on linkki kirjautumiseen. Jos et löydä sähköpostia, varmistathan, ettei se ole mennyt roskapostikansioon. Yhtä koodia voi käyttää useampi perheenjäsen. Koodi on voimassa vuoden ajan sen aktivoimisesta.

Lahjoituksen piirissä on noin 3000 syöpään sairastunutta lasta ja nuorta. Vuosittain noin 150–200 lasta ja nuorta sairastuu Suomessa syöpään, mutta hoidot ja kontrollit koskettavat yhteensä noin 3000 lasta ja nuorta, koska hoidot kestävät usein vuosia, ja kontrollit jatkuvat vielä pitkään varsinaisten syöpähoitojen päättymisen jälkeen.

Lämpimästi tervetuloa tekemään tiedetutkimuksia. Toivomme, että saatte iloa ja onnistumisen kokemuksia.

Sylva kiittää Kide Scienceä lahjoituksesta.

Tilaa koodi Kide Sciencen tiedotuokiosovellukseen

Kide Science tukee lapsen oppimista – lue lisää