Suoraan sisältöön

"Vertaistuki tuo turvaa ja tukea raskaalle yhteiselle polulle"

”Kun vaikea tilanne tulee, on tärkeätä uskaltaa pyytää apua. Vääriä kysymyksiä ei ole”, sanoo Katja Hirvonen, Sylvan vapaaehtoinen ja vertaistukija.

Katja on ollut mukana mm. vertaistukichatin ohjaajana. Käytyään yksinhuoltajana läpi tyttären kuoleman, Katja haluaa auttaa muita vastaavaan tilanteeseen joutuneita.

– Haluan olla tukena ja turvana niille, jotka joutuvat tilanteeseen, johon kukaan ei halua koskaan joutua. Chatissa tukea saa halutessaan anonyymisti ja voi kertoa myös vaikeita asioita, joita ei kasvotusten välttämättä pysty puhumaan, Katja kertoo.

Sylvan vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Elisabet Hallikainen kertoo, että vertaistukichat on monelle tärkeä vertaistuen muoto.

– Linjan toisessa päässä on ihminen, joka on jo käynyt samoja asioita läpi ja ymmärtää sen takia kuulemansa asian usein nopeastikin ja voi esimerkiksi antaa käytännön vinkkejä tilanteeseen.

Elisabet kertoo podcastissamme myös muista Sylvan tuen muodoista ja vertaistukitoiminnan käytännöistä.

Jos haluat tukea Sylvan vertaistoimintaa voit tehdä sen lahjoittamalla esimerkiksi yhden vertaistapaamisen syöpään sairastuneen lapsen vanhemmalle hintaan 25 euroa tai vertaistukijan koulutuksen hintaan 200 euroa. Sylvan MobilePay-lyhytnumero on 87215

Kuuntele Sylvan podcast:

Kiinnostaisiko sinua vapaaehtoistyö Sylvassa? Lue vapaaehtoistoiminnasta.