Suoraan sisältöön

Tule tekemään kanssamme helmikuun kampanjaa

Joka puolella Suomea näkyvän kampanjan avulla haluamme tehdä Sylvan toimintaa tunnetummaksi ja kerätä varoja. Annamme piirrosten, lyhyiden tekstien ja videon kautta ääneen eri-ikäisille lapsille ja nuorille sekä perheille, joita syöpä on koskettanut. Tehdään yhdessä kaikkien aikojen kampanja!

Kampanjan ilme rakentuu lasten ja nuorten aitojen piirustusten ja viestien ympärille. Toivommekin, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori kertoisi kuvin ja sanoin omia ajatuksiansa ja kokemuksiansa. Etsimme myös vanhempia, lapsia ja nuoria videokuvauksiin Helsinkiin 3.1.2020.

Piirroksia ja kirjoituksia käytetään kampanjan markkinointimateriaaleissa, esim. printissä ja sosiaalisessa mediassa. Tarvitsemme perheitä myös esiintymään kampanjavideolle. Videolla jutellaan haastattelijan avulla siitä, miltä syöpä tuntuu, millaista sen kanssa on ollut elää ja millaista apua ja tukea perhe on saanut.

Ohje piirroksiin ja kirjoituksiin

Piirrostehtävä: Piirrä miltä sinusta tuntuu jokin seuraavista asioista:

 • pelko, suru, voima, nauru, ystävyys, yksinäisyys, yhdessäolo, syöpä

Tekniikka: musta tussi valkoiselle paperille

Piirroksen yhteyteen pyydämme laittamaan tekijän etunimen ja iän. Lisäksi tarvitsemme erillisen suostumuksen huoltajalta piirrosten käyttämiseksi Sylvan kampanjassa.

Kirjoitustehtävä: Teini-ikäisiltä ja jo kirjoitustaitoisilta lapsilta pyydämme sanoja, lauseita tai lyhyitä tarinoita.

Kirjoita lyhyesti, miltä tuntuu/tuntui:

 • yksinäisyys/eristys
 • kun on ystävä rinnalla auttamassa ja tukemassa?
 • kun ystävä ei unohda?
 • Kerro lyhyesti, miten pyytäisit apua?

Tekniikka: mustalla tussilla (paksuudella ei väliä) käsin kirjoitettu valkoiselle paperille.
Tekstien mitta yhdestä sanasta noin viiteen lauseeseen.

Kirjoituksen yhteyteen pyydämme laittamaan tekijän etunimen ja iän. Lisäksi tarvitsemme erillisen suostumuksen huoltajalta tekstien käyttämiseksi Sylvan kampanjassa.

Piirrosten ja tekstien toimitusohje

 • Lähettäkää piirrokset ja tekstit huoltajan suostumuslomakkeen kanssa 15.12. mennessä postitse Sylvan toimistoon osoitteeseen:
 • Sylva ry
  Anna-Leena Mitro
  Jaakonkatu 3 B 3
  00100 Helsinki

Kutsu videokuvauksiin

Kutsumme syöpää sairastavia lapsia ja nuoria ja heidän läheisiään studiokuvauksiin Helsinkiin perjantaina 3.1.2020. Kuvauksien aikana juttelemme kameralle (haastattelijan avulla), miltä syöpä tuntuu, millaista sen kanssa on ollut elää ja millaista apua ja tukea lapset ja aikuiset ovat saaneet.

Lisäksi pääsemme piirtämään! Lapsia pyydetään kuvittamaan piirroksin samoja aiheita, kuin mistä videolla puhutaan. Piirroshahmot ”heräävät eloon” animaation avulla ja seikkailevat kampanjamateriaaleissa. Kuvaukset tapahtuvat studiossa ja ne kestävät puoli päivää. Kuvaus on tunnelmaltaan rento, eli mistään tiukasta kyselytuokiosta ei tarvitse murehtia. Oikeita tai vääriä vastauksia ei ole.

Ilmoittautuneiden joukosta kuvauksiin valitaan:

 • kaksi vanhempaa eri perheistä
 • neljä alle 16-vuotiasta lasta

Video näkyy muun muassa sosiaalisessa mediassa ja Ylen kanavilla helmikuussa 2020.

Kuvauksiin osallistuville korvataan majoitus tarpeen mukaan ja matkakustannukset kilometrikorvauksena 20 senttiä/km tai halvinta kulkuneuvoa käyttäen.

 • Ilmoittautukaa sähköpostitse Sylvaan, Anna Leena Mitrolle sunnuntaihin 15.12. mennessä (anna-leena.mitro@sylva.fi ). Kertokaa viestissä lyhyesti perheenne tilanteesta, vanhempien nimet sekä lasten nimet ja iät.

Tehdään yhdessä kaikkien aikojen kampanja!

Lisätietoja: Anna-Leena Mitro, anna-leena.mitro@sylva.fi