Suoraan sisältöön

Vastuuta ja tukea sopivassa suhteessa

Viime marraskuussa alkaneesta harjoittelustani Sylvassa on kulunut jo kaksi kolmasosaa.

Menneet neljä kuukautta ovat kuluneet kuin siivillä – olen päässyt mukaan hienoihin projekteihin, saanut paljon vastuuta ja oppinut valtavasti uutta.

Työtehtäviini on tähän mennessä kuulunut monipuolisesti erilaisia viestinnän tehtäviä. Päivittäisiin tehtäviini on sisältynyt muun muassa Sylvan verkkosivujen ja somekanavien sisältöjen suunnittelua ja päivittämistä.

On ollut hienoa huomata, kuinka olemme saaneet Sylvan somekanavia kehitettyä eteenpäin ja että sisältömme kiinnostavat seuraajiamme.

Heti alkuvuodesta Facebook-sivullamme meni 6000 tykkääjän raja rikki ja nyt tykkääjiä on jo yli 6600. Instagramissakin seuraajamäärämme on kasvanut tasaisesti. Lisäksi olemme aktivoituneet myös LinkedInissä. Some siis puhuttaa ja tavoittaa!

Monenlaisia viestintätehtäviä

Työhöni on kuulunut myös paljon kirjoittamista. Olen kirjoittanut artikkeleja verkkosivuille ja Sylva-lehteen niin lahjoituksista, tapahtumista kuin kampanjoista ja niiden teemoistakin.

Olen päässyt haastattelemaan monia erilaisia ihmisiä ja tekemään monipuolisia juttuja. Lisäksi olen ollut mukana suunnittelemassa ja organisoimassa tapahtumia ja kampanjoita ja niiden viestintää.

Tammi-helmikuun aikana Liigan kanssa toteutettu #erätauko-kampanja oli yksi hienoimmista projekteista, joissa olen saanut olla mukana.

”Mitä muuta vankkumaton jääkiekkofani ja innokas somettaja voi toivoa kuin näiden kahden yhdistämistä? No ei juuri mitään!”

Kampanjan aikana pelattiin 16 #erätauko-ottelua, joista sain olla kolmessa mukana paikan päällä. Unohtumaton kokemus oli myös Sylvan järjestämät kansainvälisen lasten syövän päivän tapahtumat Kampissa ja Narinkkatorilla.

Näissä kampanjoissa ja tapahtumissa mukana oleminen opetti itselleni paljon myös tapahtumisen ja kampanjoiden järjestämisestä ja organisoinnista. Tapahtumista jäi paljon hauskoja muistoja!

Harjoittelu on antanut lisää uskoa omiin kykyihini ja näkemyksiini viestinnän ammattilaisena. Olen saanut paljon vastuuta ja vapauksia erityisesti somekanavien sisällöntuotannossa. Olen äärettömän kiitollinen ja otettu siitä, että sylvalaiset ovat uskoneet näkemyksiini ja antaneet minulle mahdollisuuden toteuttaa niitä.

”Viestintää kun ei opi vain kirjoista lukemalla – parhaiten sen oppii käytännön tekemisellä.”

Harjoittelun aikana saamallani rakentavalla ja positiivisella palautteella on ollut suuri merkitys oman kehitykseni kannalta. Harjoittelu antaa vahvan pohjan tuleville töille viestinnän parissa.

Seuraavaksi Fuck Cancer run!

Harjoittelun viimeiseen kolmannekseen suuntaan innokkain ja odottavaisin mielin. Luvassa on ainakin vielä videoita, joten kannattaa seurata Sylvan somea! Katseet on jo vahvasti käännetty kohti huhtikuista Fuck Cancer Runia, jonka viestintää olen päässyt suunnittelemaan ja toteuttamaan.

Teemana on tänä vuonna yhteisöllisyys, ja haluammekin haastaa juuri SINUT ja yhteisösi juoksemaan syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten hyväksi.

Yhteisöllisyys ei näy pelkästään tämän vuoden Fuck Cancer Runin teemassa, vaan hyvä yhteishenki on vahvasti läsnä jokapäiväisessä tekemisessä Sylvassa. Työkavereilta saa aina apua, kun sitä tarvitsee.

”Yhdessä päästään yli vastoinkäymisistä ja iloitaan onnistumisista sekä nauretaan arjen pienille kömmähdyksille.”

Olen valtavan iloinen, että olen päässyt osaksi Sylvaa ja ihanaa työyhteisöä. Siistiä saada olla mukana tässä jengissä vielä pari kuukautta!